dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tartaar van Coeur de Boeuf met chorizokroket en verse chorizomayonaise (thumbnail)Tartaar van Coeur de Boeuf met chorizokroket en verse chorizomayonaise

Tartaar van Coeur de Boeuf met chorizokroket en verse chorizomayonaise

1u
21
95%
30K
Recepten

Tartaar van Coeur de Boeuf met chorizokroket en verse chorizomayonaise

Dit is een uniek voorgerecht om u tegen te zeggen. Met chorizokroketjes geserveerd op tartaar van Coeur de Boeuf tomaten en een smeuïge chorizomayonaise als afwerking kan je dag niet meer stuk.
Tartaar van Coeur de Boeuf met chorizokroket en verse chorizomayonaise (thumbnail)Tartaar van Coeur de Boeuf met chorizokroket en verse chorizomayonaise

Tartaar van Coeur de Boeuf met chorizokroket en verse chorizomayonaise

1u
21
95%
30K
Recepten

Tartaar van Coeur de Boeuf met chorizokroket en verse chorizomayonaise

Dit is een uniek voorgerecht om u tegen te zeggen. Met chorizokroketjes geserveerd op tartaar van Coeur de Boeuf tomaten en een smeuïge chorizomayonaise als afwerking kan je dag niet meer stuk.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten21
Beoordeling95%
Aantal likes30K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
4 scheutjes
Chorizo
400 g
Boter
120 g
Bloem
175 g
Melk
0,6 l
Schapenkaasmanchego
250 g
Zout
3 snuifjes
Paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Eieren
2
Peper
Panko
75 g
Paneermeel
75 g
Chilipeper
1
Sjalotten
1
Verse basilicum
Coeur de boeuftomaten
2
Pijnboompitten
30 g
Wittewijnazijn
1 scheutje
Wittewijnazijn
1 tl
Mosterd
1 tl
Water
1 scheutje

Benodigdheden

Blender, rasp, zeef, blender, ovenschaal, mixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de chorizokroket

1
Verwarm de friteuse op 175 °C.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een scheutje olie heet worden in een grote pan.
400 g chorizo
3
Snijd de chorizo in stukjes en bak ze in de olie.
120 g boter, 100 g bloem, 0,6 l melk, 250 g schapenkaas
4
Laat de boter smelten in een pot en voeg de bloem toe. Roer goed. Voeg terwijl de melk toe. Zet het vuur af. Rasp de kaas erbij. Meng het geheel door elkaar.
5
Haal de chorizo van het vuur en laat even uitlekken in een zeefje. Bewaar het vet van de chorizo voor de mayonaise.
6
Schep de chorizo in de pot van de blender en mix fijn.
1 snuifje zout, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
7
Voeg de chorizo bij het bloemmengsel. Kruid af met een snuif zout, paprikapoeder en cayennepeper.
1 scheutje olijfolie
8
Vet de ovenschaal in met olijfolie. Giet het beslag in de schaal. Dek af met folie en plaats minstens 15 minuten in de koelkast.
75 g bloem
9
Doe de bloem in een schaal.
1 ei, peper, 1 scheutje olijfolie
10
Kluts het eiwit (bewaar de dooier) met peper en een flinke scheut olijfolie in een andere schaal.
75 g panko, 75 g paneermeel
11
Doe de panko met het paneermeel in een derde schaal.
12
Haal het beslag uit de koelkast. Maak er kroketten van en dip ze om de beurt in de 3 schalen. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door de panko en het paneermeel.
13
Bak de kroketjes goudbruin in een friteuse op 175 °C en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
TIPBak de kroketten totdat je een kleine ‘ontploffing’ hoort. Dan zijn de kroketten klaar. Dit duurt gemiddeld 4 à 5 minuten.

Voor de tartaar van Coeur de Boeuf

1 chilipeper, 1 Sjalotten, verse basilicum
14
Snijd de chilipeper, de sjalot en de basilicumblaadjes fijn.
2 Coeur de boeuftomaten
15
Snijd de Coeur de Boeuf tomaten in vier en verwijder de pitjes. Snijd vervolgens het vruchtvlees in fijne blokjes.
30 g pijnboompitten
16
Bak de pijnboompitjes in een droge pan.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje wittewijnazijn, 1 snuifje zout
17
Doe alles in een kom. Voeg een scheutje olijfolie en een scheutje wittewijnazijn toe. Meng door elkaar en kruid af met een flinke snuif zout.

