Instructies
4 personen
250 g rijst
1
Spoel de rijst en laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
0,5 uien
2
Snipper de ui fijn en stoof ze met de rijst aan in olie.
0,5 l Water
3
Doe er het water en een snuif zout bij en kook de rijst gaar.
40 g Tomatenpuree, 3 el ketchup, 0,1 l Witte wijnazijn, 0,1 l Water, 3 el gembersiroop, 1 el rode currypasta
4
Doe de tomatenpuree met de ketchup, de azijn, het water, de gembersiroop en de rode currypasta in een steelpan en breng aan de kook.
1 groene paprika, rode paprika's
5
Schil de paprika’s.
2 uien, 200 g Sugar snaps, 200 g maïs (mini)
6
Snijd de uien, de paprika’s, de sugar snaps en de mini mais in grote stukken.
50 g maïzena, 1 tl bakpoeder, 50 g bloem, 60 ml Water, 1 ei, 1 tl zout
7
Meng de maizena met het bakpoeder, de bloem, het water, het ei en een snuif zout.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
600 g kipfilets, 1 flinke snuif kipkruiden
8
Snijd de kip in blokjes en kruid ze met kippenkruiden.
9
Haal de kip door het beslag en bak de beignets in de friteuse.
10
Bak de groenten in olie en kruid ze met peper en zout.
11