Linzensalade met zuring, gekonfijte paprika, feta en opgelegde citroen

Na deze verrukkelijke linzensalade kan het weekend helemaal losbarsten! Jeroen combineert de peulvruchten met zuring, opgeklopte feta, zachte stukjes gekonfijte paprika en reepjes zoute citroen. 

Ingrediënten

  • 100 g zuring
  • 3 puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentje look
  • 1 chilipeper
  • een flinke scheut olijfolie
  • een snuif grof zout
  • een snuif garam masala
  • 200 g groene linzen
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • een snuif cayennepeper
  • 200 g feta
  • 100 g ricotta
  • 3 eetlepel Volle yoghurt
  • zwarte peper
  • keukenzout
  • enkele druppels citroensap
  • enkele takken platte peterselie
  • een scheut balsamico
  • 1 citroen

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De gekonfijte paprika

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Kuis en was de zuring en laat hem even uitlekken.

Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Pel de rode ui en snijd ze in grove stukken. Leg ze samen in een ovenschaal.

Pel en snijd de look fijn. Snipper de chilipeper grof. Doe ze bij de paprika.

Sprenkel flink wat olijfolie over de groenten en kruid met grof zout en garam massala. Schuif de paprika’s 25 minuten in de oven.

De linzensalade met fetacrème

Spoel de linzen in koud water.

Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof de ui aan in olie in een pan met hoge rand of in een pot. Voeg de linzen toe.

Pel en plet de look en voeg hem toe. Stoof de linzen mee aan samen met de ui en de look.

Kruid met de cayennepeper en het zout. Laat de linzen op een zacht vuur en met een een scheut water verder sudderen.

Doe intussen de feta met de ricotta en de yoghurt in een kom en klop het geheel tot een luchtige crème. Breng op smaak met peper, citroensap en eventueel wat zout.

Stort de gare linzen in een schaal en laat ze afkoelen.

Snijd de zuring in reepjes en doe ze in een kom. Snijd de peterselie grof en voeg toe.

Afwerking

Haal de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen. Snijd ze in grove stukken en doe ze bij de linzen. Sprenkel er een scheut balsamico over.

Snijd de opgelegde citroenen in vier, verwijder het vruchtvlees en het meeste wit van de schil. Snijd de schil van de citroen in fijne reepjes of in blokjes.

Schep de fetacrème op een groot bord en doe er een flinke lepel linzensalade bij Werk af met de fijngesneden zuring, peterseliesnippers en stukjes opgelegde citroen.

Linzensalade met zuring, gekonfijte paprika, feta en opgelegde citroen