Instructies
4 personen
De kruidenkorst
50 g boter
1
Smelt de boter in een pannetje.
0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes Bieslook, dragon, 1 el mosterd, 1 teentje Look
2
Snij de peterselie, kervel, dragon en bieslook grof en doe ze in de blender. Voeg het teentje look een lepel mosterd toe.
peper, zout
3
Kruid af met peper en zout. Giet de gesmolten boter bij in de blender en mix fijn.
50 g paneermeel
4
Voeg paneermeel toe aan de kruidenmix. Blender opnieuw tot je een kruidenpapje hebt.
5
Laat de kruidenboter opstijven in de koelkast.
De lamskroon
1 lamskroon
6
Snij de lamskroon proper en ontvlies. Kruid met peper en zout.
1 klont boter
7
Smelt de boter en schroei de lamskroon dicht aan beide zijden.
8
Leg de lamskroon in een ovenschotel en wrijf de bovenzijde in met de kruidenboter.
9
Bak de lamskroon in een oven van 180°C gedurende 8 à 10 min. Check regelmatig.
De portosaus
1 klontje boter, 1 ajuin
10
Snij de ui fijn. Smelt een klontje boter in een pannetje, bak de ui en eventuele vleesrestjes van de lamskroon.
2 Salie, rozemarijn, 1 scheutje porto
11
Voeg de salie en rozemarijn toe. Blus met een flinke scheut porto en laat even inkoken.
0,5 liter runderfond
12
Voeg de rundsfond toe en laat verder inkoken.
De groentjes
0,5 ajuinen, 8 shiitake
13
Versnipper de halve ui en scheur de shitake in stukken.
1 bosje lente-ui, 2 aardappelen
14
Snij het groen van de lenteuitjes in kleine stukjes. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.
1 een klontje boter, peper, zout
15
Smelt de boter en bak de ui aan. Voeg de aardappelblokjes toe. Laat even bakken en voeg dan de paddenstoelen toe. Kruid af met peper en zout.
16
Laat even bakken en voeg dan de lentuitjes toe. Laat verder bakken tot de aardappelblokjes klaar zijn.
Werk af en serveer
17
Haal de lamskroon uit de oven en hou warm onder een aluminiumfolie.
1 een klontje boter
18
Zeef de saus en roer er een klontje boter onder.
19
Zet de lamskroon nog even onder de grill, vlak voor het serveren.
20