dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lamskoteletjes, boter van ras-el-hanout en salade van koolrabi (thumbnail)Lamskoteletjes, boter van ras-el-hanout en salade van koolrabi

Lamskoteletjes, boter van ras-el-hanout en salade van koolrabi

40m
17
-
1.9K
Recepten

Lamskoteletjes, boter van ras-el-hanout en salade van koolrabi

Een lekker bord vol voor de liefhebbers van lamsvlees. Jeroen haalt de plancha boven en bakt sappige lamskoteletten met gepofte krieltjes. Met ras-el-hanout, wat letterlijk ‘het beste uit de winkel’ betekent, maakt hij een kruidige Marokkaanse boter die het vlees perfect op smaak brengt.
Lamskoteletjes, boter van ras-el-hanout en salade van koolrabi (thumbnail)Lamskoteletjes, boter van ras-el-hanout en salade van koolrabi

Lamskoteletjes, boter van ras-el-hanout en salade van koolrabi

40m
17
-
1.9K
Recepten

Lamskoteletjes, boter van ras-el-hanout en salade van koolrabi

Een lekker bord vol voor de liefhebbers van lamsvlees. Jeroen haalt de plancha boven en bakt sappige lamskoteletten met gepofte krieltjes. Met ras-el-hanout, wat letterlijk ‘het beste uit de winkel’ betekent, maakt hij een kruidige Marokkaanse boter die het vlees perfect op smaak brengt.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Krielaardappelen
800 g
Boter
100 g
Ras el hanout
Peper
Zout
Platte peterselie
Citroenen
0,25
Grof zout
Lamskoteletjes
1.000 g
Koolrabi
0,5
Komkommer
1
Munt
Koriander
Walnoten
100 g
Walnotenolie
Dragonazijn
1 scheutje
Olijfolie

Benodigdheden

Een plancha, een mandoline

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g krielaardappelen
1
Kook de krieltjes in een grote kookpot met lichtgezouten water. Je hoeft ze niet te schillen. Giet ze af en zet aan de kant.
100 g boter, ras el hanout, peper, zout, platte peterselie, 0,25 citroenen
2
Meng de malse boter met een flinke snuif ras-el-hanout. Kruid met peper en zout. Doe er nog wat fijngesneden peterselie bij en het sap van een kwartje citroen. Meng alles goed onder elkaar.
grof zout, 1.000 g lamskoteletjes
3
Kruid het lamsvlees met peper en grof zout. Laat op kamertemperatuur komen.
0,5 Koolrabi, 1 komkommer
4
Schil de koolrabi en snijd in gelijke plakjes met de mandoline. Snijd vervolgens in fijne reepjes (julienne). Snijd ook de komkommer in fijne repen, zonder de zaadjes.
Munt, koriander
5
Doe de reepjes koolrabi en komkommer in een kom. Voeg enkele blaadjes munt en koriander toe.
100 g Walnoten, Walnotenolie, 1 scheutje dragonazijn, olijfolie
6
Hak de walnoten grof en doe ze bij de salade. Kruid met peper en grof zout. Besprenkel met walnotenolie, dragonazijn en olijfolie. Meng goed.
7
Schik de aardappelen in een ovenschaal en kneus ze zachtjes met een vork. Giet er een scheutje olijfolie over. Kruid met grof zout, peper en ras-el-hanout.
8
Giet wat olijfolie op de plancha en bak het vlees enkele minuten langs beide kanten. Smelt er wat van de zelfgemaakte kruidenboter over.
9
Bak ook de aardappelen op de plancha.
10
Serveer de lamskoteletjes met de salade van koolrabi en de gepofte krieltjes.
1
Kook de krieltjes in een grote kookpot met lichtgezouten water. Je hoeft ze niet te schillen. Giet ze af en zet aan de kant.
2
Meng de malse boter met een flinke snuif ras-el-hanout. Kruid met peper en zout. Doe er nog wat fijngesneden peterselie bij en het sap van een kwartje citroen. Meng alles goed onder elkaar.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

