Fattoush salade met rode biet en labneh
Fattoush salade met rode biet en labneh
Fattoush salade met rode biet en labneh
Fattoush salade met rode biet en labneh
Ingrediënten
4 personen
Yoghurt
500 g
Rode bieten
1
Sherry-azijn
1 een flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
Peper
Grof zout
Sjalotten
1
Pitabroodjes
3
Za'atar
Za'atar
1 snuifje
Komkommers
0,5
Tomaat
1
Radijs
1 bosje
Romeinse sla
0,5
muntblaadjes
Platte peterselie
Koriander
Sumak
1 snuifje
Sumak
Limoen
1
Look
0,5 teentjes
Benodigdheden
Een neteldoek, een mandoline, een bakplaat met siliconen bakmat of bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De avond voor de bereiding
500 g Yoghurt
1
Doe de yoghurt de avond voordien in een neteldoek in een vergiet. Leg het vergiet vervolgens in een kom. Span goed aan en laat de yoghurt uitlekken in de koelkast tot de volgende dag.
De fattoush salade
2
Stort de uitgelekte yoghurt in een mengkom en roer even los. Zet de yoghurt opnieuw in de koelkast.
1 Rode bieten, 1 een flinke scheut sherry-azijn, 1 scheutje olijfolie, peper, grof zout
3
Rasp de rauwe rode biet in een grote kom. Giet er de sherryazijn en de olijfolie over en breng verder op smaak met peper en grof zout.
1 Sjalotten
4
Snijd ook de sjalot in fijne ringen en laat mee marineren met de rode biet.
3 pitabroodjes, olijfolie, Za'atar
5
Snijd de pitabroodjes open en leg ze op een ovenschaal. Giet er de olijfolie over en strooi er za’atar op. Schuif de broodjes de oven in gedurende 20 minuten.
0,5 komkommers
6
Snijd de komkommer in blokjes en voeg ze toe aan de rode biet en sjalot.
1 tomaat, 1 bosje radijs, 0,5 Romeinse sla
7
Snijd ook de tomaat in blokjes, de radijsjes in schijfjes en de Romeinse sla in stukken.
muntblaadjes, platte peterselie, koriander, peper, grof zout
8
Voeg de groenten toe aan de salade gevolgd door de fijngehakte munt, platte peterselie en de koriander. Kruid bij met peper en grof zout en meng alles onder elkaar.
1 snuifje sumak, 0,5 limoenen, olijfolie, 1 snuifje Za'atar
9
Breng de salade op smaak met sumak, limoensap, een scheut olijfolie en za’atar.
10
Haal de pitabroodjes uit de oven en hak ze in stukken. Meng de pitabroodjes onder de salade.
De labneh
0,5 teentjes Look, 0,5 limoenen, peper, grof zout, sumak, Za'atar
11
Voeg wat geraspte look toe aan de yoghurt, gevolgd door het limoensap, peper, een snuif grof zout, een flinke snuif sumak, een flinke snuif za’atar en een scheutje olijfolie.
12
Meng alles onder elkaar.
De afwerking
13
Lepel wat van de labneh op een bord en schik er de salade op.
De avond voor de bereiding
500 g Yoghurt
1
Doe de yoghurt de avond voordien in een neteldoek in een vergiet. Leg het vergiet vervolgens in een kom. Span goed aan en laat de yoghurt uitlekken in de koelkast tot de volgende dag.
De fattoush salade
2
Stort de uitgelekte yoghurt in een mengkom en roer even los. Zet de yoghurt opnieuw in de koelkast.
1 Rode bieten, 1 een flinke scheut sherry-azijn, 1 scheutje olijfolie, peper, grof zout
3
Rasp de rauwe rode biet in een grote kom. Giet er de sherryazijn en de olijfolie over en breng verder op smaak met peper en grof zout.
1 Sjalotten
4
Snijd ook de sjalot in fijne ringen en laat mee marineren met de rode biet.
3 pitabroodjes, olijfolie, Za'atar
5
Snijd de pitabroodjes open en leg ze op een ovenschaal. Giet er de olijfolie over en strooi er za’atar op. Schuif de broodjes de oven in gedurende 20 minuten.
0,5 komkommers
6
Snijd de komkommer in blokjes en voeg ze toe aan de rode biet en sjalot.
