dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bucatini met champignonragout (thumbnail)Bucatini met champignonragout

Bucatini met champignonragout

30m
18
80%
11.7K
Recepten

Bucatini met champignonragout

Een vegetarische ragout op basis van gedroogde champignons en oesterzwammen. Serveer de ragout met bucatini, holle buisvormige pasta, en lekker veel parmezaan!
Bucatini met champignonragout (thumbnail)Bucatini met champignonragout

Bucatini met champignonragout

30m
18
80%
11.7K
Recepten

Bucatini met champignonragout

Een vegetarische ragout op basis van gedroogde champignons en oesterzwammen. Serveer de ragout met bucatini, holle buisvormige pasta, en lekker veel parmezaan!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten18
Beoordeling80%
Aantal likes11.7K

Ingrediënten

4 personen
Water
1 l
Zout
2 snuifjes
Gedroogde champignons
50 g
Olijfolie
1 scheutje
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Wortels
3
Bleekselder
3 stengel
Oesterzwammen
400 g
Rozemarijn
Laurier
4 blaadjes
Gedroogde oregano
1 snuifje
Rode wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blik
Peper
1 snuifje
Chiliflakes
1 snuifje
Bucatinipasta
400 g
Parmezaanschilfers
100 g

Benodigdheden

Stoofpot, vergiet, keukentang, zeef, keukenpapier, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 l Water, 1 snuifje zout, 50 g gedroogde champignons
1
Breng het water aan de kook met een snuif zout. Doe de gedroogde champignons in een kom. Giet er het kokende water over en laat de champignons even weken.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 2 teentjes Look
2
Doe een scheut olijfolie in een grote pot. Pel de look en de ajuin, snipper ze fijn en stoof aan in de olie.
3 Wortels, 3 stengel bleekselder, 400 g oesterzwammen
3
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Snijd de selder en de oesterzwammen fijn. Stoof mee aan.
rozemarijn, 4 blaadjes laurier, 1 snuifje gedroogde oregano
4
Schep de geweekte champignons uit de bouillon en snijd ze in stukjes. Maak een kruidentuil van de rozemarijn en de laurier en voeg samen met de oregano en de geweekte champignons toe aan de groentestoofpot.
0,2 l rode wijn
5
Blus de groenten met de rode wijn. Breng het geheel aan de kook totdat de wijn bijna volledig is verdampt.
1 blik Tomatenblokjes, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 1 snuifje chiliflakes
6
Giet de bouillon van de champignons door een stukje keukenpapier in een zeef bij de ragu en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid de saus met peper, zout en chiliflakes.
400 g bucatini
7
Kook de pasta in gezouten water zoals vermeld staat op de verpakking.
100 g parmezaanschilfers
8
Schep de pasta bij de ragu, en meng goed onder elkaar met een keukentang. Doe wat van de ragu met de pasta in een bord en werk af met de parmezaanschilfers.
1
Breng het water aan de kook met een snuif zout. Doe de gedroogde champignons in een kom. Giet er het kokende water over en laat de champignons even weken.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Doe een scheut olijfolie in een grote pot. Pel de look en de ajuin, snipper ze fijn en stoof aan in de olie.

Instructies

1 l Water, 1 snuifje zout, 50 g gedroogde champignons
1
Breng het water aan de kook met een snuif zout. Doe de gedroogde champignons in een kom. Giet er het kokende water over en laat de champignons even weken.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 2 teentjes Look
2
Doe een scheut olijfolie in een grote pot. Pel de look en de ajuin, snipper ze fijn en stoof aan in de olie.
3 Wortels, 3 stengel bleekselder, 400 g oesterzwammen
3
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Snijd de selder en de oesterzwammen fijn. Stoof mee aan.
rozemarijn, 4 blaadjes laurier, 1 snuifje gedroogde oregano
4
Schep de geweekte champignons uit de bouillon en snijd ze in stukjes. Maak een kruidentuil van de rozemarijn en de laurier en voeg samen met de oregano en de geweekte champignons toe aan de groentestoofpot.
0,2 l rode wijn
5
Blus de groenten met de rode wijn. Breng het geheel aan de kook totdat de wijn bijna volledig is verdampt.
1 blik Tomatenblokjes, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 1 snuifje chiliflakes
6
Giet de bouillon van de champignons door een stukje keukenpapier in een zeef bij de ragu en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid de saus met peper, zout en chiliflakes.
400 g bucatini
7
Kook de pasta in gezouten water zoals vermeld staat op de verpakking.
100 g parmezaanschilfers
8
Schep de pasta bij de ragu, en meng goed onder elkaar met een keukentang. Doe wat van de ragu met de pasta in een bord en werk af met de parmezaanschilfers.
1
Breng het water aan de kook met een snuif zout. Doe de gedroogde champignons in een kom. Giet er het kokende water over en laat de champignons even weken.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Doe een scheut olijfolie in een grote pot. Pel de look en de ajuin, snipper ze fijn en stoof aan in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bucatini met champignonragout (thumbnail)Bucatini met champignonragout
4 personen
30m
Ingrediënten
Water
1 l
Zout
2 snuifjes
Gedroogde champignons
50 g
Olijfolie
1 scheutje
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Wortels
3
Bleekselder
3 stengel
Oesterzwammen
400 g
Rozemarijn
Laurier
4 blaadjes
Gedroogde oregano
1 snuifje
Rode wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blik
Peper
1 snuifje
Chiliflakes
1 snuifje
Bucatinipasta
400 g
Parmezaanschilfers
100 g

Bucatini met champignonragout

Een vegetarische ragout op basis van gedroogde champignons en oesterzwammen. Serveer de ragout met bucatini, holle buisvormige pasta, en lekker veel parmezaan!
Instructies
1 l Water, 1 snuifje zout, 50 g gedroogde champignons
1
Breng het water aan de kook met een snuif zout. Doe de gedroogde champignons in een kom. Giet er het kokende water over en laat de champignons even weken.
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 2 teentjes Look
2
Doe een scheut olijfolie in een grote pot. Pel de look en de ajuin, snipper ze fijn en stoof aan in de olie.
3 Wortels, 3 stengel bleekselder, 400 g oesterzwammen
3
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Snijd de selder en de oesterzwammen fijn. Stoof mee aan.
rozemarijn, 4 blaadjes laurier, 1 snuifje gedroogde oregano
4
Schep de geweekte champignons uit de bouillon en snijd ze in stukjes. Maak een kruidentuil van de rozemarijn en de laurier en voeg samen met de oregano en de geweekte champignons toe aan de groentestoofpot.
0,2 l rode wijn
5
Blus de groenten met de rode wijn. Breng het geheel aan de kook totdat de wijn bijna volledig is verdampt.
1 blik Tomatenblokjes, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 1 snuifje chiliflakes
6
Giet de bouillon van de champignons door een stukje keukenpapier in een zeef bij de ragu en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid de saus met peper, zout en chiliflakes.
400 g bucatini
7
Kook de pasta in gezouten water zoals vermeld staat op de verpakking.
100 g parmezaanschilfers
8
Schep de pasta bij de ragu, en meng goed onder elkaar met een keukentang. Doe wat van de ragu met de pasta in een bord en werk af met de parmezaanschilfers.