dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Burger van Geraardsbergse matten met rode biet, chili-jam en komkommer (thumbnail)Burger van Geraardsbergse matten met rode biet, chili-jam en komkommer

Burger van Geraardsbergse matten met rode biet, chili-jam en komkommer

40m
24
-
16.1K
Recepten

Burger van Geraardsbergse matten met rode biet, chili-jam en komkommer

Een burger als dit kom je alleen maar bij Dagelijkse kost tegen! Een donker broodje met een burger op basis van Geraardsbergse matten, een lepel chili-jam en plakjes gekookte rode biet. Veggie én fantastisch lekker!
Burger van Geraardsbergse matten met rode biet, chili-jam en komkommer (thumbnail)Burger van Geraardsbergse matten met rode biet, chili-jam en komkommer

Burger van Geraardsbergse matten met rode biet, chili-jam en komkommer

40m
24
-
16.1K
Recepten

Burger van Geraardsbergse matten met rode biet, chili-jam en komkommer

Een burger als dit kom je alleen maar bij Dagelijkse kost tegen! Een donker broodje met een burger op basis van Geraardsbergse matten, een lepel chili-jam en plakjes gekookte rode biet. Veggie én fantastisch lekker!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten24
Beoordeling-
Aantal likes16.1K

Ingrediënten

4 personen
Rode bieten
2
Rode wijn
0,4 l
Rode wijnazijn
0,2 l
Bruine suiker
4 el
Steranijs
2
Kaneelstokje
1
Kruidnagels
Jeneverbessengeplet
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Rode paprika
1
Chilipeper
2
Kristalsuiker
2 el
Tomatenpuree
1 el
Komkommer
1
Dille
Witte wijnazijn
1 scheutje
Matten
600 g
Azijn
Boter
Hamburgerbroodjesroggebrood
4
Rucola
100 g
Oregano

Benodigdheden

Uitsteekvormen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 Rode bieten, 0,4 l rode wijn, 0,1 l Rode wijnazijn, 4 el bruine suiker, 2 Steranijs, 1 kaneelstokje, kruidnagels, Jeneverbessen
1
Spoel de rode biet onder koud water en doe in een pot met de rode wijn, de rode wijnazijn, de bruine suiker, de steranijs, de kaneelstok, de kruidnagels en de jeneverbessen. Breng het geheel aan de kook tot de rode biet gaar is.
2
Laat intussen een scheut arachideolie warm worden in een steelpan.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 40 g gember
3
Pel de sjalot en de look. Snijd de look fijn en de sjalot in grote stukken en stoof alles aan. Schil de gember en rasp erbij.
1 rode paprika, 2 chilipeper, 2 el kristalsuiker, 1 el Tomatenpuree, 0,1 l Rode wijnazijn
4
Schil de paprika. Snijd de paprika samen met de peper fijn en voeg alles toe. Doe de tomatenpuree erbij en laat het meestoven. Voeg vervolgens de suiker, de azijn, een snuif zout en een scheutje water toe en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
5
Laat de chili-jam 20 minuten zachtjes sudderen en laat vervolgens helemaal afkoelen.
1 komkommer, dille, 1 scheutje Witte wijnazijn
6
Schil de komkommer, snijd in plakjes en doe de plakjes in een kom. Breng de schijfjes op smaak met peper en zout. Snipper wat dille fijn en meng onder de komkommer. Voeg er nog een scheutje azijn aan toe en laat even marineren.
600 g Matten
7
Snijd de matten in plakjes en duw er met een uitsteekvorm burgers uit. Let erop dat de burgers even groot zijn als de broodjes.
8
Leg de burgers op een bakplaat en kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Besprenkel ze vervolgens met olijfolie.
azijn
9
Pel de gemarineerde biet en snijd in fijne plakjes. Kruid met peper en zout en sprenkel er wat azijn over.
boter
10
Laat een klont boter smelten in een grote pan en bak de schijfjes matten goudbruin aan beide kanten.
4 hamburgerbroodjes
11
Rooster vervolgens de broodjes. Schep de chili-jam op een bord en leg de onderkant van het broodje erbovenop.
100 g Rucola, oregano
12
Strooi wat oregano over de burgers. Doe wat plakjes rode biet op het broodje, gevolgd door enkele plakjes komkommer. Leg er een gebakken burger op, lepel er wat chili-jam over en werk af met rucola en het deksel van het broodje.
1
Spoel de rode biet onder koud water en doe in een pot met de rode wijn, de rode wijnazijn, de bruine suiker, de steranijs, de kaneelstok, de kruidnagels en de jeneverbessen. Breng het geheel aan de kook tot de rode biet gaar is.
2
Laat intussen een scheut arachideolie warm worden in een steelpan.