Voor de chorizomayonaise

1 ei
18
Voeg de eierdooier die je aan de kant hebt gezet samen met extra eigeel.
1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1 scheutje Water, 1 snuifje zout
19
Voeg er de wittewijnazijn, de mosterd, een snuif zout en een kleine scheut water aan toe. Mix met een mixer.
TIPOm een luchtig resultaat te bekomen, kan je de mixer telkens licht optillen.
20
Voeg er de chorizo-olie aan toe en mix opnieuw.

Voor de afwerking

21
Schep de tartaar van tomaat op een bordje. Serveer er een kroketje van chorizo bij en werk af met wat verse chorizomayonaise.
1
Verwarm de friteuse op 175 °C.
2
Laat een scheutje olie heet worden in een grote pan.

Instructies

Voor de chorizokroket

1
Verwarm de friteuse op 175 °C.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een scheutje olie heet worden in een grote pan.
400 g chorizo
3
Snijd de chorizo in stukjes en bak ze in de olie.
120 g boter, 100 g bloem, 0,6 l melk, 250 g schapenkaas
4
Laat de boter smelten in een pot en voeg de bloem toe. Roer goed. Voeg terwijl de melk toe. Zet het vuur af. Rasp de kaas erbij. Meng het geheel door elkaar.
5
Haal de chorizo van het vuur en laat even uitlekken in een zeefje. Bewaar het vet van de chorizo voor de mayonaise.
6
Schep de chorizo in de pot van de blender en mix fijn.
1 snuifje zout, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
7
Voeg de chorizo bij het bloemmengsel. Kruid af met een snuif zout, paprikapoeder en cayennepeper.
1 scheutje olijfolie
8
Vet de ovenschaal in met olijfolie. Giet het beslag in de schaal. Dek af met folie en plaats minstens 15 minuten in de koelkast.
75 g bloem
9
Doe de bloem in een schaal.
1 ei, peper, 1 scheutje olijfolie
10
Kluts het eiwit (bewaar de dooier) met peper en een flinke scheut olijfolie in een andere schaal.
75 g panko, 75 g paneermeel
11
Doe de panko met het paneermeel in een derde schaal.
12
Haal het beslag uit de koelkast. Maak er kroketten van en dip ze om de beurt in de 3 schalen. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door de panko en het paneermeel.
13
Bak de kroketjes goudbruin in een friteuse op 175 °C en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
TIPBak de kroketten totdat je een kleine ‘ontploffing’ hoort. Dan zijn de kroketten klaar. Dit duurt gemiddeld 4 à 5 minuten.

Voor de tartaar van Coeur de Boeuf

1 chilipeper, 1 Sjalotten, verse basilicum
14
Snijd de chilipeper, de sjalot en de basilicumblaadjes fijn.
2 Coeur de boeuftomaten
15
Snijd de Coeur de Boeuf tomaten in vier en verwijder de pitjes. Snijd vervolgens het vruchtvlees in fijne blokjes.
30 g pijnboompitten
16
Bak de pijnboompitjes in een droge pan.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje wittewijnazijn, 1 snuifje zout
17
Doe alles in een kom. Voeg een scheutje olijfolie en een scheutje wittewijnazijn toe. Meng door elkaar en kruid af met een flinke snuif zout.

Voor de chorizomayonaise

1 ei
18
Voeg de eierdooier die je aan de kant hebt gezet samen met extra eigeel.
1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1 scheutje Water, 1 snuifje zout
19
Voeg er de wittewijnazijn, de mosterd, een snuif zout en een kleine scheut water aan toe. Mix met een mixer.
TIPOm een luchtig resultaat te bekomen, kan je de mixer telkens licht optillen.
20
Voeg er de chorizo-olie aan toe en mix opnieuw.

