dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kruimeldeeg (thumbnail)Kruimeldeeg

Kruimeldeeg

15m
6
-
4.6K
Recepten

Kruimeldeeg

Jeroen toont hoe je snel en makkelijk vers kruimeldeeg maakt. Let op: als je dit kruimeldeeg maakt voor hartige gerechten zoals een quiche of een groentetaart, laat dan de vanillestokjes weg. Gebruik ook wat minder suiker.
Kruimeldeeg (thumbnail)Kruimeldeeg

Kruimeldeeg

15m
6
-
4.6K
Recepten

Kruimeldeeg

Jeroen toont hoe je snel en makkelijk vers kruimeldeeg maakt. Let op: als je dit kruimeldeeg maakt voor hartige gerechten zoals een quiche of een groentetaart, laat dan de vanillestokjes weg. Gebruik ook wat minder suiker.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd15m
Ingrediënten6
Beoordeling-
Aantal likes4.6K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
500 g
Boter
250 g
Suiker
180 g
Vanillestokjes
2
Eieren
3
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Kruimeldeeg

250 g boter, 180 g suiker, zout
1
Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
2 vanillestokjes
2
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
3 eieren
3
Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers.
TIPLet op! Dit is voor 4 personen, dus ongeveer 1/4de eiwit en 3/4de eigeel in totaal.
4
Meng verder tot een homogene massa.
500 g bloem
5
Doe de helft van de bloem erbij.
6
Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede deel van de bloem erbij.
7
Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot. Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten.
1
Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
2
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Kruimeldeeg

250 g boter, 180 g suiker, zout
1
Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
2 vanillestokjes
2
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
3 eieren
3
Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers.
TIPLet op! Dit is voor 4 personen, dus ongeveer 1/4de eiwit en 3/4de eigeel in totaal.
4
Meng verder tot een homogene massa.
500 g bloem
5
Doe de helft van de bloem erbij.
6
Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede deel van de bloem erbij.
7
Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot. Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten.
1
Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
2
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kruimeldeeg (thumbnail)Kruimeldeeg
4 personen
15m
Ingrediënten
Bloem
500 g
Boter
250 g
Suiker
180 g
Vanillestokjes
2
Eieren
3
Zout

Kruimeldeeg

Jeroen toont hoe je snel en makkelijk vers kruimeldeeg maakt. Let op: als je dit kruimeldeeg maakt voor hartige gerechten zoals een quiche of een groentetaart, laat dan de vanillestokjes weg. Gebruik ook wat minder suiker.
Instructies

Kruimeldeeg

250 g boter, 180 g suiker, zout
1
Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
2 vanillestokjes
2
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
3 eieren
3
Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers.
TIPLet op! Dit is voor 4 personen, dus ongeveer 1/4de eiwit en 3/4de eigeel in totaal.
4
Meng verder tot een homogene massa.
500 g bloem
5
Doe de helft van de bloem erbij.
6
Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede deel van de bloem erbij.
7
Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot. Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten.