Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
3 ajuinen, 2 rapen
5
Pel de uien en schil de rapen. Snijd de groenten grof.
6
Haal het spek uit de casserole en stoof er de rapen en uien in aan.
7
Haal de schorseneren uit het citroenwater en snijd de groenten in stukken.
8
Voeg de schorseneren toe aan de casserole.
4 teentjes Look
9
Pel de teentjes look en voeg ze toe aan de stovende groenten.
2 aardappelen
10
Schil de aardappelen en voeg ze in grove stukken toe aan de casserole.
3 l groentebouillon
11
Giet er de groentebouillon bij.
rozemarijn, tijm, laurier
12
Maak een bouquet garni van enkele takjes rozemarijn, enkele takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Doe de bouquet garni bij de soep.
1 flinke snuif selderijzout, peper
13
Breng de soep verder op smaak met selderijzout en zout. Laat de soep een uurtje zachtjes verder garen op het vuur.
200 g tarwe korrels
14
Kook de tarwe gaar volgens de verpakking.
2 el mosterd
15
Breng de soep verder op smaak met zout en voeg er de mosterd aan toe.
16
Haal de bouquet garni uit de soep en giet de soep in de beker van de blender. Mix de soep voorzichtig fijn.
17
Giet de tarwe intussen af.
18
Giet wat van de soep in een kommetje.
Zure room, Bieslook
19
Werk de soep af met de zure room, de tarwe, enkele stukjes gerookt spek en wat fijngesnipperde bieslook.