Crumble met peer, speculaas en havermout
Crumble met peer, speculaas en havermout
Crumble met peer, speculaas en havermout
Crumble met peer, speculaas en havermout
Ingrediënten
4 personen
Peren
4
Citroenen
0,5
Rozijnen
50 g
Vanillestok
1
Speculaaskruiden
1 tl
Bloem
100 g
Donkerbruine suiker
100 g
Havermout
50 g
Speculaas
100 g
Boter
100 g
Roomijs
4 bolletje
Benodigdheden
Een vijzel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
4 peren, 0,5 citroenen
2
Schil de peren en snijd ze in blokjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met citroensap.
50 g rozijnen
3
Doe er de rozijnen bij. Wie wil kan er eventueel wat gehakte noten aan toevoegen.
1 vanillestok, 1 tl speculaaskruiden
4
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en meng ze door de peren. Voeg er de speculaaskruiden aan toe en meng alles goed door elkaar. Heb je geen speculaaskruiden? Neem dan kaneelpoeder.
Crumbledeeg
100 g bloem, 100 g donkerbruine suiker, 50 g havermout
5
Meng de bloem met de bruine suiker en de havermout.
100 g speculaas
6
Verkruimel de speculaas in de vijzel en doe hem bij het mengsel.
100 g boter
7
Snijd de koude boter in stukjes en wrijf ze door het deeg zodat je crumble krijgt.
Afwerking
8
Strooi de crumble over het fruit.
4 bolletje roomijs
9
Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de crumble warm met een bolletje (speculaas)ijs.
Bereiding
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
4 peren, 0,5 citroenen
2
Schil de peren en snijd ze in blokjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met citroensap.
50 g rozijnen
3
Doe er de rozijnen bij. Wie wil kan er eventueel wat gehakte noten aan toevoegen.
1 vanillestok, 1 tl speculaaskruiden
4
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en meng ze door de peren. Voeg er de speculaaskruiden aan toe en meng alles goed door elkaar. Heb je geen speculaaskruiden? Neem dan kaneelpoeder.
Crumbledeeg
100 g bloem, 100 g donkerbruine suiker, 50 g havermout
5
Meng de bloem met de bruine suiker en de havermout.
100 g speculaas
6
Verkruimel de speculaas in de vijzel en doe hem bij het mengsel.
100 g boter
7
Snijd de koude boter in stukjes en wrijf ze door het deeg zodat je crumble krijgt.
Afwerking
8
Strooi de crumble over het fruit.
4 bolletje roomijs
9
Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de crumble warm met een bolletje (speculaas)ijs.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Peren
4
Citroenen
0,5
Rozijnen
50 g
Vanillestok
1
Speculaaskruiden
1 tl
Bloem
100 g
Donkerbruine suiker
100 g
Havermout
50 g
Speculaas
100 g
Boter
100 g
Roomijs
4 bolletje
Crumble met peer, speculaas en havermout
Heeft de Sint te veel speculaas gebracht? Gebruik een deel ervan in een crumble met stevige peren en rozijnen. Heel eenvoudig, snel klaar en superlekker.Instructies
Bereiding
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
4 peren, 0,5 citroenen
2
Schil de peren en snijd ze in blokjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met citroensap.
50 g rozijnen
3
Doe er de rozijnen bij. Wie wil kan er eventueel wat gehakte noten aan toevoegen.
1 vanillestok, 1 tl speculaaskruiden
4
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en meng ze door de peren. Voeg er de speculaaskruiden aan toe en meng alles goed door elkaar. Heb je geen speculaaskruiden? Neem dan kaneelpoeder.
Crumbledeeg
100 g bloem, 100 g donkerbruine suiker, 50 g havermout
5
Meng de bloem met de bruine suiker en de havermout.
100 g speculaas
6
Verkruimel de speculaas in de vijzel en doe hem bij het mengsel.
100 g boter
7
Snijd de koude boter in stukjes en wrijf ze door het deeg zodat je crumble krijgt.
Afwerking
8
Strooi de crumble over het fruit.
4 bolletje roomijs
9
Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de crumble warm met een bolletje (speculaas)ijs.