Instructies
4 personen
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar.
1 Andijvie
2
Snijd de andijvie grof, kuis en was hem goed. Laat andijvie uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look, 1 ajuin, 1 een klontje boter
3
Snijd de ui in repen en plet de look. Stoof beiden aan in wat boter en voeg de andijvie toe.
50 g panko, 2 el Picklessaus, 20 g boter
4
Doe de panko met de pickles en de boter in de blender en mix even.
4 varkenskoteletten, 1 een klontje boter, tijm, rozemarijn
5
Kruid de koteletten met peper en zout, laat wat boter smelten in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Voeg er een takje tijm en rozemarijn aan toe.
6
Leg de koteletten op een ovenschaal en verdeel er een laagje pickleskorst over. Gratineer onder de grill.
1 een klontje boter, 2 eierdooiers, 1 snuifje nootmuskaat
7
Giet de aardappelen af en ga er met een pureestamper door. Schep de aardappelen bij de gestoofde andijvie en voeg er een klontje boter en de dooiers aan toe. Meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
peterselie
8