Lamskroon met kruidenkorstje
Lamskroon met kruidenkorstje
Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. Jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij een aardappel-groentegarnituur en een zalig portosausje.
Lamskroon met kruidenkorstje
Lamskroon met kruidenkorstje
Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. Jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij een aardappel-groentegarnituur en een zalig portosausje.
Ingrediënten
4 personen
Boter
50 g
Boter
1 klont
Boter
1 klontje
Boter
2 een klontje
Peterselie
0,5 bosjes
Kervel
0,5 bosjes
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
Mosterd
1 el
Look
1 teentje
Peper
Zout
Paneermeel
50 g
Lamskroon
1
Ajuinen
1,5
Salie
2
Rozemarijn
Porto
1 scheutje
Runderfond
0,5 liter
Shiitake
8
Lente-ui
1 bosje
Aardappelen
2
Benodigdheden
Blender, een blender, een zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De kruidenkorst
50 g boter
1
Smelt de boter in een pannetje.
0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes Bieslook, dragon, 1 el mosterd, 1 teentje Look
2
Snij de peterselie, kervel, dragon en bieslook grof en doe ze in de blender. Voeg het teentje look een lepel mosterd toe.
peper, zout
3
Kruid af met peper en zout. Giet de gesmolten boter bij in de blender en mix fijn.
50 g paneermeel
4
Voeg paneermeel toe aan de kruidenmix. Blender opnieuw tot je een kruidenpapje hebt.
5
Laat de kruidenboter opstijven in de koelkast.
De lamskroon
1 lamskroon
6
Snij de lamskroon proper en ontvlies. Kruid met peper en zout.
1 klont boter
7
Smelt de boter en schroei de lamskroon dicht aan beide zijden.
8
Leg de lamskroon in een ovenschotel en wrijf de bovenzijde in met de kruidenboter.
9
Bak de lamskroon in een oven van 180°C gedurende 8 à 10 min. Check regelmatig.
De portosaus
1 klontje boter, 1 ajuin
10
Snij de ui fijn. Smelt een klontje boter in een pannetje, bak de ui en eventuele vleesrestjes van de lamskroon.
2 Salie, rozemarijn, 1 scheutje porto
11
Voeg de salie en rozemarijn toe. Blus met een flinke scheut porto en laat even inkoken.
0,5 liter runderfond
12
Voeg de rundsfond toe en laat verder inkoken.
De groentjes
0,5 ajuinen, 8 shiitake
13
Versnipper de halve ui en scheur de shitake in stukken.
1 bosje lente-ui, 2 aardappelen
14
Snij het groen van de lenteuitjes in kleine stukjes. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.
1 een klontje boter, peper, zout
15
Smelt de boter en bak de ui aan. Voeg de aardappelblokjes toe. Laat even bakken en voeg dan de paddenstoelen toe. Kruid af met peper en zout.
16
Laat even bakken en voeg dan de lentuitjes toe. Laat verder bakken tot de aardappelblokjes klaar zijn.
Werk af en serveer
17
Haal de lamskroon uit de oven en hou warm onder een aluminiumfolie.
1 een klontje boter
18
Zeef de saus en roer er een klontje boter onder.
19
Zet de lamskroon nog even onder de grill, vlak voor het serveren.
20
Leg een beetje groenten op het bord, snij het vlees tussen 2 kroontjes door en leg op de groenten. Werk af met een beetje portosaus en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De kruidenkorst
50 g boter
1
Smelt de boter in een pannetje.
0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes Bieslook, dragon, 1 el mosterd, 1 teentje Look
2
Snij de peterselie, kervel, dragon en bieslook grof en doe ze in de blender. Voeg het teentje look een lepel mosterd toe.
peper, zout
3
Kruid af met peper en zout. Giet de gesmolten boter bij in de blender en mix fijn.
50 g paneermeel
4
Voeg paneermeel toe aan de kruidenmix. Blender opnieuw tot je een kruidenpapje hebt.
5
Laat de kruidenboter opstijven in de koelkast.
De lamskroon
1 lamskroon
6
Snij de lamskroon proper en ontvlies. Kruid met peper en zout.
1 klont boter
7
Smelt de boter en schroei de lamskroon dicht aan beide zijden.
8
Leg de lamskroon in een ovenschotel en wrijf de bovenzijde in met de kruidenboter.
9
Bak de lamskroon in een oven van 180°C gedurende 8 à 10 min. Check regelmatig.
