Instructies

4 personen
500 g Farfalle
1

Kook de farfalle (strikjespasta) gaar in gezouten water.

200 g Zongedroogde tomaten, 280 g gegrilde artisjok op olie
2

Snijd de zongedroogde tomaten en de artisjokken in stukken.

De amandelpesto

40 g amandelen, 0,2 l olijfolie
3

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Rooster de amandelen en laat ze uitlekken op keukenpapier.

1 bosje basilicum, 0,5 bosjes platte peterselie, 1 teentje Look, 80 g Manchego
4

Doe de geroosterde amandelen in de blender. Pluk de blaadjes van het basilicum en de peterselie. Doe ze ook in de blender. Voeg er de gepelde knoflook en de in stukjes gesneden manchego aan toe.

0,5 citroenen
5

Giet er de olijfolie bij en mix tot pesto. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

TIPPesto bestaat altijd uit noten, kruiden, harde of halfharde kaas en olie. Je kunt dus variëren met diverse noten, kazen en kruiden.

Afwerken en serveren

6

Giet de pasta af en koel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.

200 g Zwarte olijven, 150 g buffelmozzarella
7

Meng de pasta met de pesto, de zongedroogde tomaten en de artisjokken. Doe er de olijven en bolletjes mozzarella bij.

peper, zout
8

Breng op smaak met peper en zout.

1 bosje Rucola
9

Werk af met een toef rucola.