dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Soep van schorseneren, raap, spekjes en tarwe (thumbnail)Soep van schorseneren, raap, spekjes en tarwe

Soep van schorseneren, raap, spekjes en tarwe

1u 30m
18
-
2.4K
Recepten

Soep van schorseneren, raap, spekjes en tarwe

Een kommetje pittige wintersoep om de lage temperaturen de baas te zijn. Deze soep is op en top winters dankzij de schorseneren en rapen als basisgroenten. De garnituur van knapperig spek en tarwekorrels maakt er een volwaardige lunch van.
Soep van schorseneren, raap, spekjes en tarwe (thumbnail)Soep van schorseneren, raap, spekjes en tarwe

Soep van schorseneren, raap, spekjes en tarwe

1u 30m
18
-
2.4K
Recepten

Soep van schorseneren, raap, spekjes en tarwe

Een kommetje pittige wintersoep om de lage temperaturen de baas te zijn. Deze soep is op en top winters dankzij de schorseneren en rapen als basisgroenten. De garnituur van knapperig spek en tarwekorrels maakt er een volwaardige lunch van.
Type gerechtSoep
Totale tijd1u 30m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
AardappelenDikke
2
Citroen
1
Schorseneren
1.000 g
Boter
1 een flinke klont
Gerookt spekdik gesneden
400 g
Ajuinen
3
Rapen
2
Look
4 teentjes
Groentebouillon
3 l
Rozemarijn
Tijm
Laurier
Selderijzout
1 flinke snuif
Peper
Tarwe korrels
200 g
Mosterd
2 el
Zure room
Bieslook

Benodigdheden

Blender, blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 citroen
1
Vul een mengkom met water en pers er het sap van een citroen bij. Leg er de citroen vervolgens ook bij.
1.000 g Schorseneren
2
Spoel de schorseneren, schil ze en snijd er de uiteinden af. Snijd de schorseneren vervolgens in twee en leg ze in het citroenwater.
1 een flinke klont boter
3
Zet een casserole op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
400 g gerookt spek
4
Snijd de dikke plakken gerookt spek in stukken. Bak het spek in de casserole.
3 ajuinen, 2 rapen
5
Pel de uien en schil de rapen. Snijd de groenten grof.
6
Haal het spek uit de casserole en stoof er de rapen en uien in aan.
7
Haal de schorseneren uit het citroenwater en snijd de groenten in stukken.
8
Voeg de schorseneren toe aan de casserole.
4 teentjes Look
9
Pel de teentjes look en voeg ze toe aan de stovende groenten.
2 aardappelen
10
Schil de aardappelen en voeg ze in grove stukken toe aan de casserole.
3 l groentebouillon
11
Giet er de groentebouillon bij.
rozemarijn, tijm, laurier
12
Maak een bouquet garni van enkele takjes rozemarijn, enkele takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Doe de bouquet garni bij de soep.
1 flinke snuif selderijzout, peper
13
Breng de soep verder op smaak met selderijzout en zout. Laat de soep een uurtje zachtjes verder garen op het vuur.
200 g tarwe korrels
14
Kook de tarwe gaar volgens de verpakking.
2 el mosterd
15
Breng de soep verder op smaak met zout en voeg er de mosterd aan toe.
16
Haal de bouquet garni uit de soep en giet de soep in de beker van de blender. Mix de soep voorzichtig fijn.
17
Giet de tarwe intussen af.
18
Giet wat van de soep in een kommetje.
Zure room, Bieslook
19
Werk de soep af met de zure room, de tarwe, enkele stukjes gerookt spek en wat fijngesnipperde bieslook.
1
Vul een mengkom met water en pers er het sap van een citroen bij. Leg er de citroen vervolgens ook bij.
2
Spoel de schorseneren, schil ze en snijd er de uiteinden af. Snijd de schorseneren vervolgens in twee en leg ze in het citroenwater.

