Instructies
4 personen
Voorbereiding (een dag op voorhand)
1 konijn (in stukken), 0,8 l Water, 1 grote fles kriekbier (zuur), 0,3 l Rode wijnazijn, kruidnagels, Jeneverbessen, tijm, laurier
1
Doe het konijn met het water, het kriekbier, de azijn, de kruidnagels, de jeneverbesen, de tijm en de laurier in een kom.
3 uien
2
Snijd de uien in repen en doe ze erbij. Dek de kom af en laat een nacht marineren.
Bereiding
3
Giet het konijn door een zeef en vang het vocht op.
4
Dep de stukken konijn droog, kruid met peper en zout en bak ze in boter.
5
Schep de stukken konijn uit de pot. Snijd de uien (uit de marinade) in stukken en stoof ze aan.
2 el bloem
6
Strooi wat bloem over de uien en laat weer even bakken. Doe de stukken konijn erbij.
500 g Noordkrieken op sap, 2 el aalbessengelei
7
Giet de marinade erbij en voeg de krieken, het sap van de krieken en de aalbessengelei toe.
1 Kruidentuiltje (tijm en laurier), Jeneverbessen, kruidnagels
8
Leg de kruidentuil en een thee-ei met de jeneverbessen en kruidnagels mee in de pot. Kruid met peper en zout.
9
Breng het geheel aan de kook en laat een goed uur pruttelen.
denappeltjes
10
Bak vlak voor het serveren de denappeltjes goudbruin in de friteuse.
1 bakje Waterkers
11