Kip met mosterdkorst, gebakken aardappel, groene sla en appelmoes
Kip met mosterdkorst, gebakken aardappel, groene sla en appelmoes
De gepimpte versie van deze heerlijke klassieker is een schot in de roos. Jeroen bakt een lekker stukje kip gehuld in een mosterdkorst en serveert deze met gebakken aardappel, sla en zoete appelmoes. De ideale maaltijd om op een doordeweekse dag klaar te maken.
Kip met mosterdkorst, gebakken aardappel, groene sla en appelmoes
Kip met mosterdkorst, gebakken aardappel, groene sla en appelmoes
De gepimpte versie van deze heerlijke klassieker is een schot in de roos. Jeroen bakt een lekker stukje kip gehuld in een mosterdkorst en serveert deze met gebakken aardappel, sla en zoete appelmoes. De ideale maaltijd om op een doordeweekse dag klaar te maken.
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Vastkokende aardappelen
800 g
Sjalotten
3
Tijm
Rozemarijn
Peper
Zout
Kip
1
Kipkruiden
1 flinke snuif
Grof zout
Mosterd
2 el
Mosterd
2 tl
Boter
100 g
Boter
1 een klont
Panko
100 g
Appels
4
Kristalsuiker
2 el
Dragon
1 takje
Appelazijn
1 een flinke scheut
Slaolie
1 een flinke scheut
Veldsla
200 g
Romeinse sla
0,5
Benodigdheden
Een diepe ovenschaal, een rooster dat in de ovenschaal past, een vleesschaar
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven op 250°C.
olijfolie
2
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
800 g Vastkokende aardappelen
3
Snijd de aardappelen doormidden en schik ze in de ovenschaal.
3 Sjalotten, tijm, rozemarijn
4
Pel en snijd ook de sjalotten doormidden. Voeg de sjalotten met de takjes tijm, takjes rozemarijn toe aan de aardappelen.
peper, zout
5
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet er een passend rooster bovenop.
1 kip
6
Leg de kip op de borst en knip er de ruggengraat uit, zodat ze open ligt. Snijd het vervolgens het borstbeen uit.
olijfolie, 1 flinke snuif kipkruiden
7
Giet wat olijfolie over de velkant en breng de kip op smaak met de kipkruiden.
peper, grof zout
8
Leg de kip met de velkant op de rooster en kruid de bovenkant met peper en zout.
2 el mosterd, 100 g boter, 100 g panko
9
Meng de mosterd met de malse boter en de panko in een mengkom. Verdeel het mengsel over de kip.
10
Schuif de kip ongeveer 50 minuten in de oven.
4 appels, 1 een klont boter
11
Schil de appels en snijd ze in stukken. Laat intussen een klont boter smelten in een pannetje.
2 el kristalsuiker, 1 takje dragon
12
Stoof de appels aan in de hete vetstof. Blus het geheel met een klein scheutje water en voeg er de suiker en het takje dragon aan toe.
13
Laat het geheel rustig verder pruttelen onder een deksel. Schuif de pan vervolgens in de oven van 160°C en laat de appelmoes ongeveer 20 minuten verder garen.
2 tl mosterd, 1 een flinke scheut appelazijn, 1 een flinke scheut slaolie, peper, zout
14
Meng de mosterd met de appelazijn en de slaolie in een mengkom. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
200 g veldsla, 0,5 Romeinse sla
15
Meng er de gewassen veldsla en de Romeinse sla onder.
16
Haal de appelmoes en de kip uit de oven.
17
Serveer een stukje van de kip met de geroosterde aardappelen, de salade en de appelmoes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven op 250°C.
olijfolie
2
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
800 g Vastkokende aardappelen
3
Snijd de aardappelen doormidden en schik ze in de ovenschaal.
3 Sjalotten, tijm, rozemarijn
4
Pel en snijd ook de sjalotten doormidden. Voeg de sjalotten met de takjes tijm, takjes rozemarijn toe aan de aardappelen.
peper, zout
5
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet er een passend rooster bovenop.
1 kip
6
Leg de kip op de borst en knip er de ruggengraat uit, zodat ze open ligt. Snijd het vervolgens het borstbeen uit.
olijfolie, 1 flinke snuif kipkruiden
7
Giet wat olijfolie over de velkant en breng de kip op smaak met de kipkruiden.
peper, grof zout
8
Leg de kip met de velkant op de rooster en kruid de bovenkant met peper en zout.
