Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 150°C.

olijfolie
2

Verhit een scheut olijfolie in een grote stoofpot.

1 kg kalfsschenkel, peper, zout
3

Snijd de kalfsschenkel in stukken. Kruid de stukken vlees met peper en zout en haal ze daarna door de bloem. Bak de kalfsschenkel en de stukken been in de olie.

200 g gerookt spek
4

Snijd het gerookte spek in blokjes.

2 ajuinen, 2 teentjes Look
5

Versnipper de ui en plet de look fijn.

6

Schep de gebakken stukken kalfsschenkel uit de pot en hou ze even apart. Stoof de ui en de look aan in dezelfde pot. Voeg ook de spekblokjes toe.

4 stengels groene selder
7

Spoel de selder schoon en snijd de stengels in stukjes. Stoof mee aan.

2 Wortels
8

Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. Stoof mee aan.

1 rode puntpaprika
9

Halveer de rode puntpaprika, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Stoof mee aan.

1 groene paprika
10

Schil de groene paprika, snijd in kwarten, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Stoof mee aan.

1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 snuifje oregano
11

Kruid de gestoofde groenten met oregano en Provençaalse kruiden.

200 g Witte bonen
12

Spoel de bonen onder koud stromend water en laat even uitlekken. Meng ze onder de groenten.

13

Doe de gebakken kalfsschenkel terug in de pot.

40 g Tomatenpuree
14

Schep de tomatenpuree bij de groenten en laat mee bakken.

0,2 l witte wijn, 2 blikken Tomatenblokjes
15

Bevochtig alles met de witte wijn. Voeg ook meteen de tomatenblokjes toe.

peper, zout, laurier, tijm, rozemarijn
16

Breng het geheel op smaak met peper, zout en een kruidentuil van laurier, rozemarijn en tijm.

17

Zet het deksel op de pot en schuif de ossobuco in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 1 à 1,5 uur.

400 g tagliatelle
18

Breng ondertussen een pot met water aan de kook en kook de pasta gaar.

0,5 bosjes peterselie
19

Snijd de peterselie fijn.

20

Serveer de pasta met een flinke schep van de gegaarde kalfsschenkel en groentjes. Strooi er wat fijngesneden peterselie over. Smakelijk!