Cobbler met mango en kokos
Cobbler met mango en kokos
Cobbler met mango en kokos
Cobbler met mango en kokos
Ingrediënten
4 personen
Mango's
2
Maïszetmeel
30 g
Kristalsuiker
100 g
Bloem
190 g
Bakpoeder
2 tl
Zout
1 snuifje
Kokossuiker
60 g
Kokosnootpoeder
50 g
Room
250 ml
Ijs
Benodigdheden
Een keukenmachine, een ijsschep, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2 mango's
2
Schil de mango’s en snijd ze in stukken.
30 g maïszetmeel, 100 g kristalsuiker
3
Leg de stukken mango in een mengkom en doe er de maiszetmeel bij, gevolgd door de suiker. Meng alles onder elkaar en stort uit in een ovenschaal.
190 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 60 g kokossuiker, 50 g kokosnootpoeder, 250 ml Room
4
Meng de bloem onder het bakpoeder, de snuif zout, de kokossuiker, het kokospoeder en de room in een mengkom.
5
Leg met behulp van een ijsschep bolletjes deeg op het fruit in de ovenschaal.
6
Schuif de ovenschaal gedurende 35 minuten ongeveer in de voorverwarmde oven.
7
Haal de ovenschaal vervolgens uit de oven.
ijs
8
Serveer de cobbler op een bord en werk af met sorbet of roomijs.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2 mango's
2
Schil de mango’s en snijd ze in stukken.
30 g maïszetmeel, 100 g kristalsuiker
3
Leg de stukken mango in een mengkom en doe er de maiszetmeel bij, gevolgd door de suiker. Meng alles onder elkaar en stort uit in een ovenschaal.
190 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 60 g kokossuiker, 50 g kokosnootpoeder, 250 ml Room
4
Meng de bloem onder het bakpoeder, de snuif zout, de kokossuiker, het kokospoeder en de room in een mengkom.
5
Leg met behulp van een ijsschep bolletjes deeg op het fruit in de ovenschaal.
6
Schuif de ovenschaal gedurende 35 minuten ongeveer in de voorverwarmde oven.
7
Haal de ovenschaal vervolgens uit de oven.
ijs
8
Serveer de cobbler op een bord en werk af met sorbet of roomijs.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Mango's
2
Maïszetmeel
30 g
Kristalsuiker
100 g
Bloem
190 g
Bakpoeder
2 tl
Zout
1 snuifje
Kokossuiker
60 g
Kokosnootpoeder
50 g
Room
250 ml
Ijs
Cobbler met mango en kokos
Cobbler is een Engels dessert dat zijn naam te danken heeft aan de opbouw van het dessert. Het deeg wordt namelijk bovenop het fruit geschept met behulp van een ijsschep als kasseistenen (cobblestones) naast elkaar. Het dessert is vergelijkbaar met een crumble, maar het deeg wordt hier bereid met room in de plaats van boter. Dat zorgt ervoor dat de crumble zachter blijft.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2 mango's
2
Schil de mango’s en snijd ze in stukken.
30 g maïszetmeel, 100 g kristalsuiker
3
Leg de stukken mango in een mengkom en doe er de maiszetmeel bij, gevolgd door de suiker. Meng alles onder elkaar en stort uit in een ovenschaal.
190 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 60 g kokossuiker, 50 g kokosnootpoeder, 250 ml Room
4
Meng de bloem onder het bakpoeder, de snuif zout, de kokossuiker, het kokospoeder en de room in een mengkom.
5
Leg met behulp van een ijsschep bolletjes deeg op het fruit in de ovenschaal.
6
Schuif de ovenschaal gedurende 35 minuten ongeveer in de voorverwarmde oven.
7
Haal de ovenschaal vervolgens uit de oven.
ijs
8
Serveer de cobbler op een bord en werk af met sorbet of roomijs.