Instructies

4 personen
800 g krielaardappelen
1

Kook de krieltjes in een grote kookpot met lichtgezouten water. Je hoeft ze niet te schillen. Giet ze af en zet aan de kant.

100 g boter, ras el hanout, peper, zout, platte peterselie, 0,25 citroenen
2

Meng de malse boter met een flinke snuif ras-el-hanout. Kruid met peper en zout. Doe er nog wat fijngesneden peterselie bij en het sap van een kwartje citroen. Meng alles goed onder elkaar.

grof zout, 1.000 g lamskoteletjes
3

Kruid het lamsvlees met peper en grof zout. Laat op kamertemperatuur komen.

0,5 Koolrabi, 1 komkommer
4

Schil de koolrabi en snijd in gelijke plakjes met de mandoline. Snijd vervolgens in fijne reepjes (julienne). Snijd ook de komkommer in fijne repen, zonder de zaadjes.

Munt, koriander
5

Doe de reepjes koolrabi en komkommer in een kom. Voeg enkele blaadjes munt en koriander toe.

100 g Walnoten, Walnotenolie, 1 scheutje dragonazijn, olijfolie
6

Hak de walnoten grof en doe ze bij de salade. Kruid met peper en grof zout. Besprenkel met walnotenolie, dragonazijn en olijfolie. Meng goed.

7

Schik de aardappelen in een ovenschaal en kneus ze zachtjes met een vork. Giet er een scheutje olijfolie over. Kruid met grof zout, peper en ras-el-hanout.

8

Giet wat olijfolie op de plancha en bak het vlees enkele minuten langs beide kanten. Smelt er wat van de zelfgemaakte kruidenboter over.

9

Bak ook de aardappelen op de plancha.

10

Serveer de lamskoteletjes met de salade van koolrabi en de gepofte krieltjes.