Doe de yoghurt de avond voordien in een neteldoek in een vergiet. Leg het vergiet vervolgens in een kom. Span goed aan en laat de yoghurt uitlekken in de koelkast tot de volgende dag.
De fattoush salade
2
Stort de uitgelekte yoghurt in een mengkom en roer even los. Zet de yoghurt opnieuw in de koelkast.
Rasp de rauwe rode biet in een grote kom. Giet er de sherryazijn en de olijfolie over en breng verder op smaak met peper en grof zout.
1 Sjalotten
4
Snijd ook de sjalot in fijne ringen en laat mee marineren met de rode biet.
3 pitabroodjes, olijfolie, Za'atar
5
Snijd de pitabroodjes open en leg ze op een ovenschaal. Giet er de olijfolie over en strooi er za’atar op. Schuif de broodjes de oven in gedurende 20 minuten.
0,5 komkommers
6
Snijd de komkommer in blokjes en voeg ze toe aan de rode biet en sjalot.
1 tomaat, 1 bosje radijs, 0,5 Romeinse sla
7
Snijd ook de tomaat in blokjes, de radijsjes in schijfjes en de Romeinse sla in stukken.
Voeg de groenten toe aan de salade gevolgd door de fijngehakte munt, platte peterselie en de koriander. Kruid bij met peper en grof zout en meng alles onder elkaar.
Voeg wat geraspte look toe aan de yoghurt, gevolgd door het limoensap, peper, een snuif grof zout, een flinke snuif sumak, een flinke snuif za’atar en een scheutje olijfolie.
12
Meng alles onder elkaar.
De afwerking
13
Lepel wat van de labneh op een bord en schik er de salade op.