Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini
Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini
Met een hamburger scoor je altijd, bij jong en oud. Dit keer maakt Jeroen de avontuurlijke BBQ-versie ‘piccata lombarda’, met citroen, kappertjes en peterselie. Serveer met bimi en een smeuïge parmezaanpuree.
Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini
Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini
Met een hamburger scoor je altijd, bij jong en oud. Dit keer maakt Jeroen de avontuurlijke BBQ-versie ‘piccata lombarda’, met citroen, kappertjes en peterselie. Serveer met bimi en een smeuïge parmezaanpuree.
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Sjalotten
1
Kippengehakt
600 g
Platte peterselie
0,25 bosjes
Kappertjes
1 tl
Citroenen
0,5
Ei
1
Paneermeel
50 g
Broccolini
400 g
Melk
1 scheutje
Eierdooiers
2
Boter
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Parmezaanse kaas
100 g
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een rasp, 2 ovenschalen, een barbecue
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
1 Sjalotten, 600 g kippengehakt
2
Pel en snipper de sjalot. Doe het kippengehakt met de sjalot in de mengkom van de keukenmachine.
0,25 bosjes platte peterselie, 1 tl kappertjes
3
Hak de peterselie en de kappertjes fijn. Doe ze bij het gehakt.
0,5 citroenen
4
Was de citroen. Rasp de schil (zeste) en doe dat ook bij het gehakt.
1 ei, 50 g paneermeel
5
Breek het ei en giet het in de mengkom. Kneed alles door elkaar met de keukenmachine. Voeg intussen het paneermeel toe.
400 g broccolini
6
Breng de broccolini of bimi mee aan de kook met de aardappelen. Dompel enkel de steeltjes onder en hou de bloemhoofden boven water.
7
Rol dikke balletjes van het gehakt. Duw ze een beetje plat (in de vorm van een burger) en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.
8
Haal de broccolini uit de kookpot en leg ze in een tweede ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.
9
Bak de burgers langs beide kanten op de barbecue.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, boter, 1 scheutje olijfolie, zout
10
Giet de aardappelen af en plet tot puree met een scheutje melk, een scheut olijfolie, een klontje boter en de eierdooiers. Kruid met zout.
100 g Parmezaanse kaas
11
Rasp de Parmezaanse kaas bij de puree.
12
Leg ook de broccolini op de barbecue en gril ze kort.
13
Serveer de kippenburger met de parmezaanpuree en broccolini. Werk af met een likje olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
1 Sjalotten, 600 g kippengehakt
2
Pel en snipper de sjalot. Doe het kippengehakt met de sjalot in de mengkom van de keukenmachine.
0,25 bosjes platte peterselie, 1 tl kappertjes
3
Hak de peterselie en de kappertjes fijn. Doe ze bij het gehakt.
0,5 citroenen
4
Was de citroen. Rasp de schil (zeste) en doe dat ook bij het gehakt.
1 ei, 50 g paneermeel
5
Breek het ei en giet het in de mengkom. Kneed alles door elkaar met de keukenmachine. Voeg intussen het paneermeel toe.
400 g broccolini
6
Breng de broccolini of bimi mee aan de kook met de aardappelen. Dompel enkel de steeltjes onder en hou de bloemhoofden boven water.
7
Rol dikke balletjes van het gehakt. Duw ze een beetje plat (in de vorm van een burger) en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.
8
Haal de broccolini uit de kookpot en leg ze in een tweede ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.
9
Bak de burgers langs beide kanten op de barbecue.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, boter, 1 scheutje olijfolie, zout
10
Giet de aardappelen af en plet tot puree met een scheutje melk, een scheut olijfolie, een klontje boter en de eierdooiers. Kruid met zout.
100 g Parmezaanse kaas
11
Rasp de Parmezaanse kaas bij de puree.
12
Leg ook de broccolini op de barbecue en gril ze kort.
13
Serveer de kippenburger met de parmezaanpuree en broccolini. Werk af met een likje olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Sjalotten
1
Kippengehakt
600 g
Platte peterselie
0,25 bosjes
Kappertjes
1 tl
Citroenen
0,5
Ei
1
Paneermeel
50 g
Broccolini
400 g
Melk
1 scheutje
Eierdooiers
2
Boter
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Parmezaanse kaas
100 g
Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini
Met een hamburger scoor je altijd, bij jong en oud. Dit keer maakt Jeroen de avontuurlijke BBQ-versie ‘piccata lombarda’, met citroen, kappertjes en peterselie. Serveer met bimi en een smeuïge parmezaanpuree.Instructies
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
1 Sjalotten, 600 g kippengehakt
2
Pel en snipper de sjalot. Doe het kippengehakt met de sjalot in de mengkom van de keukenmachine.
0,25 bosjes platte peterselie, 1 tl kappertjes
3
Hak de peterselie en de kappertjes fijn. Doe ze bij het gehakt.
0,5 citroenen
4
Was de citroen. Rasp de schil (zeste) en doe dat ook bij het gehakt.
1 ei, 50 g paneermeel
5
Breek het ei en giet het in de mengkom. Kneed alles door elkaar met de keukenmachine. Voeg intussen het paneermeel toe.
400 g broccolini
6
Breng de broccolini of bimi mee aan de kook met de aardappelen. Dompel enkel de steeltjes onder en hou de bloemhoofden boven water.
7
Rol dikke balletjes van het gehakt. Duw ze een beetje plat (in de vorm van een burger) en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.
8
Haal de broccolini uit de kookpot en leg ze in een tweede ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.
9
Bak de burgers langs beide kanten op de barbecue.
1 scheutje melk, 2 eierdooiers, boter, 1 scheutje olijfolie, zout
10
Giet de aardappelen af en plet tot puree met een scheutje melk, een scheut olijfolie, een klontje boter en de eierdooiers. Kruid met zout.
100 g Parmezaanse kaas
11
Rasp de Parmezaanse kaas bij de puree.
12
Leg ook de broccolini op de barbecue en gril ze kort.
13
Serveer de kippenburger met de parmezaanpuree en broccolini. Werk af met een likje olijfolie.