Konijn met krieken
Konijn met krieken
Konijn, gemarineerd en gegaard in zuur kriekbier, met denappeltjes en waterkers.
Konijn met krieken
Konijn met krieken
Konijn, gemarineerd en gegaard in zuur kriekbier, met denappeltjes en waterkers.
Ingrediënten
4 personen
Konijnin stukken
1
Kriekbierzuur
1 grote fles
Water
0,8 l
Rode wijnazijn
0,3 l
Jeneverbessen
Kruidnagels
Tijm
Laurier
Uien
3
Noordkrieken op sap
500 g
Aalbessengelei
2 el
Bloem
2 el
Kruidentuiltjetijm en laurier
1
Jeneverbessen
Waterkers
1 bakje
Denappeltjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding (een dag op voorhand)
1 konijn (in stukken), 0,8 l Water, 1 grote fles kriekbier (zuur), 0,3 l Rode wijnazijn, kruidnagels, Jeneverbessen, tijm, laurier
1
Doe het konijn met het water, het kriekbier, de azijn, de kruidnagels, de jeneverbesen, de tijm en de laurier in een kom.
3 uien
2
Snijd de uien in repen en doe ze erbij. Dek de kom af en laat een nacht marineren.
Bereiding
3
Giet het konijn door een zeef en vang het vocht op.
4
Dep de stukken konijn droog, kruid met peper en zout en bak ze in boter.
5
Schep de stukken konijn uit de pot. Snijd de uien (uit de marinade) in stukken en stoof ze aan.
2 el bloem
6
Strooi wat bloem over de uien en laat weer even bakken. Doe de stukken konijn erbij.
500 g Noordkrieken op sap, 2 el aalbessengelei
7
Giet de marinade erbij en voeg de krieken, het sap van de krieken en de aalbessengelei toe.
1 Kruidentuiltje (tijm en laurier), Jeneverbessen, kruidnagels
8
Leg de kruidentuil en een thee-ei met de jeneverbessen en kruidnagels mee in de pot. Kruid met peper en zout.
9
Breng het geheel aan de kook en laat een goed uur pruttelen.
denappeltjes
10
Bak vlak voor het serveren de denappeltjes goudbruin in de friteuse.
1 bakje Waterkers
11
Serveer het konijn met krieken, denappeltjes en wat waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voorbereiding (een dag op voorhand)
1 konijn (in stukken), 0,8 l Water, 1 grote fles kriekbier (zuur), 0,3 l Rode wijnazijn, kruidnagels, Jeneverbessen, tijm, laurier
1
Doe het konijn met het water, het kriekbier, de azijn, de kruidnagels, de jeneverbesen, de tijm en de laurier in een kom.
3 uien
2
Snijd de uien in repen en doe ze erbij. Dek de kom af en laat een nacht marineren.
Bereiding
3
Giet het konijn door een zeef en vang het vocht op.
4
Dep de stukken konijn droog, kruid met peper en zout en bak ze in boter.
5
Schep de stukken konijn uit de pot. Snijd de uien (uit de marinade) in stukken en stoof ze aan.
2 el bloem
6
Strooi wat bloem over de uien en laat weer even bakken. Doe de stukken konijn erbij.
500 g Noordkrieken op sap, 2 el aalbessengelei
7
Giet de marinade erbij en voeg de krieken, het sap van de krieken en de aalbessengelei toe.
1 Kruidentuiltje (tijm en laurier), Jeneverbessen, kruidnagels
8
Leg de kruidentuil en een thee-ei met de jeneverbessen en kruidnagels mee in de pot. Kruid met peper en zout.
9
Breng het geheel aan de kook en laat een goed uur pruttelen.
denappeltjes
10
Bak vlak voor het serveren de denappeltjes goudbruin in de friteuse.
1 bakje Waterkers
11
Serveer het konijn met krieken, denappeltjes en wat waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Konijnin stukken
1
Kriekbierzuur
1 grote fles
Water
0,8 l
Rode wijnazijn
0,3 l
Jeneverbessen
Kruidnagels
Tijm
Laurier
Uien
3
Noordkrieken op sap
500 g
Aalbessengelei
2 el
Bloem
2 el
Kruidentuiltjetijm en laurier
1
Jeneverbessen
Waterkers
1 bakje
Denappeltjes
Konijn met krieken
Konijn, gemarineerd en gegaard in zuur kriekbier, met denappeltjes en waterkers.Instructies
Voorbereiding (een dag op voorhand)
1 konijn (in stukken), 0,8 l Water, 1 grote fles kriekbier (zuur), 0,3 l Rode wijnazijn, kruidnagels, Jeneverbessen, tijm, laurier
1
Doe het konijn met het water, het kriekbier, de azijn, de kruidnagels, de jeneverbesen, de tijm en de laurier in een kom.
3 uien
2
Snijd de uien in repen en doe ze erbij. Dek de kom af en laat een nacht marineren.
Bereiding
3
Giet het konijn door een zeef en vang het vocht op.
4
Dep de stukken konijn droog, kruid met peper en zout en bak ze in boter.
5
Schep de stukken konijn uit de pot. Snijd de uien (uit de marinade) in stukken en stoof ze aan.
2 el bloem
6
Strooi wat bloem over de uien en laat weer even bakken. Doe de stukken konijn erbij.
500 g Noordkrieken op sap, 2 el aalbessengelei
7
Giet de marinade erbij en voeg de krieken, het sap van de krieken en de aalbessengelei toe.
1 Kruidentuiltje (tijm en laurier), Jeneverbessen, kruidnagels
8
Leg de kruidentuil en een thee-ei met de jeneverbessen en kruidnagels mee in de pot. Kruid met peper en zout.
9
Breng het geheel aan de kook en laat een goed uur pruttelen.
denappeltjes
10
Bak vlak voor het serveren de denappeltjes goudbruin in de friteuse.
1 bakje Waterkers
11
Serveer het konijn met krieken, denappeltjes en wat waterkers.