Kippenbeignets in zoetzure saus met gebakken groenten en rijst
Kippenbeignets in zoetzure saus met gebakken groenten en rijst
Krokante beignets van kipfilet in zoetzure saus met gewokte groenten en rijst.
Kippenbeignets in zoetzure saus met gebakken groenten en rijst
Kippenbeignets in zoetzure saus met gebakken groenten en rijst
Krokante beignets van kipfilet in zoetzure saus met gewokte groenten en rijst.
Ingrediënten
4 personen
Kipfilets
600 g
Kipkruiden
1 flinke snuif
Maïzena
50 g
Zout
1 tl
Bakpoeder
1 tl
Bloem
50 g
Ei
1
Water
60 ml
Tomatenpuree
40 g
Rode currypasta
1 el
Ketchup
3 el
Gembersiroop
3 el
Water
0,1 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Uien
2
Groene paprika
1
Maïsmini
200 g
Sugar snaps
200 g
Uien
0,5
Rijst
250 g
Water
0,5 l
Rode paprika's
Benodigdheden
Friteuse
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
250 g rijst
1
Spoel de rijst en laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
0,5 uien
2
Snipper de ui fijn en stoof ze met de rijst aan in olie.
0,5 l Water
3
Doe er het water en een snuif zout bij en kook de rijst gaar.
40 g Tomatenpuree, 3 el ketchup, 0,1 l Witte wijnazijn, 0,1 l Water, 3 el gembersiroop, 1 el rode currypasta
4
Doe de tomatenpuree met de ketchup, de azijn, het water, de gembersiroop en de rode currypasta in een steelpan en breng aan de kook.
1 groene paprika, rode paprika's
5
Schil de paprika’s.
2 uien, 200 g Sugar snaps, 200 g maïs (mini)
6
Snijd de uien, de paprika’s, de sugar snaps en de mini mais in grote stukken.
50 g maïzena, 1 tl bakpoeder, 50 g bloem, 60 ml Water, 1 ei, 1 tl zout
7
Meng de maizena met het bakpoeder, de bloem, het water, het ei en een snuif zout.
600 g kipfilets, 1 flinke snuif kipkruiden
8
Snijd de kip in blokjes en kruid ze met kippenkruiden.
9
Haal de kip door het beslag en bak de beignets in de friteuse.
10
Bak de groenten in olie en kruid ze met peper en zout.
11
Schep wat rijst en gebakken groenten op een bord, lepel de zoetzure saus erbij en werk af met de kippenbeignets.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!250 g rijst
1
Spoel de rijst en laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
0,5 uien
2
Snipper de ui fijn en stoof ze met de rijst aan in olie.
0,5 l Water
3
Doe er het water en een snuif zout bij en kook de rijst gaar.
40 g Tomatenpuree, 3 el ketchup, 0,1 l Witte wijnazijn, 0,1 l Water, 3 el gembersiroop, 1 el rode currypasta
4
Doe de tomatenpuree met de ketchup, de azijn, het water, de gembersiroop en de rode currypasta in een steelpan en breng aan de kook.
1 groene paprika, rode paprika's
5
Schil de paprika’s.
2 uien, 200 g Sugar snaps, 200 g maïs (mini)
6
Snijd de uien, de paprika’s, de sugar snaps en de mini mais in grote stukken.
50 g maïzena, 1 tl bakpoeder, 50 g bloem, 60 ml Water, 1 ei, 1 tl zout
7
Meng de maizena met het bakpoeder, de bloem, het water, het ei en een snuif zout.
600 g kipfilets, 1 flinke snuif kipkruiden
8
Snijd de kip in blokjes en kruid ze met kippenkruiden.
9
Haal de kip door het beslag en bak de beignets in de friteuse.
10
Bak de groenten in olie en kruid ze met peper en zout.
11
Schep wat rijst en gebakken groenten op een bord, lepel de zoetzure saus erbij en werk af met de kippenbeignets.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Kipfilets
600 g
Kipkruiden
1 flinke snuif
Maïzena
50 g
Zout
1 tl
Bakpoeder
1 tl
Bloem
50 g
Ei
1
Water
60 ml
Tomatenpuree
40 g
Rode currypasta
1 el
Ketchup
3 el
Gembersiroop
3 el
Water
0,1 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Uien
2
Groene paprika
1
Maïsmini
200 g
Sugar snaps
200 g
Uien
0,5
Rijst
250 g
Water
0,5 l
Rode paprika's
Kippenbeignets in zoetzure saus met gebakken groenten en rijst
Krokante beignets van kipfilet in zoetzure saus met gewokte groenten en rijst.Instructies
250 g rijst
1
Spoel de rijst en laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
0,5 uien
2
Snipper de ui fijn en stoof ze met de rijst aan in olie.
0,5 l Water
3
Doe er het water en een snuif zout bij en kook de rijst gaar.
40 g Tomatenpuree, 3 el ketchup, 0,1 l Witte wijnazijn, 0,1 l Water, 3 el gembersiroop, 1 el rode currypasta
4
Doe de tomatenpuree met de ketchup, de azijn, het water, de gembersiroop en de rode currypasta in een steelpan en breng aan de kook.
1 groene paprika, rode paprika's
5
Schil de paprika’s.
2 uien, 200 g Sugar snaps, 200 g maïs (mini)
6
Snijd de uien, de paprika’s, de sugar snaps en de mini mais in grote stukken.
50 g maïzena, 1 tl bakpoeder, 50 g bloem, 60 ml Water, 1 ei, 1 tl zout
7
Meng de maizena met het bakpoeder, de bloem, het water, het ei en een snuif zout.
600 g kipfilets, 1 flinke snuif kipkruiden
8
Snijd de kip in blokjes en kruid ze met kippenkruiden.
9
Haal de kip door het beslag en bak de beignets in de friteuse.
10
Bak de groenten in olie en kruid ze met peper en zout.
11
Schep wat rijst en gebakken groenten op een bord, lepel de zoetzure saus erbij en werk af met de kippenbeignets.