Konijn met pruimen en witloofsla
Konijn met pruimen en witloofsla
Jeroen haalt nog eens een rasechte klassieker uit het rijke repertoire van Dagelijkse kost van stal door konijn met pruimen klaar te maken. Een gerecht dat hem onlosmakelijk aan zijn grootmoeder doet denken.
Konijn met pruimen en witloofsla
Konijn met pruimen en witloofsla
Jeroen haalt nog eens een rasechte klassieker uit het rijke repertoire van Dagelijkse kost van stal door konijn met pruimen klaar te maken. Een gerecht dat hem onlosmakelijk aan zijn grootmoeder doet denken.
Ingrediënten
4 personen
Konijnenbouten
4
Zout
3 snuifjes
Peper
3 snuifjes
Ajuinen
4
Boter
2 een klont
Bloem
2 el
Gedroogde pruimenontpit
200 g
Bruin bierof amberkleurig
0,75 l
Graanmosterd
2 el
Tijm
4 takjes
Laurier
4 blaadjes
Pruimenconfituur
2 el
Natuurazijn
2 scheutjes
Grondwitloof
6 stronkjes
Mayonaise
2 el
Diepvrieskroketten
1 zak
Benodigdheden
Stoofpot, friteuse
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 konijnenbouten, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
1
Kruid de konijnenbouten aan beide kanten met peper en zout.
4 ajuinen
2
Pel de ajuinen en snijd ze in halve ringen.
1 een klont boter
3
Smelt een klont boter in een grote pot en kleur er de stukken konijn in aan.
1 een klont boter, 2 el bloem
4
Schep het vlees uit de pot. Voeg een nieuw klontje boter toe en stoof er de ajuinen in aan. Strooi de bloem erover en laat even stoven.
200 g gedroogde pruimen
5
Snijd de pruimen in grote stukken en voeg ze toe.
0,75 l bruin bier, 2 el graanmosterd
6
Voeg het konijn opnieuw toe en blus met het bier. Doe er de mosterd bij en breng de saus aan de kook.
4 takjes tijm, 4 blaadjes laurier, 2 el pruimenconfituur, 1 scheutje natuurazijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
7
Maak een kruidentuil met de tijm en de laurier en voeg toe, samen met de confituur en de azijn. Kruid af met peper en zout. Roer goed, zet een deksel op de pot en laat het vlees een uurtje sudderen.
8
Verwarm de friteuse voor tot 175 °C.
6 stronkjes grondwitloof, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 scheutje natuurazijn, 2 el mayonaise
9
Verwijder de bittere kern van het witloof, snipper fijn en meng met de mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje azijn.
1 zak diepvrieskroketten
10
Bak de kroketten goudbruin en serveer met de malse konijnenbouten en de witloofsalade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!4 konijnenbouten, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
1
Kruid de konijnenbouten aan beide kanten met peper en zout.
4 ajuinen
2
Pel de ajuinen en snijd ze in halve ringen.
1 een klont boter
3
Smelt een klont boter in een grote pot en kleur er de stukken konijn in aan.
1 een klont boter, 2 el bloem
4
Schep het vlees uit de pot. Voeg een nieuw klontje boter toe en stoof er de ajuinen in aan. Strooi de bloem erover en laat even stoven.
200 g gedroogde pruimen
5
Snijd de pruimen in grote stukken en voeg ze toe.
0,75 l bruin bier, 2 el graanmosterd
6
Voeg het konijn opnieuw toe en blus met het bier. Doe er de mosterd bij en breng de saus aan de kook.
4 takjes tijm, 4 blaadjes laurier, 2 el pruimenconfituur, 1 scheutje natuurazijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
7
Maak een kruidentuil met de tijm en de laurier en voeg toe, samen met de confituur en de azijn. Kruid af met peper en zout. Roer goed, zet een deksel op de pot en laat het vlees een uurtje sudderen.
8
Verwarm de friteuse voor tot 175 °C.
6 stronkjes grondwitloof, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 scheutje natuurazijn, 2 el mayonaise
9
Verwijder de bittere kern van het witloof, snipper fijn en meng met de mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje azijn.
1 zak diepvrieskroketten
10
Bak de kroketten goudbruin en serveer met de malse konijnenbouten en de witloofsalade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Konijnenbouten
4
Zout
3 snuifjes
Peper
3 snuifjes
Ajuinen
4
Boter
2 een klont
Bloem
2 el
Gedroogde pruimenontpit
200 g
Bruin bierof amberkleurig
0,75 l
Graanmosterd
2 el
Tijm
4 takjes
Laurier
4 blaadjes
Pruimenconfituur
2 el
Natuurazijn
2 scheutjes
Grondwitloof
6 stronkjes
Mayonaise
2 el
Diepvrieskroketten
1 zak
Konijn met pruimen en witloofsla
Jeroen haalt nog eens een rasechte klassieker uit het rijke repertoire van Dagelijkse kost van stal door konijn met pruimen klaar te maken. Een gerecht dat hem onlosmakelijk aan zijn grootmoeder doet denken.Instructies
4 konijnenbouten, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
1
Kruid de konijnenbouten aan beide kanten met peper en zout.
4 ajuinen
2
Pel de ajuinen en snijd ze in halve ringen.
1 een klont boter
3
Smelt een klont boter in een grote pot en kleur er de stukken konijn in aan.
1 een klont boter, 2 el bloem
4
Schep het vlees uit de pot. Voeg een nieuw klontje boter toe en stoof er de ajuinen in aan. Strooi de bloem erover en laat even stoven.
200 g gedroogde pruimen
5
Snijd de pruimen in grote stukken en voeg ze toe.
0,75 l bruin bier, 2 el graanmosterd
6
Voeg het konijn opnieuw toe en blus met het bier. Doe er de mosterd bij en breng de saus aan de kook.
4 takjes tijm, 4 blaadjes laurier, 2 el pruimenconfituur, 1 scheutje natuurazijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
7
Maak een kruidentuil met de tijm en de laurier en voeg toe, samen met de confituur en de azijn. Kruid af met peper en zout. Roer goed, zet een deksel op de pot en laat het vlees een uurtje sudderen.
8
Verwarm de friteuse voor tot 175 °C.
6 stronkjes grondwitloof, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 scheutje natuurazijn, 2 el mayonaise
9
Verwijder de bittere kern van het witloof, snipper fijn en meng met de mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje azijn.
1 zak diepvrieskroketten
10
Bak de kroketten goudbruin en serveer met de malse konijnenbouten en de witloofsalade.