Instructies

4 personen

Voorbereiding (een dag op voorhand)

1 konijn (in stukken), 0,8 l Water, 1 grote fles kriekbier (zuur), 0,3 l Rode wijnazijn, kruidnagels, Jeneverbessen, tijm, laurier
1

Doe het konijn met het water, het kriekbier, de azijn, de kruidnagels, de jeneverbesen, de tijm en de laurier in een kom.

3 uien
2

Snijd de uien in repen en doe ze erbij. Dek de kom af en laat een nacht marineren.

Bereiding

3

Giet het konijn door een zeef en vang het vocht op.

4

Dep de stukken konijn droog, kruid met peper en zout en bak ze in boter.

5

Schep de stukken konijn uit de pot. Snijd de uien (uit de marinade) in stukken en stoof ze aan.

2 el bloem
6

Strooi wat bloem over de uien en laat weer even bakken. Doe de stukken konijn erbij.

500 g Noordkrieken op sap, 2 el aalbessengelei
7

Giet de marinade erbij en voeg de krieken, het sap van de krieken en de aalbessengelei toe.

1 Kruidentuiltje (tijm en laurier), Jeneverbessen, kruidnagels
8

Leg de kruidentuil en een thee-ei met de jeneverbessen en kruidnagels mee in de pot. Kruid met peper en zout.

9

Breng het geheel aan de kook en laat een goed uur pruttelen.

denappeltjes
10

Bak vlak voor het serveren de denappeltjes goudbruin in de friteuse.

1 bakje Waterkers
11

Serveer het konijn met krieken, denappeltjes en wat waterkers.