1 tomaat, 1 bosje radijs, 0,5 Romeinse sla
7
Snijd ook de tomaat in blokjes, de radijsjes in schijfjes en de Romeinse sla in stukken.
muntblaadjes, platte peterselie, koriander, peper, grof zout
8
Voeg de groenten toe aan de salade gevolgd door de fijngehakte munt, platte peterselie en de koriander. Kruid bij met peper en grof zout en meng alles onder elkaar.
1 snuifje sumak, 0,5 limoenen, olijfolie, 1 snuifje Za'atar
9
Breng de salade op smaak met sumak, limoensap, een scheut olijfolie en za’atar.
10
Haal de pitabroodjes uit de oven en hak ze in stukken. Meng de pitabroodjes onder de salade.
De labneh
0,5 teentjes Look, 0,5 limoenen, peper, grof zout, sumak, Za'atar
11
Voeg wat geraspte look toe aan de yoghurt, gevolgd door het limoensap, peper, een snuif grof zout, een flinke snuif sumak, een flinke snuif za’atar en een scheutje olijfolie.
12
Meng alles onder elkaar.
De afwerking
13
Lepel wat van de labneh op een bord en schik er de salade op.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Yoghurt
500 g
Rode bieten
1
Sherry-azijn
1 een flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
Peper
Grof zout
Sjalotten
1
Pitabroodjes
3
Za'atar
Za'atar
1 snuifje
Komkommers
0,5
Tomaat
1
Radijs
1 bosje
Romeinse sla
0,5
muntblaadjes
Platte peterselie
Koriander
Sumak
1 snuifje
Sumak
Limoen
1
Look
0,5 teentjes
Fattoush salade met rode biet en labneh
Een simpel en lekker slaatje uit Libanon. Fattoush salade is een salade met stukjes geroosterd pitabrood. Jeroen serveert de salade met labneh, geitenyoghurt op smaak gebracht met Oosterse kruiden.Instructies
De avond voor de bereiding
500 g Yoghurt
1
Doe de yoghurt de avond voordien in een neteldoek in een vergiet. Leg het vergiet vervolgens in een kom. Span goed aan en laat de yoghurt uitlekken in de koelkast tot de volgende dag.
De fattoush salade
2
Stort de uitgelekte yoghurt in een mengkom en roer even los. Zet de yoghurt opnieuw in de koelkast.
1 Rode bieten, 1 een flinke scheut sherry-azijn, 1 scheutje olijfolie, peper, grof zout
3
Rasp de rauwe rode biet in een grote kom. Giet er de sherryazijn en de olijfolie over en breng verder op smaak met peper en grof zout.
1 Sjalotten
4
Snijd ook de sjalot in fijne ringen en laat mee marineren met de rode biet.
3 pitabroodjes, olijfolie, Za'atar
5
Snijd de pitabroodjes open en leg ze op een ovenschaal. Giet er de olijfolie over en strooi er za’atar op. Schuif de broodjes de oven in gedurende 20 minuten.
0,5 komkommers
6
Snijd de komkommer in blokjes en voeg ze toe aan de rode biet en sjalot.
1 tomaat, 1 bosje radijs, 0,5 Romeinse sla
7
Snijd ook de tomaat in blokjes, de radijsjes in schijfjes en de Romeinse sla in stukken.
muntblaadjes, platte peterselie, koriander, peper, grof zout
8
Voeg de groenten toe aan de salade gevolgd door de fijngehakte munt, platte peterselie en de koriander. Kruid bij met peper en grof zout en meng alles onder elkaar.
1 snuifje sumak, 0,5 limoenen, olijfolie, 1 snuifje Za'atar
9
Breng de salade op smaak met sumak, limoensap, een scheut olijfolie en za’atar.
10
Haal de pitabroodjes uit de oven en hak ze in stukken. Meng de pitabroodjes onder de salade.
De labneh
0,5 teentjes Look, 0,5 limoenen, peper, grof zout, sumak, Za'atar
11
Voeg wat geraspte look toe aan de yoghurt, gevolgd door het limoensap, peper, een snuif grof zout, een flinke snuif sumak, een flinke snuif za’atar en een scheutje olijfolie.
12
Meng alles onder elkaar.
De afwerking
13
Lepel wat van de labneh op een bord en schik er de salade op.