dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes (thumbnail)Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes

Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes

45m
17
100%
2.8K
Recepten

Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes

"Koken is voortdurend variëren" zegt Jeroen wel vaker. En hij zet zijn woorden ook om in daden. Deze variatie op het klassieke stoofvlees is een combinatie van verschillende elementen: het rundvlees is vervangen door varkensvlees, er gaan pickles à la Crosse & Blackwell bij en tot slot maken we het stoofvlees wat zoeter door er perenstroop aan toe te voegen. De garnituur is dan weer aan de klassieke kant: kroketten en boontjes. In dit recept is gekozen voor koude boontjes, maar op een koude herfstdag kan je dit gerust veranderen in warme boontjes.
Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes (thumbnail)Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes

Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes

45m
17
100%
2.8K
Recepten

Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes

"Koken is voortdurend variëren" zegt Jeroen wel vaker. En hij zet zijn woorden ook om in daden. Deze variatie op het klassieke stoofvlees is een combinatie van verschillende elementen: het rundvlees is vervangen door varkensvlees, er gaan pickles à la Crosse & Blackwell bij en tot slot maken we het stoofvlees wat zoeter door er perenstroop aan toe te voegen. De garnituur is dan weer aan de klassieke kant: kroketten en boontjes. In dit recept is gekozen voor koude boontjes, maar op een koude herfstdag kan je dit gerust veranderen in warme boontjes.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling100%
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Varkensstoofvlees
1.000 g
Boter
1 een flinke klont
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Bloem
3 el
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Witte wijn
0,2 l
Kippenbouillon
1 l
Picklessaus
2 el
Perenstroop
1 el
Kruidnagel
1 snuifje
Prinsessenboontjes
400 g
Sjalotten
1
Mayonaise
2 el
Azijn
1 scheutje
Aardappelkroketten
600 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g varkensstoofvlees, 1 een flinke klont boter
1
Kruid het varkensstoofvlees met peper en zout. Laat een goede klont boter smelten in een grote pot en bak het vlees erin aan. Schep het gekleurde vlees uit de pot en houd het even apart.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 3 el bloem, tijm, 2 blaadjes laurier, 0,2 l witte wijn
2
Snijd de ui en de look fijn. Laat wat nieuwe boter smelten in dezelfde pot van het vlees en stoof er de ui en de look in aan. Bestrooi het geheel met bloem en laat even mee bakken. Doe er vervolgens het vlees opnieuw bij. Voeg er nog wat tijm en laurier aan toe en blus het geheel met de witte wijn.
1 l Kippenbouillon, 2 el Picklessaus, 1 el perenstroop, 1 snuifje kruidnagel
3
Laat even inkoken en voeg de kippenbouillon, de pickles en de perenstroop eraan toe. Kruid nog wat bij met peper, zout en kruidnagel.
4
Zet een deksel op de pot en schuif de pot in een voorverwarmde oven van 170° gedurende anderhalf uur tot het vlees helemaal zacht is. Door het deksel zal het geheel wat inkoken.
400 g prinsessenboontjes, 1 Sjalotten, 2 el mayonaise, 1 scheutje azijn
5
Kuis de boontjes en kook ze net gaar. Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Meng de mayonaise onder de boontjes met wat sjalot, een scheutje azijn en wat peper en zout.
600 g aardappelkroketten
6
Bak de kroketten in de friteuse op 180°.
7
Serveer het stoofvlees met de kroketten en de boontjes.
1
Kruid het varkensstoofvlees met peper en zout. Laat een goede klont boter smelten in een grote pot en bak het vlees erin aan. Schep het gekleurde vlees uit de pot en houd het even apart.
2
Snijd de ui en de look fijn. Laat wat nieuwe boter smelten in dezelfde pot van het vlees en stoof er de ui en de look in aan. Bestrooi het geheel met bloem en laat even mee bakken. Doe er vervolgens het vlees opnieuw bij. Voeg er nog wat tijm en laurier aan toe en blus het geheel met de witte wijn.