2 el mosterd, 100 g boter, 100 g panko
9
Meng de mosterd met de malse boter en de panko in een mengkom. Verdeel het mengsel over de kip.
10
Schuif de kip ongeveer 50 minuten in de oven.
4 appels, 1 een klont boter
11
Schil de appels en snijd ze in stukken. Laat intussen een klont boter smelten in een pannetje.
2 el kristalsuiker, 1 takje dragon
12
Stoof de appels aan in de hete vetstof. Blus het geheel met een klein scheutje water en voeg er de suiker en het takje dragon aan toe.
13
Laat het geheel rustig verder pruttelen onder een deksel. Schuif de pan vervolgens in de oven van 160°C en laat de appelmoes ongeveer 20 minuten verder garen.
2 tl mosterd, 1 een flinke scheut appelazijn, 1 een flinke scheut slaolie, peper, zout
14
Meng de mosterd met de appelazijn en de slaolie in een mengkom. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
200 g veldsla, 0,5 Romeinse sla
15
Meng er de gewassen veldsla en de Romeinse sla onder.
16
Haal de appelmoes en de kip uit de oven.
17
Serveer een stukje van de kip met de geroosterde aardappelen, de salade en de appelmoes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 40m
Ingrediënten
Olijfolie
Vastkokende aardappelen
800 g
Sjalotten
3
Tijm
Rozemarijn
Peper
Zout
Kip
1
Kipkruiden
1 flinke snuif
Grof zout
Mosterd
2 el
Mosterd
2 tl
Boter
100 g
Boter
1 een klont
Panko
100 g
Appels
4
Kristalsuiker
2 el
Dragon
1 takje
Appelazijn
1 een flinke scheut
Slaolie
1 een flinke scheut
Veldsla
200 g
Romeinse sla
0,5
Kip met mosterdkorst, gebakken aardappel, groene sla en appelmoes
De gepimpte versie van deze heerlijke klassieker is een schot in de roos. Jeroen bakt een lekker stukje kip gehuld in een mosterdkorst en serveert deze met gebakken aardappel, sla en zoete appelmoes. De ideale maaltijd om op een doordeweekse dag klaar te maken.Instructies
1
Verwarm de oven op 250°C.
olijfolie
2
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
800 g Vastkokende aardappelen
3
Snijd de aardappelen doormidden en schik ze in de ovenschaal.
3 Sjalotten, tijm, rozemarijn
4
Pel en snijd ook de sjalotten doormidden. Voeg de sjalotten met de takjes tijm, takjes rozemarijn toe aan de aardappelen.
peper, zout
5
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet er een passend rooster bovenop.
1 kip
6
Leg de kip op de borst en knip er de ruggengraat uit, zodat ze open ligt. Snijd het vervolgens het borstbeen uit.
olijfolie, 1 flinke snuif kipkruiden
7
Giet wat olijfolie over de velkant en breng de kip op smaak met de kipkruiden.
peper, grof zout
8
Leg de kip met de velkant op de rooster en kruid de bovenkant met peper en zout.
2 el mosterd, 100 g boter, 100 g panko
9
Meng de mosterd met de malse boter en de panko in een mengkom. Verdeel het mengsel over de kip.
10
Schuif de kip ongeveer 50 minuten in de oven.
4 appels, 1 een klont boter
11
Schil de appels en snijd ze in stukken. Laat intussen een klont boter smelten in een pannetje.
2 el kristalsuiker, 1 takje dragon
12
Stoof de appels aan in de hete vetstof. Blus het geheel met een klein scheutje water en voeg er de suiker en het takje dragon aan toe.
13
Laat het geheel rustig verder pruttelen onder een deksel. Schuif de pan vervolgens in de oven van 160°C en laat de appelmoes ongeveer 20 minuten verder garen.
2 tl mosterd, 1 een flinke scheut appelazijn, 1 een flinke scheut slaolie, peper, zout
14
Meng de mosterd met de appelazijn en de slaolie in een mengkom. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
200 g veldsla, 0,5 Romeinse sla
15
Meng er de gewassen veldsla en de Romeinse sla onder.
16
Haal de appelmoes en de kip uit de oven.
17
Serveer een stukje van de kip met de geroosterde aardappelen, de salade en de appelmoes.