
Dagelijkse kost ten top: vlees met stoemp! Jeroen kiest voor een stevige en sappige varkenskotelet met een lekkere korst op basis van pickles. Als groente gebruikt hij andijvie, een lekkere en veelzijdige groente die je vaak in slaatjes kan terugvinden, maar even lekker is warm in witte saus of zoals nu in stoemp. Meer dagelijkse kost dan dit wordt het niet!
Ingrediënten
- 800 g frietaardappelen
- 1 andijvie
- 1 teentje look
- 1 ajuin
- een klontje boter
- 20 g boter
- 50 g panko
- 2 eetlepel pickles
- 4 varkenskotelet
- enkele takjes tijm
- enkele takjes rozemarijn
- 2 eierdooier
- een snuif nootmuskaat
- enkele takjes peterselie
Benodigdheden
- Cutter of blender
Bereiding
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar.
Snijd de andijvie grof, kuis en was hem goed. Laat andijvie uitlekken in een vergiet.
Snijd de ui in repen en plet de look. Stoof beiden aan in wat boter en voeg de andijvie toe.
Doe de panko met de pickles en de boter in de blender en mix even.
Kruid de koteletten met peper en zout, laat wat boter smelten in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Voeg er een takje tijm en rozemarijn aan toe.
Leg de koteletten op een ovenschaal en verdeel er een laagje pickleskorst over. Gratineer onder de grill.
Giet de aardappelen af en ga er met een pureestamper door. Schep de aardappelen bij de gestoofde andijvie en voeg er een klontje boter en de dooiers aan toe. Meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Serveer de gebakken koteletten met pickleskorst met de andijviestoemp. Snipper wat peterselie fijn en werk het gerecht ermee af.