Instructies

4 personen

Voor de linzenrisotto:

1 ui, 3 wortelen, 2 stengels selder
1

Snijd de ui, de wortel en de selder fijn en stoof ze aan in olie.

2 teentjes Look
2

Hak de look fijn, voeg hem toe.

200 g groene linzen (gedroogde), 0,6 l groentebouillon
3

Doe de linzen erbij, laat even stoven en giet de bouillon erbij.

2 tomaten
4

Kruid met peper en zout, snijd de tomaten in stukken en doe ze erbij.

Tijm, rozemarijn en laurier
5

Voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe. Zet een deksel op de pan en laat de linzen garen. Reken zo’n 30 minuten.

60 g boter, 60 g parmezaan
6

Voeg de boter toe aan de linzen, rasp de parmezaan erbij en roer alles onder elkaar.

7

Haal de takjes laurier, rozemarijn en tijm uit de linzen.

Voor de aubergines en de kerstomaten:

2 aubergine
8

Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze bruin in olie.

150 g kerstomaten
9

Snijd de kerstomaten in twee.

4 el balsamicoazijn
10

Doe de kerstomaten bij de gebakken aubergine, voeg de balsamico toe en laat nog even bakken.

Om af te werken:

1 takje peterselie, 40 g parmezaan
11

Werk de linzenrisotto af met gebakken aubergine en kerstomaat, fijngesneden peterselie en extra parmezaan.