800 g krielaardappelen
1
Kook de krieltjes in een grote kookpot met lichtgezouten water. Je hoeft ze niet te schillen. Giet ze af en zet aan de kant.
100 g boter, ras el hanout, peper, zout, platte peterselie, 0,25 citroenen
2
Meng de malse boter met een flinke snuif ras-el-hanout. Kruid met peper en zout. Doe er nog wat fijngesneden peterselie bij en het sap van een kwartje citroen. Meng alles goed onder elkaar.
grof zout, 1.000 g lamskoteletjes
3
Kruid het lamsvlees met peper en grof zout. Laat op kamertemperatuur komen.
0,5 Koolrabi, 1 komkommer
4
Schil de koolrabi en snijd in gelijke plakjes met de mandoline. Snijd vervolgens in fijne reepjes (julienne). Snijd ook de komkommer in fijne repen, zonder de zaadjes.
Munt, koriander
5
Doe de reepjes koolrabi en komkommer in een kom. Voeg enkele blaadjes munt en koriander toe.
100 g Walnoten, Walnotenolie, 1 scheutje dragonazijn, olijfolie
6
Hak de walnoten grof en doe ze bij de salade. Kruid met peper en grof zout. Besprenkel met walnotenolie, dragonazijn en olijfolie. Meng goed.
7
Schik de aardappelen in een ovenschaal en kneus ze zachtjes met een vork. Giet er een scheutje olijfolie over. Kruid met grof zout, peper en ras-el-hanout.
8
Giet wat olijfolie op de plancha en bak het vlees enkele minuten langs beide kanten. Smelt er wat van de zelfgemaakte kruidenboter over.
9
Bak ook de aardappelen op de plancha.
10
Serveer de lamskoteletjes met de salade van koolrabi en de gepofte krieltjes.
1
Kook de krieltjes in een grote kookpot met lichtgezouten water. Je hoeft ze niet te schillen. Giet ze af en zet aan de kant.
2
Meng de malse boter met een flinke snuif ras-el-hanout. Kruid met peper en zout. Doe er nog wat fijngesneden peterselie bij en het sap van een kwartje citroen. Meng alles goed onder elkaar.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lamskoteletjes, boter van ras-el-hanout en salade van koolrabi (thumbnail)Lamskoteletjes, boter van ras-el-hanout en salade van koolrabi
4 personen
40m
Ingrediënten
Krielaardappelen
800 g
Boter
100 g
Ras el hanout
Peper
Zout
Platte peterselie
Citroenen
0,25
Grof zout
Lamskoteletjes
1.000 g
Koolrabi
0,5
Komkommer
1
Munt
Koriander
Walnoten
100 g
Walnotenolie
Dragonazijn
1 scheutje
Olijfolie

Lamskoteletjes, boter van ras-el-hanout en salade van koolrabi

Een lekker bord vol voor de liefhebbers van lamsvlees. Jeroen haalt de plancha boven en bakt sappige lamskoteletten met gepofte krieltjes. Met ras-el-hanout, wat letterlijk ‘het beste uit de winkel’ betekent, maakt hij een kruidige Marokkaanse boter die het vlees perfect op smaak brengt.
Instructies
800 g krielaardappelen
1
Kook de krieltjes in een grote kookpot met lichtgezouten water. Je hoeft ze niet te schillen. Giet ze af en zet aan de kant.
100 g boter, ras el hanout, peper, zout, platte peterselie, 0,25 citroenen
2
Meng de malse boter met een flinke snuif ras-el-hanout. Kruid met peper en zout. Doe er nog wat fijngesneden peterselie bij en het sap van een kwartje citroen. Meng alles goed onder elkaar.
grof zout, 1.000 g lamskoteletjes
3
Kruid het lamsvlees met peper en grof zout. Laat op kamertemperatuur komen.
0,5 Koolrabi, 1 komkommer
4
Schil de koolrabi en snijd in gelijke plakjes met de mandoline. Snijd vervolgens in fijne reepjes (julienne). Snijd ook de komkommer in fijne repen, zonder de zaadjes.
Munt, koriander
5
Doe de reepjes koolrabi en komkommer in een kom. Voeg enkele blaadjes munt en koriander toe.
100 g Walnoten, Walnotenolie, 1 scheutje dragonazijn, olijfolie
6
Hak de walnoten grof en doe ze bij de salade. Kruid met peper en grof zout. Besprenkel met walnotenolie, dragonazijn en olijfolie. Meng goed.
7
Schik de aardappelen in een ovenschaal en kneus ze zachtjes met een vork. Giet er een scheutje olijfolie over. Kruid met grof zout, peper en ras-el-hanout.
8
Giet wat olijfolie op de plancha en bak het vlees enkele minuten langs beide kanten. Smelt er wat van de zelfgemaakte kruidenboter over.
9
Bak ook de aardappelen op de plancha.
10
Serveer de lamskoteletjes met de salade van koolrabi en de gepofte krieltjes.