De portosaus
1 klontje boter, 1 ajuin
10
Snij de ui fijn. Smelt een klontje boter in een pannetje, bak de ui en eventuele vleesrestjes van de lamskroon.
2 Salie, rozemarijn, 1 scheutje porto
11
Voeg de salie en rozemarijn toe. Blus met een flinke scheut porto en laat even inkoken.
0,5 liter runderfond
12
Voeg de rundsfond toe en laat verder inkoken.
De groentjes
0,5 ajuinen, 8 shiitake
13
Versnipper de halve ui en scheur de shitake in stukken.
1 bosje lente-ui, 2 aardappelen
14
Snij het groen van de lenteuitjes in kleine stukjes. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.
1 een klontje boter, peper, zout
15
Smelt de boter en bak de ui aan. Voeg de aardappelblokjes toe. Laat even bakken en voeg dan de paddenstoelen toe. Kruid af met peper en zout.
16
Laat even bakken en voeg dan de lentuitjes toe. Laat verder bakken tot de aardappelblokjes klaar zijn.
Werk af en serveer
17
Haal de lamskroon uit de oven en hou warm onder een aluminiumfolie.
1 een klontje boter
18
Zeef de saus en roer er een klontje boter onder.
19
Zet de lamskroon nog even onder de grill, vlak voor het serveren.
20
Leg een beetje groenten op het bord, snij het vlees tussen 2 kroontjes door en leg op de groenten. Werk af met een beetje portosaus en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Boter
50 g
Boter
1 klont
Boter
1 klontje
Boter
2 een klontje
Peterselie
0,5 bosjes
Kervel
0,5 bosjes
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
Mosterd
1 el
Look
1 teentje
Peper
Zout
Paneermeel
50 g
Lamskroon
1
Ajuinen
1,5
Salie
2
Rozemarijn
Porto
1 scheutje
Runderfond
0,5 liter
Shiitake
8
Lente-ui
1 bosje
Aardappelen
2
Lamskroon met kruidenkorstje
Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. Jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij een aardappel-groentegarnituur en een zalig portosausje.Instructies
De kruidenkorst
50 g boter
1
Smelt de boter in een pannetje.
0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes Bieslook, dragon, 1 el mosterd, 1 teentje Look
2
Snij de peterselie, kervel, dragon en bieslook grof en doe ze in de blender. Voeg het teentje look een lepel mosterd toe.
peper, zout
3
Kruid af met peper en zout. Giet de gesmolten boter bij in de blender en mix fijn.
50 g paneermeel
4
Voeg paneermeel toe aan de kruidenmix. Blender opnieuw tot je een kruidenpapje hebt.
5
Laat de kruidenboter opstijven in de koelkast.
De lamskroon
1 lamskroon
6
Snij de lamskroon proper en ontvlies. Kruid met peper en zout.
1 klont boter
7
Smelt de boter en schroei de lamskroon dicht aan beide zijden.
8
Leg de lamskroon in een ovenschotel en wrijf de bovenzijde in met de kruidenboter.
9
Bak de lamskroon in een oven van 180°C gedurende 8 à 10 min. Check regelmatig.
De portosaus
1 klontje boter, 1 ajuin
10
Snij de ui fijn. Smelt een klontje boter in een pannetje, bak de ui en eventuele vleesrestjes van de lamskroon.
2 Salie, rozemarijn, 1 scheutje porto
11
Voeg de salie en rozemarijn toe. Blus met een flinke scheut porto en laat even inkoken.
0,5 liter runderfond
12
Voeg de rundsfond toe en laat verder inkoken.
De groentjes
0,5 ajuinen, 8 shiitake
13
Versnipper de halve ui en scheur de shitake in stukken.
1 bosje lente-ui, 2 aardappelen
14
Snij het groen van de lenteuitjes in kleine stukjes. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.
1 een klontje boter, peper, zout
15
Smelt de boter en bak de ui aan. Voeg de aardappelblokjes toe. Laat even bakken en voeg dan de paddenstoelen toe. Kruid af met peper en zout.
16
Laat even bakken en voeg dan de lentuitjes toe. Laat verder bakken tot de aardappelblokjes klaar zijn.
Werk af en serveer
17
Haal de lamskroon uit de oven en hou warm onder een aluminiumfolie.
1 een klontje boter
18
Zeef de saus en roer er een klontje boter onder.
19
Zet de lamskroon nog even onder de grill, vlak voor het serveren.
20
Leg een beetje groenten op het bord, snij het vlees tussen 2 kroontjes door en leg op de groenten. Werk af met een beetje portosaus en serveer.