Instructies
4 personen
Voorbereiding (een dag op voorhand)
1 konijn (in stukken), 0,8 l Water, 1 grote fles kriekbier (zuur), 0,3 l Rode wijnazijn, kruidnagels, Jeneverbessen, tijm, laurier
1
Doe het konijn met het water, het kriekbier, de azijn, de kruidnagels, de jeneverbesen, de tijm en de laurier in een kom.
3 uien
2
Snijd de uien in repen en doe ze erbij. Dek de kom af en laat een nacht marineren.
Bereiding
3
Giet het konijn door een zeef en vang het vocht op.
4
Dep de stukken konijn droog, kruid met peper en zout en bak ze in boter.
5
Schep de stukken konijn uit de pot. Snijd de uien (uit de marinade) in stukken en stoof ze aan.
2 el bloem
6
Strooi wat bloem over de uien en laat weer even bakken. Doe de stukken konijn erbij.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
500 g Noordkrieken op sap, 2 el aalbessengelei
7
Giet de marinade erbij en voeg de krieken, het sap van de krieken en de aalbessengelei toe.
1 Kruidentuiltje (tijm en laurier), Jeneverbessen, kruidnagels
8
Leg de kruidentuil en een thee-ei met de jeneverbessen en kruidnagels mee in de pot. Kruid met peper en zout.
9
Breng het geheel aan de kook en laat een goed uur pruttelen.
denappeltjes
10
Bak vlak voor het serveren de denappeltjes goudbruin in de friteuse.
1 bakje Waterkers
11