Linzenrisotto met gebakken aubergine en kerstomaat
Linzenrisotto met gebakken aubergine en kerstomaat
Risotto van groene linzen, gebakken aubergine met balsamico en kerstomaten.
Linzenrisotto met gebakken aubergine en kerstomaat
Linzenrisotto met gebakken aubergine en kerstomaat
Risotto van groene linzen, gebakken aubergine met balsamico en kerstomaten.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Groene linzengedroogde
200 g
Ui
1
Look
2 teentjes
Wortelen
3
Selder
2 stengels
Tomaten
2
Tijm, rozemarijn en laurier
Groentebouillon
0,6 l
Boter
60 g
Parmezaan
60 g
Aubergine
2
Kerstomaten
150 g
Balsamicoazijn
4 el
Peterselie
1 takje
Parmezaan
40 g
Voor de linzenrisotto:
1 ui, 3 wortelen, 2 stengels selder
1
Snijd de ui, de wortel en de selder fijn en stoof ze aan in olie.
2 teentjes Look
2
Hak de look fijn, voeg hem toe.
200 g groene linzen (gedroogde), 0,6 l groentebouillon
3
Doe de linzen erbij, laat even stoven en giet de bouillon erbij.
2 tomaten
4
Kruid met peper en zout, snijd de tomaten in stukken en doe ze erbij.
Tijm, rozemarijn en laurier
5
Voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe. Zet een deksel op de pan en laat de linzen garen. Reken zo’n 30 minuten.
60 g boter, 60 g parmezaan
6
Voeg de boter toe aan de linzen, rasp de parmezaan erbij en roer alles onder elkaar.
7
Haal de takjes laurier, rozemarijn en tijm uit de linzen.
Voor de aubergines en de kerstomaten:
2 aubergine
8
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze bruin in olie.
150 g kerstomaten
9
Snijd de kerstomaten in twee.
4 el balsamicoazijn
10
Doe de kerstomaten bij de gebakken aubergine, voeg de balsamico toe en laat nog even bakken.
Om af te werken:
1 takje peterselie, 40 g parmezaan
11
Werk de linzenrisotto af met gebakken aubergine en kerstomaat, fijngesneden peterselie en extra parmezaan.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de linzenrisotto:
1 ui, 3 wortelen, 2 stengels selder
1
Snijd de ui, de wortel en de selder fijn en stoof ze aan in olie.
2 teentjes Look
2
Hak de look fijn, voeg hem toe.
200 g groene linzen (gedroogde), 0,6 l groentebouillon
3
Doe de linzen erbij, laat even stoven en giet de bouillon erbij.
2 tomaten
4
Kruid met peper en zout, snijd de tomaten in stukken en doe ze erbij.
Tijm, rozemarijn en laurier
5
Voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe. Zet een deksel op de pan en laat de linzen garen. Reken zo’n 30 minuten.
60 g boter, 60 g parmezaan
6
Voeg de boter toe aan de linzen, rasp de parmezaan erbij en roer alles onder elkaar.
7
Haal de takjes laurier, rozemarijn en tijm uit de linzen.
Voor de aubergines en de kerstomaten:
2 aubergine
8
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze bruin in olie.
150 g kerstomaten
9
Snijd de kerstomaten in twee.
4 el balsamicoazijn
10
Doe de kerstomaten bij de gebakken aubergine, voeg de balsamico toe en laat nog even bakken.
Om af te werken:
1 takje peterselie, 40 g parmezaan
11
Werk de linzenrisotto af met gebakken aubergine en kerstomaat, fijngesneden peterselie en extra parmezaan.