Instructies

4 personen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

4 peren, 0,5 citroenen
2

Schil de peren en snijd ze in blokjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met citroensap.

50 g rozijnen
3

Doe er de rozijnen bij. Wie wil kan er eventueel wat gehakte noten aan toevoegen.

1 vanillestok, 1 tl speculaaskruiden
4

Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en meng ze door de peren. Voeg er de speculaaskruiden aan toe en meng alles goed door elkaar. Heb je geen speculaaskruiden? Neem dan kaneelpoeder.

Crumbledeeg

100 g bloem, 100 g donkerbruine suiker, 50 g havermout
5

Meng de bloem met de bruine suiker en de havermout.

100 g speculaas
6

Verkruimel de speculaas in de vijzel en doe hem bij het mengsel.

100 g boter
7

Snijd de koude boter in stukjes en wrijf ze door het deeg zodat je crumble krijgt.

Afwerking

8

Strooi de crumble over het fruit.

4 bolletje roomijs
9

Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de crumble warm met een bolletje (speculaas)ijs.