Instructies
4 personen
De gekonfijte paprika
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
100 g zuring
2
Kuis en was de zuring en laat hem even uitlekken.
3 rode puntpaprika's, 1 rode ui
3
Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Pel de rode ui en snijd ze in grove stukken. Leg ze samen in een ovenschaal.
2 teentjes Look, 1 rode chilipeper
4
Pel en snijd de look fijn. Snipper de chilipeper grof. Doe ze bij de paprika.
1 een flinke scheut olijfolie, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje garam masala
5
Sprenkel flink wat olijfolie over de groenten en kruid met grof zout en garam massala. Schuif de paprika’s 25 minuten in de oven.
De linzensalade met fetacrème
200 g groene linzen
6
Spoel de linzen in koud water.
1 ajuin
7
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof de ui aan in olie in een pan met hoge rand of in een pot. Voeg de linzen toe.
1 teentje Look
8
Pel en plet de look en voeg hem toe. Stoof de linzen mee aan samen met de ui en de look.
1 snuifje cayennepeper
9
Kruid met de cayennepeper en het zout.
200 g feta, 100 g ricotta, 3 el Volle yoghurt, zwarte peper, zout, citroensap
10
Doe intussen de feta met de ricotta en de yoghurt in een kom en klop het geheel tot een luchtige crème. Breng op smaak met peper, citroensap en eventueel wat zout.
11
Stort de gare linzen in een schaal en laat ze afkoelen.
platte peterselie
12
Snijd de zuring in reepjes en doe ze in een kom. Snijd de peterselie grof en voeg toe.
Afwerking
1 scheutje balsamico
13
Haal de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen. Snijd ze in grove stukken en doe ze bij de linzen. Sprenkel er een scheut balsamico over.
1 Opgelegde citroen
14
Snijd de opgelegde citroenen in vier, verwijder het vruchtvlees en het meeste wit van de schil. Snijd de schil van de citroen in fijne reepjes of in blokjes.
15