Kippenbouillon
Kippenbouillon
Deze kippenbouillon is de ideale basis voor allerhande van Jeroens favoriete soepen en sauzen. Een tip: voorzie altijd een grote portie. Wat je niet meteen nodig hebt, vries je in voor latere bereidingen.
Kippenbouillon
Kippenbouillon
Deze kippenbouillon is de ideale basis voor allerhande van Jeroens favoriete soepen en sauzen. Een tip: voorzie altijd een grote portie. Wat je niet meteen nodig hebt, vries je in voor latere bereidingen.
Ingrediënten
4 personen
Water
3 l
Preistengels
4
Selder
6 stengels
Wortels
4
Ajuinen
4
Bol look
0,5
Tijm
4 takjes
Peterselie
1 bosje
Laurier
4 blaadje
Rozemarijn
2 takjes
Zwarte peperbollen
15
Kruidnagels
2
Kip
1
Benodigdheden
Een schuimspaan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Kippenbouillon
3 l Water, 4 Preistengels, 6 stengels selder, 4 Wortels, 4 ajuinen, 0,5 bol look, 4 takjes tijm, 1 bosje peterselie, 4 blaadje laurier, 2 takjes rozemarijn, 15 Zwarte peperbollen, 2 kruidnagels, 1 kip
1
Kopieer het recept voor groentebouillon, maar leg na 15 minuten sudderen de verse (soep)kip in de pot. Laat alles nog een uur pruttelen op een matig vuur.
2
Gebruik een schuimspaan om onzuiverheden die bovendrijven weg te scheppen. Haal de gare kip uit de pot en giet de bouillon door een zeef.
3
Vries de rest in voor toekomstige bereidingen.
4
Pluk het magere vlees van de malse kip en gebruik het voor een klassieke vol-au-vent of als garnituur in een groentesoep.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Kippenbouillon
3 l Water, 4 Preistengels, 6 stengels selder, 4 Wortels, 4 ajuinen, 0,5 bol look, 4 takjes tijm, 1 bosje peterselie, 4 blaadje laurier, 2 takjes rozemarijn, 15 Zwarte peperbollen, 2 kruidnagels, 1 kip
1
Kopieer het recept voor groentebouillon, maar leg na 15 minuten sudderen de verse (soep)kip in de pot. Laat alles nog een uur pruttelen op een matig vuur.
2
Gebruik een schuimspaan om onzuiverheden die bovendrijven weg te scheppen. Haal de gare kip uit de pot en giet de bouillon door een zeef.
3
Vries de rest in voor toekomstige bereidingen.
4
Pluk het magere vlees van de malse kip en gebruik het voor een klassieke vol-au-vent of als garnituur in een groentesoep.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
3u
Ingrediënten
Water
3 l
Preistengels
4
Selder
6 stengels
Wortels
4
Ajuinen
4
Bol look
0,5
Tijm
4 takjes
Peterselie
1 bosje
Laurier
4 blaadje
Rozemarijn
2 takjes
Zwarte peperbollen
15
Kruidnagels
2
Kip
1
Kippenbouillon
Deze kippenbouillon is de ideale basis voor allerhande van Jeroens favoriete soepen en sauzen. Een tip: voorzie altijd een grote portie. Wat je niet meteen nodig hebt, vries je in voor latere bereidingen.Instructies
Kippenbouillon
3 l Water, 4 Preistengels, 6 stengels selder, 4 Wortels, 4 ajuinen, 0,5 bol look, 4 takjes tijm, 1 bosje peterselie, 4 blaadje laurier, 2 takjes rozemarijn, 15 Zwarte peperbollen, 2 kruidnagels, 1 kip
1
Kopieer het recept voor groentebouillon, maar leg na 15 minuten sudderen de verse (soep)kip in de pot. Laat alles nog een uur pruttelen op een matig vuur.
2
Gebruik een schuimspaan om onzuiverheden die bovendrijven weg te scheppen. Haal de gare kip uit de pot en giet de bouillon door een zeef.
3
Vries de rest in voor toekomstige bereidingen.
4
Pluk het magere vlees van de malse kip en gebruik het voor een klassieke vol-au-vent of als garnituur in een groentesoep.