Instructies

1.000 g varkensstoofvlees, 1 een flinke klont boter
1
Kruid het varkensstoofvlees met peper en zout. Laat een goede klont boter smelten in een grote pot en bak het vlees erin aan. Schep het gekleurde vlees uit de pot en houd het even apart.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 3 el bloem, tijm, 2 blaadjes laurier, 0,2 l witte wijn
2
Snijd de ui en de look fijn. Laat wat nieuwe boter smelten in dezelfde pot van het vlees en stoof er de ui en de look in aan. Bestrooi het geheel met bloem en laat even mee bakken. Doe er vervolgens het vlees opnieuw bij. Voeg er nog wat tijm en laurier aan toe en blus het geheel met de witte wijn.
1 l Kippenbouillon, 2 el Picklessaus, 1 el perenstroop, 1 snuifje kruidnagel
3
Laat even inkoken en voeg de kippenbouillon, de pickles en de perenstroop eraan toe. Kruid nog wat bij met peper, zout en kruidnagel.
4
Zet een deksel op de pot en schuif de pot in een voorverwarmde oven van 170° gedurende anderhalf uur tot het vlees helemaal zacht is. Door het deksel zal het geheel wat inkoken.
400 g prinsessenboontjes, 1 Sjalotten, 2 el mayonaise, 1 scheutje azijn
5
Kuis de boontjes en kook ze net gaar. Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Meng de mayonaise onder de boontjes met wat sjalot, een scheutje azijn en wat peper en zout.
600 g aardappelkroketten
6
Bak de kroketten in de friteuse op 180°.
7
Serveer het stoofvlees met de kroketten en de boontjes.
1
Kruid het varkensstoofvlees met peper en zout. Laat een goede klont boter smelten in een grote pot en bak het vlees erin aan. Schep het gekleurde vlees uit de pot en houd het even apart.
2
Snijd de ui en de look fijn. Laat wat nieuwe boter smelten in dezelfde pot van het vlees en stoof er de ui en de look in aan. Bestrooi het geheel met bloem en laat even mee bakken. Doe er vervolgens het vlees opnieuw bij. Voeg er nog wat tijm en laurier aan toe en blus het geheel met de witte wijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes (thumbnail)Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes
4 personen
45m
Ingrediënten
Varkensstoofvlees
1.000 g
Boter
1 een flinke klont
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Bloem
3 el
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Witte wijn
0,2 l
Kippenbouillon
1 l
Picklessaus
2 el
Perenstroop
1 el
Kruidnagel
1 snuifje
Prinsessenboontjes
400 g
Sjalotten
1
Mayonaise
2 el
Azijn
1 scheutje
Aardappelkroketten
600 g

Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes

"Koken is voortdurend variëren" zegt Jeroen wel vaker. En hij zet zijn woorden ook om in daden. Deze variatie op het klassieke stoofvlees is een combinatie van verschillende elementen: het rundvlees is vervangen door varkensvlees, er gaan pickles à la Crosse & Blackwell bij en tot slot maken we het stoofvlees wat zoeter door er perenstroop aan toe te voegen. De garnituur is dan weer aan de klassieke kant: kroketten en boontjes. In dit recept is gekozen voor koude boontjes, maar op een koude herfstdag kan je dit gerust veranderen in warme boontjes.
Instructies
1.000 g varkensstoofvlees, 1 een flinke klont boter
1
Kruid het varkensstoofvlees met peper en zout. Laat een goede klont boter smelten in een grote pot en bak het vlees erin aan. Schep het gekleurde vlees uit de pot en houd het even apart.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 3 el bloem, tijm, 2 blaadjes laurier, 0,2 l witte wijn
2
Snijd de ui en de look fijn. Laat wat nieuwe boter smelten in dezelfde pot van het vlees en stoof er de ui en de look in aan. Bestrooi het geheel met bloem en laat even mee bakken. Doe er vervolgens het vlees opnieuw bij. Voeg er nog wat tijm en laurier aan toe en blus het geheel met de witte wijn.
1 l Kippenbouillon, 2 el Picklessaus, 1 el perenstroop, 1 snuifje kruidnagel
3
Laat even inkoken en voeg de kippenbouillon, de pickles en de perenstroop eraan toe. Kruid nog wat bij met peper, zout en kruidnagel.
4
Zet een deksel op de pot en schuif de pot in een voorverwarmde oven van 170° gedurende anderhalf uur tot het vlees helemaal zacht is. Door het deksel zal het geheel wat inkoken.
400 g prinsessenboontjes, 1 Sjalotten, 2 el mayonaise, 1 scheutje azijn
5
Kuis de boontjes en kook ze net gaar. Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Meng de mayonaise onder de boontjes met wat sjalot, een scheutje azijn en wat peper en zout.
600 g aardappelkroketten
6
Bak de kroketten in de friteuse op 180°.
7
Serveer het stoofvlees met de kroketten en de boontjes.