
Een traditioneel gerecht dat vooral de oudere generatie nog kent. In Leuven worden deze gegrilde ‘boekstring’ op een bruine boterham geserveerd op de jaarmarkt tijdens Leuven Kermis. Oorspronkelijk werd de vis gebakken op een zinken emmer met kolen en daarop een taartrooster. Jeroen gebruikt de barbecue om deze gezonde vis te bakken en maakt er een pittige salade en een bijzondere dressing bij.
Ingrediënten
- 1 ui
- 5 komkommer
- 150 g sla
- 0.5 jalapeñopeper
- 0.5 bussel bieslook
- 0.5 bussel lente-uitje
- 300 g plattekaas
- 2 koffielepel mierikswortel
- 2 koffielepel mosterd
- 2 eetlepel wijnazijn
- scheutje olijfolie
- peper
- zout
- 2 bakharing
- olie
- 1 multigranenbrood
Benodigdheden
Bereiding
Voorbereiding
Salade en dressing
Pel de ui en snijd hem in fijne ringen. Haal de ringen uit elkaar en doe ze in een kom.
Sprenkel rode wijnazijn over de uiringen en laat ze marineren.
Snijd de komkommers in stukjes.
Snipper de jalapeño fijn en doe hem bij de komkommer.
Meng de sla met de komkommer en jalapeño.
Meng de platte kaas met mierikswortel en scherpe mosterd.
Snipper de bieslook en de lente-ui fijn en doe ze bij de platte kaas. Kruid met peper en zout.