Instructies

4 personen

Voorbereiding

1

Verwarm de barbecue.

Salade en dressing

1 ui, 5 komkommers, 150 g sla, 0,5 jalapenopepers, 0,5 bosjes Bieslook, 0,5 bosjes lente-uien, 300 g platte kaas, 2 tl mierikswortelen, 2 tl mosterd, 2 el wijnazijn, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
2

Pel de ui en snijd hem in fijne ringen. Haal de ringen uit elkaar en doe ze in een kom.

3

Sprenkel rode wijnazijn over de uiringen en laat ze marineren.

4

Snijd de komkommers in stukjes.

TIPIn plaats van kleine komkommers, kun je natuurlijk ook één grote komkommer gebruiken. De smaak van de kleinere komkommers is wat intenser.
5

Snipper de jalapeño fijn en doe hem bij de komkommer.

6

Meng de sla met de komkommer en jalapeño.

7

Meng de platte kaas met mierikswortel en scherpe mosterd.

8

Snipper de bieslook en de lente-ui fijn en doe ze bij de platte kaas. Kruid met peper en zout.

De 'boekstring'

2 bakharingen, olie
9

Fileer de bakharingen. Snijd eerst onder de kieuw en haal de kop weg. Zet je mes boven de grote rugvin en snijd de vis los van de graat. Haal de resterende graatjes weg met een pincet.

10

Wrijf de filets in met olie.

11

Bak de haringfilets aan beide kanten op de barbecue.

Afwerken en serveren

1 multigranenbrood
12

Snijd dikke sneden brood en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Rooster ze aan beide kanten op de barbecue.

13

Doe de gemarineerde ui bij de komkommer met jalapeño. Werk af met een likje olijfolie.

14

Schep wat platte kaasdressing op het geroosterde brood.

15

Leg een handvol salade en een boekstring op de toast.