Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven op 250°C.
olijfolie
2
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
800 g Vastkokende aardappelen
3
Snijd de aardappelen doormidden en schik ze in de ovenschaal.
3 Sjalotten, tijm, rozemarijn
4
Pel en snijd ook de sjalotten doormidden. Voeg de sjalotten met de takjes tijm, takjes rozemarijn toe aan de aardappelen.
peper, zout
5
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet er een passend rooster bovenop.
1 kip
6
Leg de kip op de borst en knip er de ruggengraat uit, zodat ze open ligt. Snijd het vervolgens het borstbeen uit.
olijfolie, 1 flinke snuif kipkruiden
7
Giet wat olijfolie over de velkant en breng de kip op smaak met de kipkruiden.
peper, grof zout
8
Leg de kip met de velkant op de rooster en kruid de bovenkant met peper en zout.
2 el mosterd, 100 g boter, 100 g panko
9
Meng de mosterd met de malse boter en de panko in een mengkom. Verdeel het mengsel over de kip.
10
Schuif de kip ongeveer 50 minuten in de oven.
4 appels, 1 een klont boter
11
Schil de appels en snijd ze in stukken. Laat intussen een klont boter smelten in een pannetje.
2 el kristalsuiker, 1 takje dragon
12
Stoof de appels aan in de hete vetstof. Blus het geheel met een klein scheutje water en voeg er de suiker en het takje dragon aan toe.
13
Laat het geheel rustig verder pruttelen onder een deksel. Schuif de pan vervolgens in de oven van 160°C en laat de appelmoes ongeveer 20 minuten verder garen.
2 tl mosterd, 1 een flinke scheut appelazijn, 1 een flinke scheut slaolie, peper, zout
14
Meng de mosterd met de appelazijn en de slaolie in een mengkom. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
200 g veldsla, 0,5 Romeinse sla
15
Meng er de gewassen veldsla en de Romeinse sla onder.
16
Haal de appelmoes en de kip uit de oven.
17