keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
Voor de linzenrisotto:
1 ui, 3 wortelen, 2 stengels selder
1
Snijd de ui, de wortel en de selder fijn en stoof ze aan in olie.
2 teentjes Look
2
Hak de look fijn, voeg hem toe.
200 g groene linzen (gedroogde), 0,6 l groentebouillon
3
Doe de linzen erbij, laat even stoven en giet de bouillon erbij.
2 tomaten
4
Kruid met peper en zout, snijd de tomaten in stukken en doe ze erbij.
Tijm, rozemarijn en laurier
5
Voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe. Zet een deksel op de pan en laat de linzen garen. Reken zo’n 30 minuten.
60 g boter, 60 g parmezaan
6
Voeg de boter toe aan de linzen, rasp de parmezaan erbij en roer alles onder elkaar.
7
Haal de takjes laurier, rozemarijn en tijm uit de linzen.
Voor de aubergines en de kerstomaten:
2 aubergine
8
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze bruin in olie.
150 g kerstomaten
9
Snijd de kerstomaten in twee.
4 el balsamicoazijn
10
Doe de kerstomaten bij de gebakken aubergine, voeg de balsamico toe en laat nog even bakken.
Om af te werken:
1 takje peterselie, 40 g parmezaan
11
Werk de linzenrisotto af met gebakken aubergine en kerstomaat, fijngesneden peterselie en extra parmezaan.
expand_less
expand_more