Ossobuco met witte bonen en pasta
Ossobuco met witte bonen en pasta
Ossobuco met witte bonen en pasta
Ossobuco met witte bonen en pasta
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Kalfsschenkel
1 kg
Peper
Zout
Gerookt spek
200 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Groene selder
4 stengels
Wortels
2
Rode puntpaprika
1
Groene paprika
1
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Witte bonen
200 g
Tomatenpuree
40 g
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
2 blikken
Laurier
Tijm
Rozemarijn
Tagliatelle
400 g
Peterselie
0,5 bosjes
Benodigdheden
Een vergiet, een grote ovenvaste stoofpot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een grote stoofpot.
1 kg kalfsschenkel, peper, zout
3
Snijd de kalfsschenkel in stukken. Kruid de stukken vlees met peper en zout en haal ze daarna door de bloem. Bak de kalfsschenkel en de stukken been in de olie.
200 g gerookt spek
4
Snijd het gerookte spek in blokjes.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
5
Versnipper de ui en plet de look fijn.
6
Schep de gebakken stukken kalfsschenkel uit de pot en hou ze even apart. Stoof de ui en de look aan in dezelfde pot. Voeg ook de spekblokjes toe.
4 stengels groene selder
7
Spoel de selder schoon en snijd de stengels in stukjes. Stoof mee aan.
2 Wortels
8
Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. Stoof mee aan.
1 rode puntpaprika
9
Halveer de rode puntpaprika, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
1 groene paprika
10
Schil de groene paprika, snijd in kwarten, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 snuifje oregano
11
Kruid de gestoofde groenten met oregano en Provençaalse kruiden.
200 g Witte bonen
12
Spoel de bonen onder koud stromend water en laat even uitlekken. Meng ze onder de groenten.
13
Doe de gebakken kalfsschenkel terug in de pot.
40 g Tomatenpuree
14
Schep de tomatenpuree bij de groenten en laat mee bakken.
0,2 l witte wijn, 2 blikken Tomatenblokjes
15
Bevochtig alles met de witte wijn. Voeg ook meteen de tomatenblokjes toe.
peper, zout, laurier, tijm, rozemarijn
16
Breng het geheel op smaak met peper, zout en een kruidentuil van laurier, rozemarijn en tijm.
17
Zet het deksel op de pot en schuif de ossobuco in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 1 à 1,5 uur.
400 g tagliatelle
18
Breng ondertussen een pot met water aan de kook en kook de pasta gaar.
0,5 bosjes peterselie
19
Snijd de peterselie fijn.
20
Serveer de pasta met een flinke schep van de gegaarde kalfsschenkel en groentjes. Strooi er wat fijngesneden peterselie over. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een grote stoofpot.
1 kg kalfsschenkel, peper, zout
3
Snijd de kalfsschenkel in stukken. Kruid de stukken vlees met peper en zout en haal ze daarna door de bloem. Bak de kalfsschenkel en de stukken been in de olie.
200 g gerookt spek
4
Snijd het gerookte spek in blokjes.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
5
Versnipper de ui en plet de look fijn.
6
Schep de gebakken stukken kalfsschenkel uit de pot en hou ze even apart. Stoof de ui en de look aan in dezelfde pot. Voeg ook de spekblokjes toe.
4 stengels groene selder
7
Spoel de selder schoon en snijd de stengels in stukjes. Stoof mee aan.
2 Wortels
8
Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. Stoof mee aan.
1 rode puntpaprika
9
Halveer de rode puntpaprika, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
1 groene paprika
10
Schil de groene paprika, snijd in kwarten, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 snuifje oregano
11
Kruid de gestoofde groenten met oregano en Provençaalse kruiden.
200 g Witte bonen
12
Spoel de bonen onder koud stromend water en laat even uitlekken. Meng ze onder de groenten.
13
Doe de gebakken kalfsschenkel terug in de pot.
40 g Tomatenpuree
14
Schep de tomatenpuree bij de groenten en laat mee bakken.
0,2 l witte wijn, 2 blikken Tomatenblokjes
15
Bevochtig alles met de witte wijn. Voeg ook meteen de tomatenblokjes toe.
peper, zout, laurier, tijm, rozemarijn
16
Breng het geheel op smaak met peper, zout en een kruidentuil van laurier, rozemarijn en tijm.
17
Zet het deksel op de pot en schuif de ossobuco in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 1 à 1,5 uur.
400 g tagliatelle
18
Breng ondertussen een pot met water aan de kook en kook de pasta gaar.
0,5 bosjes peterselie
19
Snijd de peterselie fijn.
20
Serveer de pasta met een flinke schep van de gegaarde kalfsschenkel en groentjes. Strooi er wat fijngesneden peterselie over. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Olijfolie
Kalfsschenkel
1 kg
Peper
Zout
Gerookt spek
200 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Groene selder
4 stengels
Wortels
2
Rode puntpaprika
1
Groene paprika
1
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Witte bonen
200 g
Tomatenpuree
40 g
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
2 blikken
Laurier
Tijm
Rozemarijn
Tagliatelle
400 g
Peterselie
0,5 bosjes
Ossobuco met witte bonen en pasta
De klassieker der Italiaanse stoofschotels is ongetwijfeld ossobuco, een heerlijk vleesgerecht op basis van zacht gegaarde kalfsschenkels. Jeroen serveert er een handvol heerlijke groenten, witte boontjes en pasta bij. Maar je kan dit gerecht evengoed met een lekkere puree presenteren. Neem vooral je tijd voor deze bereiding zodat het vlees zoveel mogelijk smaak kan opnemen.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een grote stoofpot.
1 kg kalfsschenkel, peper, zout
3
Snijd de kalfsschenkel in stukken. Kruid de stukken vlees met peper en zout en haal ze daarna door de bloem. Bak de kalfsschenkel en de stukken been in de olie.
200 g gerookt spek
4
Snijd het gerookte spek in blokjes.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
5
Versnipper de ui en plet de look fijn.
6
Schep de gebakken stukken kalfsschenkel uit de pot en hou ze even apart. Stoof de ui en de look aan in dezelfde pot. Voeg ook de spekblokjes toe.
4 stengels groene selder
7
Spoel de selder schoon en snijd de stengels in stukjes. Stoof mee aan.
2 Wortels
8
Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. Stoof mee aan.
1 rode puntpaprika
9
Halveer de rode puntpaprika, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
1 groene paprika
10
Schil de groene paprika, snijd in kwarten, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 snuifje oregano
11
Kruid de gestoofde groenten met oregano en Provençaalse kruiden.
200 g Witte bonen
12
Spoel de bonen onder koud stromend water en laat even uitlekken. Meng ze onder de groenten.
13
Doe de gebakken kalfsschenkel terug in de pot.
40 g Tomatenpuree
14
Schep de tomatenpuree bij de groenten en laat mee bakken.
0,2 l witte wijn, 2 blikken Tomatenblokjes
15
Bevochtig alles met de witte wijn. Voeg ook meteen de tomatenblokjes toe.
peper, zout, laurier, tijm, rozemarijn
16
Breng het geheel op smaak met peper, zout en een kruidentuil van laurier, rozemarijn en tijm.
17
Zet het deksel op de pot en schuif de ossobuco in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 1 à 1,5 uur.
400 g tagliatelle
18
Breng ondertussen een pot met water aan de kook en kook de pasta gaar.
0,5 bosjes peterselie
19
Snijd de peterselie fijn.
20
Serveer de pasta met een flinke schep van de gegaarde kalfsschenkel en groentjes. Strooi er wat fijngesneden peterselie over. Smakelijk!