Voor de afwerking

21
Schep de tartaar van tomaat op een bordje. Serveer er een kroketje van chorizo bij en werk af met wat verse chorizomayonaise.
1
Verwarm de friteuse op 175 °C.
2
Laat een scheutje olie heet worden in een grote pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tartaar van Coeur de Boeuf met chorizokroket en verse chorizomayonaise (thumbnail)Tartaar van Coeur de Boeuf met chorizokroket en verse chorizomayonaise
4 personen
1u
Ingrediënten
Olijfolie
4 scheutjes
Chorizo
400 g
Boter
120 g
Bloem
175 g
Melk
0,6 l
Schapenkaasmanchego
250 g
Zout
3 snuifjes
Paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Eieren
2
Peper
Panko
75 g
Paneermeel
75 g
Chilipeper
1
Sjalotten
1
Verse basilicum
Coeur de boeuftomaten
2
Pijnboompitten
30 g
Wittewijnazijn
1 scheutje
Wittewijnazijn
1 tl
Mosterd
1 tl
Water
1 scheutje

Tartaar van Coeur de Boeuf met chorizokroket en verse chorizomayonaise

Dit is een uniek voorgerecht om u tegen te zeggen. Met chorizokroketjes geserveerd op tartaar van Coeur de Boeuf tomaten en een smeuïge chorizomayonaise als afwerking kan je dag niet meer stuk.
Instructies

Voor de chorizokroket

1
Verwarm de friteuse op 175 °C.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een scheutje olie heet worden in een grote pan.
400 g chorizo
3
Snijd de chorizo in stukjes en bak ze in de olie.
120 g boter, 100 g bloem, 0,6 l melk, 250 g schapenkaas
4
Laat de boter smelten in een pot en voeg de bloem toe. Roer goed. Voeg terwijl de melk toe. Zet het vuur af. Rasp de kaas erbij. Meng het geheel door elkaar.
5
Haal de chorizo van het vuur en laat even uitlekken in een zeefje. Bewaar het vet van de chorizo voor de mayonaise.
6
Schep de chorizo in de pot van de blender en mix fijn.
1 snuifje zout, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
7
Voeg de chorizo bij het bloemmengsel. Kruid af met een snuif zout, paprikapoeder en cayennepeper.
1 scheutje olijfolie
8
Vet de ovenschaal in met olijfolie. Giet het beslag in de schaal. Dek af met folie en plaats minstens 15 minuten in de koelkast.
75 g bloem
9
Doe de bloem in een schaal.
1 ei, peper, 1 scheutje olijfolie
10
Kluts het eiwit (bewaar de dooier) met peper en een flinke scheut olijfolie in een andere schaal.
75 g panko, 75 g paneermeel
11
Doe de panko met het paneermeel in een derde schaal.
12
Haal het beslag uit de koelkast. Maak er kroketten van en dip ze om de beurt in de 3 schalen. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door de panko en het paneermeel.
13
Bak de kroketjes goudbruin in een friteuse op 175 °C en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
TIPBak de kroketten totdat je een kleine ‘ontploffing’ hoort. Dan zijn de kroketten klaar. Dit duurt gemiddeld 4 à 5 minuten.

Voor de tartaar van Coeur de Boeuf

1 chilipeper, 1 Sjalotten, verse basilicum
14
Snijd de chilipeper, de sjalot en de basilicumblaadjes fijn.
2 Coeur de boeuftomaten
15
Snijd de Coeur de Boeuf tomaten in vier en verwijder de pitjes. Snijd vervolgens het vruchtvlees in fijne blokjes.
30 g pijnboompitten
16
Bak de pijnboompitjes in een droge pan.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje wittewijnazijn, 1 snuifje zout
17
Doe alles in een kom. Voeg een scheutje olijfolie en een scheutje wittewijnazijn toe. Meng door elkaar en kruid af met een flinke snuif zout.

Voor de chorizomayonaise

1 ei
18
Voeg de eierdooier die je aan de kant hebt gezet samen met extra eigeel.
1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1 scheutje Water, 1 snuifje zout
19
Voeg er de wittewijnazijn, de mosterd, een snuif zout en een kleine scheut water aan toe. Mix met een mixer.
TIPOm een luchtig resultaat te bekomen, kan je de mixer telkens licht optillen.
20
Voeg er de chorizo-olie aan toe en mix opnieuw.

Voor de afwerking

21
Schep de tartaar van tomaat op een bordje. Serveer er een kroketje van chorizo bij en werk af met wat verse chorizomayonaise.