
Jeroen maakt kleine rollades van konijn, pruimen en salie, ingepakt in een darmnetvliesje. Dat laatste is misschien een niet zo voor de hand liggend product, maar wel erg handig. Koks en beenhouwers gebruiken het voor hun fijnste bereidingen. Reden genoeg dus om je er zelf ook eens aan te wagen. Serveer de gegrilde konijnrollades met een koude rijstsalade en schenk er een fris wijntje bij, en de zomerdag kan niet meer stuk.
Ingrediënten
- 200 g rijst
- 1 vel varkensnet
- 4 konijnfilet
- 6 gedroogde pruim
- 6 blaadje salie
- 300 g gehakt
- 1 eetlepel paneermeel
- peper
- zout
- 1 Jonagold appel
- 50 g walnoot
- 1 scheutje walnotenolie
- 1 scheutje ciderazijn
- 1 scheutje olijfolie
Benodigdheden
Bereiding
Vooraf
De rollades
Spoel het darmnet onder koud stromend water zodra je het gekocht hebt. Bewaar het nadien in de koelkast in een schaaltje met water. Tip: Als je geen darmnet gebruikt, kan je de rolletjes opbinden met in water geweekt keukentouw.
Hak de gedroogde pruimen in kleine stukjes. Spoel de blaadjes salie en hak ze fijn.
Neem een ruime mengschaal en doe er het gehakt in, de stukjes pruim en het ei. Meng alles met een vork.
Voeg ook het paneermeel toe en de stukjes salie. Voeg wat peper van de molen toe en een snuifje zout. Meng alles nog een laatste keer.
Leg de konijnfilets op je werkblad. Schep telkens een portie van het gehaktmengsel naast de brede filet. Rol het flapje van de filet daarrond, zodat je een stevige rollade krijgt.
Laat het darmnet even uitlekken en plooi het open op je werkvlak.
Leg de rollades op het vel darmnet en pak ze in. Snij telkens de randen van het darmnet bij. Probeer een beetje te puzzelen, zodat je alle rollades stevig kan inpakken.
Leg de rollades in een schaal en zet ze in de koelkast. Heb je wat gehakt over, dan kan je er later nog gehakballetjes van bakken.