Instructies
4 personen
1.000 g varkensstoofvlees, 1 een flinke klont boter
1
Kruid het varkensstoofvlees met peper en zout. Laat een goede klont boter smelten in een grote pot en bak het vlees erin aan. Schep het gekleurde vlees uit de pot en houd het even apart.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 3 el bloem, tijm, 2 blaadjes laurier, 0,2 l witte wijn
2
Snijd de ui en de look fijn. Laat wat nieuwe boter smelten in dezelfde pot van het vlees en stoof er de ui en de look in aan. Bestrooi het geheel met bloem en laat even mee bakken. Doe er vervolgens het vlees opnieuw bij. Voeg er nog wat tijm en laurier aan toe en blus het geheel met de witte wijn.
1 l Kippenbouillon, 2 el Picklessaus, 1 el perenstroop, 1 snuifje kruidnagel
3
Laat even inkoken en voeg de kippenbouillon, de pickles en de perenstroop eraan toe. Kruid nog wat bij met peper, zout en kruidnagel.
4
Zet een deksel op de pot en schuif de pot in een voorverwarmde oven van 170° gedurende anderhalf uur tot het vlees helemaal zacht is. Door het deksel zal het geheel wat inkoken.
400 g prinsessenboontjes, 1 Sjalotten, 2 el mayonaise, 1 scheutje azijn
5
Kuis de boontjes en kook ze net gaar. Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Meng de mayonaise onder de boontjes met wat sjalot, een scheutje azijn en wat peper en zout.
600 g aardappelkroketten
6
Bak de kroketten in de friteuse op 180°.
7