
Peulvruchten zoals linzen en kikkererwten zijn helemaal terug van weggeweest. Geen wonder, want ze zijn gezond, voedzaam en lekker.Voor deze maaltijdsoep gebruikt Jeroen kikkererwten uit blik. Als garnituur geeft hij er gebakken chorizo bij, een dieprode Spaanse worst die een beetje pikant is. Door de groenten in het vet van de chorizo te bakken, krijgt de soep extra veel smaak.
Ingrediënten
- 200 g chorizo
- 2 rode paprika
- 2 wortel
- 3 blik kikkererwten
- 3 liter kippenbouillon
- 3 ui
- 2 teentje knoflook
- 1 chilipeper
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 1 koffielepel kardemompoeder
- 1 koffielepel kurkumapoeder
- 3 blaadje laurier
- scheutje olijfolie
- zout
- 200 g zure room
- koriander
Benodigdheden
- een soepketel
- een staafmixer
Bereiding
Voorbereiding
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon (of groentebouillon). Je kan ook zelf een heerlijke ketel verse bouillon bereiden.
De soep
Afwerken en serveren
Verwijder de laurierblaadjes en mix de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een snuif zout.
Spoel het derde blik kikkererwten onder koud water en doe het bij de soep.
Verdeel de gebakken chorizoblokjes over diepe borden of kommen. Schep er soep bij en werk af met een lepel zure room en enkele plukjes koriander.