Instructies

2 Rode bieten, 0,4 l rode wijn, 0,1 l Rode wijnazijn, 4 el bruine suiker, 2 Steranijs, 1 kaneelstokje, kruidnagels, Jeneverbessen
1
Spoel de rode biet onder koud water en doe in een pot met de rode wijn, de rode wijnazijn, de bruine suiker, de steranijs, de kaneelstok, de kruidnagels en de jeneverbessen. Breng het geheel aan de kook tot de rode biet gaar is.
2
Laat intussen een scheut arachideolie warm worden in een steelpan.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 40 g gember
3
Pel de sjalot en de look. Snijd de look fijn en de sjalot in grote stukken en stoof alles aan. Schil de gember en rasp erbij.
1 rode paprika, 2 chilipeper, 2 el kristalsuiker, 1 el Tomatenpuree, 0,1 l Rode wijnazijn
4
Schil de paprika. Snijd de paprika samen met de peper fijn en voeg alles toe. Doe de tomatenpuree erbij en laat het meestoven. Voeg vervolgens de suiker, de azijn, een snuif zout en een scheutje water toe en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
5
Laat de chili-jam 20 minuten zachtjes sudderen en laat vervolgens helemaal afkoelen.
1 komkommer, dille, 1 scheutje Witte wijnazijn
6
Schil de komkommer, snijd in plakjes en doe de plakjes in een kom. Breng de schijfjes op smaak met peper en zout. Snipper wat dille fijn en meng onder de komkommer. Voeg er nog een scheutje azijn aan toe en laat even marineren.
600 g Matten
7
Snijd de matten in plakjes en duw er met een uitsteekvorm burgers uit. Let erop dat de burgers even groot zijn als de broodjes.
8
Leg de burgers op een bakplaat en kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Besprenkel ze vervolgens met olijfolie.
azijn
9
Pel de gemarineerde biet en snijd in fijne plakjes. Kruid met peper en zout en sprenkel er wat azijn over.
boter
10
Laat een klont boter smelten in een grote pan en bak de schijfjes matten goudbruin aan beide kanten.
4 hamburgerbroodjes
11
Rooster vervolgens de broodjes. Schep de chili-jam op een bord en leg de onderkant van het broodje erbovenop.
100 g Rucola, oregano
12
Strooi wat oregano over de burgers. Doe wat plakjes rode biet op het broodje, gevolgd door enkele plakjes komkommer. Leg er een gebakken burger op, lepel er wat chili-jam over en werk af met rucola en het deksel van het broodje.
1
Spoel de rode biet onder koud water en doe in een pot met de rode wijn, de rode wijnazijn, de bruine suiker, de steranijs, de kaneelstok, de kruidnagels en de jeneverbessen. Breng het geheel aan de kook tot de rode biet gaar is.
2
Laat intussen een scheut arachideolie warm worden in een steelpan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Burger van Geraardsbergse matten met rode biet, chili-jam en komkommer (thumbnail)Burger van Geraardsbergse matten met rode biet, chili-jam en komkommer
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode bieten
2
Rode wijn
0,4 l
Rode wijnazijn
0,2 l
Bruine suiker
4 el
Steranijs
2
Kaneelstokje
1
Kruidnagels
Jeneverbessengeplet
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Rode paprika
1
Chilipeper
2
Kristalsuiker
2 el
Tomatenpuree
1 el
Komkommer
1
Dille
Witte wijnazijn
1 scheutje
Matten
600 g
Azijn
Boter
Hamburgerbroodjesroggebrood
4
Rucola
100 g
Oregano

Burger van Geraardsbergse matten met rode biet, chili-jam en komkommer

Een burger als dit kom je alleen maar bij Dagelijkse kost tegen! Een donker broodje met een burger op basis van Geraardsbergse matten, een lepel chili-jam en plakjes gekookte rode biet. Veggie én fantastisch lekker!
Instructies
2 Rode bieten, 0,4 l rode wijn, 0,1 l Rode wijnazijn, 4 el bruine suiker, 2 Steranijs, 1 kaneelstokje, kruidnagels, Jeneverbessen
1
Spoel de rode biet onder koud water en doe in een pot met de rode wijn, de rode wijnazijn, de bruine suiker, de steranijs, de kaneelstok, de kruidnagels en de jeneverbessen. Breng het geheel aan de kook tot de rode biet gaar is.
2
Laat intussen een scheut arachideolie warm worden in een steelpan.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 40 g gember
3
Pel de sjalot en de look. Snijd de look fijn en de sjalot in grote stukken en stoof alles aan. Schil de gember en rasp erbij.
1 rode paprika, 2 chilipeper, 2 el kristalsuiker, 1 el Tomatenpuree, 0,1 l Rode wijnazijn
4
Schil de paprika. Snijd de paprika samen met de peper fijn en voeg alles toe. Doe de tomatenpuree erbij en laat het meestoven. Voeg vervolgens de suiker, de azijn, een snuif zout en een scheutje water toe en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
5
Laat de chili-jam 20 minuten zachtjes sudderen en laat vervolgens helemaal afkoelen.
1 komkommer, dille, 1 scheutje Witte wijnazijn
6
Schil de komkommer, snijd in plakjes en doe de plakjes in een kom. Breng de schijfjes op smaak met peper en zout. Snipper wat dille fijn en meng onder de komkommer. Voeg er nog een scheutje azijn aan toe en laat even marineren.
600 g Matten
7
Snijd de matten in plakjes en duw er met een uitsteekvorm burgers uit. Let erop dat de burgers even groot zijn als de broodjes.
8
Leg de burgers op een bakplaat en kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Besprenkel ze vervolgens met olijfolie.
azijn
9
Pel de gemarineerde biet en snijd in fijne plakjes. Kruid met peper en zout en sprenkel er wat azijn over.
boter
10
Laat een klont boter smelten in een grote pan en bak de schijfjes matten goudbruin aan beide kanten.
4 hamburgerbroodjes
11
Rooster vervolgens de broodjes. Schep de chili-jam op een bord en leg de onderkant van het broodje erbovenop.
100 g Rucola, oregano
12
Strooi wat oregano over de burgers. Doe wat plakjes rode biet op het broodje, gevolgd door enkele plakjes komkommer. Leg er een gebakken burger op, lepel er wat chili-jam over en werk af met rucola en het deksel van het broodje.