Farfalle met amandelpesto, mozzarella, zongedroogde tomaten en olijven
Farfalle met amandelpesto, mozzarella, zongedroogde tomaten en olijven
Farfalle met amandelpesto, mozzarella, zongedroogde tomaten en olijven
Farfalle met amandelpesto, mozzarella, zongedroogde tomaten en olijven
Ingrediënten
4 personen
Farfalle
500 g
Zongedroogde tomaten
200 g
Gegrilde artisjok op olie
280 g
Amandelen
40 g
Olijfolie
0,2 l
Basilicum
1 bosje
Platte peterselie
0,5 bosjes
Look
1 teentje
Manchego
80 g
Citroenen
0,5
Zwarte olijven
200 g
Buffelmozzarella
150 g
Peper
Zout
Rucola
1 bosje
Benodigdheden
Blender, een blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g Farfalle
1
Kook de farfalle (strikjespasta) gaar in gezouten water.
200 g Zongedroogde tomaten, 280 g gegrilde artisjok op olie
2
Snijd de zongedroogde tomaten en de artisjokken in stukken.
De amandelpesto
40 g amandelen, 0,2 l olijfolie
3
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Rooster de amandelen en laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje basilicum, 0,5 bosjes platte peterselie, 1 teentje Look, 80 g Manchego
4
Doe de geroosterde amandelen in de blender. Pluk de blaadjes van het basilicum en de peterselie. Doe ze ook in de blender. Voeg er de gepelde knoflook en de in stukjes gesneden manchego aan toe.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 citroenen
5
Giet er de olijfolie bij en mix tot pesto. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
TIPPesto bestaat altijd uit noten, kruiden, harde of halfharde kaas en olie. Je kunt dus variëren met diverse noten, kazen en kruiden.
Afwerken en serveren
6
Giet de pasta af en koel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
200 g Zwarte olijven, 150 g buffelmozzarella
7
Meng de pasta met de pesto, de zongedroogde tomaten en de artisjokken. Doe er de olijven en bolletjes mozzarella bij.
peper, zout
8
Breng op smaak met peper en zout.
1 bosje Rucola
9
Werk af met een toef rucola.
500 g Farfalle
1
Kook de farfalle (strikjespasta) gaar in gezouten water.
200 g Zongedroogde tomaten, 280 g gegrilde artisjok op olie
2
Snijd de zongedroogde tomaten en de artisjokken in stukken.
De amandelpesto
40 g amandelen, 0,2 l olijfolie
3
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Rooster de amandelen en laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje basilicum, 0,5 bosjes platte peterselie, 1 teentje Look, 80 g Manchego
4
Doe de geroosterde amandelen in de blender. Pluk de blaadjes van het basilicum en de peterselie. Doe ze ook in de blender. Voeg er de gepelde knoflook en de in stukjes gesneden manchego aan toe.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 citroenen
5
Giet er de olijfolie bij en mix tot pesto. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
TIPPesto bestaat altijd uit noten, kruiden, harde of halfharde kaas en olie. Je kunt dus variëren met diverse noten, kazen en kruiden.
Afwerken en serveren
6
Giet de pasta af en koel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
200 g Zwarte olijven, 150 g buffelmozzarella
7
Meng de pasta met de pesto, de zongedroogde tomaten en de artisjokken. Doe er de olijven en bolletjes mozzarella bij.
peper, zout
8
Breng op smaak met peper en zout.
1 bosje Rucola
9
Werk af met een toef rucola.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Farfalle
500 g
Zongedroogde tomaten
200 g
Gegrilde artisjok op olie
280 g
Amandelen
40 g
Olijfolie
0,2 l
Basilicum
1 bosje
Platte peterselie
0,5 bosjes
Look
1 teentje
Manchego
80 g
Citroenen
0,5
Zwarte olijven
200 g
Buffelmozzarella
150 g
Peper
Zout
Rucola
1 bosje
Farfalle met amandelpesto, mozzarella, zongedroogde tomaten en olijven
Dat er niet altijd boterhammen in de brooddoos moeten zitten, bewijst deze lekkere lunchsalade van strikjespasta met zongedroogde tomaten, artisjokken, mozzarella en een heerlijke amandelpesto. Maak hem de avond van tevoren klaar, dan is hij nog lekkerder.Instructies
500 g Farfalle
1
Kook de farfalle (strikjespasta) gaar in gezouten water.
200 g Zongedroogde tomaten, 280 g gegrilde artisjok op olie
2
Snijd de zongedroogde tomaten en de artisjokken in stukken.
De amandelpesto
40 g amandelen, 0,2 l olijfolie
3
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Rooster de amandelen en laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje basilicum, 0,5 bosjes platte peterselie, 1 teentje Look, 80 g Manchego
4
Doe de geroosterde amandelen in de blender. Pluk de blaadjes van het basilicum en de peterselie. Doe ze ook in de blender. Voeg er de gepelde knoflook en de in stukjes gesneden manchego aan toe.
0,5 citroenen
5
Giet er de olijfolie bij en mix tot pesto. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
TIPPesto bestaat altijd uit noten, kruiden, harde of halfharde kaas en olie. Je kunt dus variëren met diverse noten, kazen en kruiden.
Afwerken en serveren
6
Giet de pasta af en koel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
200 g Zwarte olijven, 150 g buffelmozzarella
7
Meng de pasta met de pesto, de zongedroogde tomaten en de artisjokken. Doe er de olijven en bolletjes mozzarella bij.
peper, zout
8
Breng op smaak met peper en zout.
1 bosje Rucola
9
Werk af met een toef rucola.