Krabsla met avocado-komkommercoulis

Krabsla met avocado-komkommercoulis. Dit hapje maakt deel uit van het aperitieftrio van het Nationale Kerstmenu 2023. Ontdek de twee andere feestelijke hapjes ook: filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen en gegratineerde mosselen met pastis

Ingrediënten

  • 0.5 komkommer
  • 0.5 avocado
  • 2 eetlepel sushi-azijn
  • 2 eetlepel olijfolie
  • een snuif cayennepeper
  • een snuif zout
  • een scheut water
  • 1 rijstwafel
  • 2 eetlepel furikake
  • 2 eetlepel krokante uitjes
  • 120 g krabvlees
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 0.5 limoen
  • 100 g wakamé

Benodigdheden

  • theedoek
  • maatbeker
  • staafmixer
  • serveerring

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Rasp de komkommer in een theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en vang het vocht op in een maatbeker.

Pel de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in de maatbeker, samen met de sushi-azijn, de olijfolie en een snuifje cayennepeper. Voeg een snuif zout en een klein scheutje water toe en mix tot een gladde coulis.

Verkruimel een rijstwafel in een kommetje en voeg er de furikake en de krokante uitjes aan toe.

Knijp zoveel mogelijk vocht uit het krabvlees en doe het vlees in een kom. Voeg de mayonaise, het limoensap en de Engelse saus toe. Kruid met cayennepeper en zout. Meng het geheel goed.

Schep wat van de avocadocoulis op een bord. Zet een serveerring op het bord en schep de krabsla erin. Duw aan met een lepel. Verdeel de wakamé erover. Werk af met de mengeling van rijstwafel, furikake en krokante uitjes. Haal de serveerring weg en serveer.

Krabsla met avocado-komkommercoulis