Instructies

4 personen

Voorbereiding

1

Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon (of groentebouillon). Je kan ook zelf een heerlijke ketel verse bouillon bereiden.

De soep

200 g chorizo, 2 rode paprika's, 2 Wortels, 3 blik Kikkererwten, 3 l Kippenbouillon, 3 uien, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kardemompoeder, 1 tl kurkumapoeder, 3 blaadje laurier, 1 scheutje olijfolie, zout
2

Snijd de chorizo in blokjes.

3

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soepketel en bak de chorizoblokjes. Schep ze uit de pot en laat ze uitlekken op keukenpapier zodat ze krokant worden. Laat het vet in de ketel zitten.

4

Pel de uien en de knoflook en snijd ze in grote stukken. Fruit de uien in de chorizo-olie en doe er de knoflook bij.

5

Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snijd ze in stukken en doe ze bij de uien.

6

Schil de wortelen, snijd ze in stukken en doe ze in de ketel.

7

Verwijder de zaadjes van de chilipeper, snijd hem in stukjes en doe hem bij de rest van de groenten.

8

Kruid de groenten met paprikapoeder, komijn, kardemom en kurkuma en laat enkele minuten stoven op een middelhoog vuur.

9

Spoel 2 blikken kikkererwten onder koud water en doe ze bij de rest van de groenten in de soepketel.

10

Giet de warme bouillon bij de groenten en doe er enkele blaadjes laurier bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ongeveer een half uur garen met het deksel schuin op de ketel.

Afwerken en serveren

200 g Zure room, koriander
11

Verwijder de laurierblaadjes en mix de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een snuif zout.

TIPZeef de soep eventueel als je per ongeluk de laurier hebt meegemixt.
12

Spoel het derde blik kikkererwten onder koud water en doe het bij de soep.

13

Verdeel de gebakken chorizoblokjes over diepe borden of kommen. Schep er soep bij en werk af met een lepel zure room en enkele plukjes koriander.