Instructies

1 citroen
1
Vul een mengkom met water en pers er het sap van een citroen bij. Leg er de citroen vervolgens ook bij.
1.000 g Schorseneren
2
Spoel de schorseneren, schil ze en snijd er de uiteinden af. Snijd de schorseneren vervolgens in twee en leg ze in het citroenwater.
1 een flinke klont boter
3
Zet een casserole op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
400 g gerookt spek
4
Snijd de dikke plakken gerookt spek in stukken. Bak het spek in de casserole.
3 ajuinen, 2 rapen
5
Pel de uien en schil de rapen. Snijd de groenten grof.
6
Haal het spek uit de casserole en stoof er de rapen en uien in aan.
7
Haal de schorseneren uit het citroenwater en snijd de groenten in stukken.
8
Voeg de schorseneren toe aan de casserole.
4 teentjes Look
9
Pel de teentjes look en voeg ze toe aan de stovende groenten.
2 aardappelen
10
Schil de aardappelen en voeg ze in grove stukken toe aan de casserole.
3 l groentebouillon
11
Giet er de groentebouillon bij.
rozemarijn, tijm, laurier
12
Maak een bouquet garni van enkele takjes rozemarijn, enkele takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Doe de bouquet garni bij de soep.
1 flinke snuif selderijzout, peper
13
Breng de soep verder op smaak met selderijzout en zout. Laat de soep een uurtje zachtjes verder garen op het vuur.
200 g tarwe korrels
14
Kook de tarwe gaar volgens de verpakking.
2 el mosterd
15
Breng de soep verder op smaak met zout en voeg er de mosterd aan toe.
16
Haal de bouquet garni uit de soep en giet de soep in de beker van de blender. Mix de soep voorzichtig fijn.
17
Giet de tarwe intussen af.
18
Giet wat van de soep in een kommetje.
Zure room, Bieslook
19
Werk de soep af met de zure room, de tarwe, enkele stukjes gerookt spek en wat fijngesnipperde bieslook.
1
Vul een mengkom met water en pers er het sap van een citroen bij. Leg er de citroen vervolgens ook bij.
2
Spoel de schorseneren, schil ze en snijd er de uiteinden af. Snijd de schorseneren vervolgens in twee en leg ze in het citroenwater.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Soep van schorseneren, raap, spekjes en tarwe (thumbnail)Soep van schorseneren, raap, spekjes en tarwe
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
AardappelenDikke
2
Citroen
1
Schorseneren
1.000 g
Boter
1 een flinke klont
Gerookt spekdik gesneden
400 g
Ajuinen
3
Rapen
2
Look
4 teentjes
Groentebouillon
3 l
Rozemarijn
Tijm
Laurier
Selderijzout
1 flinke snuif
Peper
Tarwe korrels
200 g
Mosterd
2 el
Zure room
Bieslook

Soep van schorseneren, raap, spekjes en tarwe

Een kommetje pittige wintersoep om de lage temperaturen de baas te zijn. Deze soep is op en top winters dankzij de schorseneren en rapen als basisgroenten. De garnituur van knapperig spek en tarwekorrels maakt er een volwaardige lunch van.
Instructies
1 citroen
1
Vul een mengkom met water en pers er het sap van een citroen bij. Leg er de citroen vervolgens ook bij.
1.000 g Schorseneren
2
Spoel de schorseneren, schil ze en snijd er de uiteinden af. Snijd de schorseneren vervolgens in twee en leg ze in het citroenwater.
1 een flinke klont boter
3
Zet een casserole op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
400 g gerookt spek
4
Snijd de dikke plakken gerookt spek in stukken. Bak het spek in de casserole.
3 ajuinen, 2 rapen
5
Pel de uien en schil de rapen. Snijd de groenten grof.
6
Haal het spek uit de casserole en stoof er de rapen en uien in aan.
7
Haal de schorseneren uit het citroenwater en snijd de groenten in stukken.
8
Voeg de schorseneren toe aan de casserole.
4 teentjes Look
9
Pel de teentjes look en voeg ze toe aan de stovende groenten.
2 aardappelen
10
Schil de aardappelen en voeg ze in grove stukken toe aan de casserole.
3 l groentebouillon
11
Giet er de groentebouillon bij.
rozemarijn, tijm, laurier
12
Maak een bouquet garni van enkele takjes rozemarijn, enkele takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Doe de bouquet garni bij de soep.
1 flinke snuif selderijzout, peper
13
Breng de soep verder op smaak met selderijzout en zout. Laat de soep een uurtje zachtjes verder garen op het vuur.
200 g tarwe korrels
14
Kook de tarwe gaar volgens de verpakking.
2 el mosterd
15
Breng de soep verder op smaak met zout en voeg er de mosterd aan toe.
16
Haal de bouquet garni uit de soep en giet de soep in de beker van de blender. Mix de soep voorzichtig fijn.
17
Giet de tarwe intussen af.
18
Giet wat van de soep in een kommetje.
Zure room, Bieslook
19
Werk de soep af met de zure room, de tarwe, enkele stukjes gerookt spek en wat fijngesnipperde bieslook.