Kaiserschmarrn met appel en rozijnen
Kaiserschmarrn met appel en rozijnen
Een Oostenrijkse pannenkoek met appelcompote, in Calvados geweekte rozijnen, pruimenconfituur en bloemsuiker.
Kaiserschmarrn met appel en rozijnen
Kaiserschmarrn met appel en rozijnen
Een Oostenrijkse pannenkoek met appelcompote, in Calvados geweekte rozijnen, pruimenconfituur en bloemsuiker.
Ingrediënten
4 personen
Appelsbio
3
Kaneelstokje
1
Calvados
1 scheutje
Vanillesuiker
2 el
Vanillestokje
1
Rozijnen
120 g
Calvados
0,05 l
Boter
20 g
Eieren
6
Vanillesuiker
1 el
Bloem
240 g
Melk
0,2 l
Suiker
80 g
Pruimenconfituurom af te werken
Bloemsuikerom af te werken
Appelcompoteom af te werken
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
120 g rozijnen, 0,05 l calvados
1
Laat de rozijnen wellen in de calvados.
3 appels (bio), 2 el vanillesuiker, 1 scheutje calvados, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje
2
Schil de appelen, snijd ze in stukken en stoof ze aan in boter met vanillesuiker, een scheutje calvados, de helft van de zaadjes van de vanillepeul en een kaneelstok.
6 eieren, 0,2 l melk
3
Klop de dooiers met de melk los en klop de eiwitten stijf.
240 g bloem, 80 g suiker
4
Voeg de bloem, de suiker, een snuif zout en de andere helft van de vanillezaadjes toe aan de dooiers met de melk en roer tot een glad beslag.
20 g boter
5
Laat de boter smelten in een pan en voeg ze toe aan het beslag.
6
Spatel de eiwitten onder het beslag.
7
Laat een klont boter smelten in een pan en giet een vierde van het beslag erbij. Laat even bakken.
8
Snijd de kaiserschmarrn in twee en draai de helften om met een spatel. Laat weer even bakken. Snijd de twee helften verder in stukken.
1 el vanillesuiker
9
Strooi er een deel van de suiker over en laat nog even karamelliseren.
appelcompote (om af te werken), pruimenconfituur (om af te werken), bloemsuiker (om af te werken)
10
Serveer de kaiserschmarrn met de appelcompote, in Calvados geweekte rozijnen, pruimenconfituur en wat bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!120 g rozijnen, 0,05 l calvados
1
Laat de rozijnen wellen in de calvados.
3 appels (bio), 2 el vanillesuiker, 1 scheutje calvados, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje
2
Schil de appelen, snijd ze in stukken en stoof ze aan in boter met vanillesuiker, een scheutje calvados, de helft van de zaadjes van de vanillepeul en een kaneelstok.
6 eieren, 0,2 l melk
3
Klop de dooiers met de melk los en klop de eiwitten stijf.
240 g bloem, 80 g suiker
4
Voeg de bloem, de suiker, een snuif zout en de andere helft van de vanillezaadjes toe aan de dooiers met de melk en roer tot een glad beslag.
20 g boter
5
Laat de boter smelten in een pan en voeg ze toe aan het beslag.
6
Spatel de eiwitten onder het beslag.
7
Laat een klont boter smelten in een pan en giet een vierde van het beslag erbij. Laat even bakken.
8
Snijd de kaiserschmarrn in twee en draai de helften om met een spatel. Laat weer even bakken. Snijd de twee helften verder in stukken.
1 el vanillesuiker
9
Strooi er een deel van de suiker over en laat nog even karamelliseren.
appelcompote (om af te werken), pruimenconfituur (om af te werken), bloemsuiker (om af te werken)
10
Serveer de kaiserschmarrn met de appelcompote, in Calvados geweekte rozijnen, pruimenconfituur en wat bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Appelsbio
3
Kaneelstokje
1
Calvados
1 scheutje
Vanillesuiker
2 el
Vanillestokje
1
Rozijnen
120 g
Calvados
0,05 l
Boter
20 g
Eieren
6
Vanillesuiker
1 el
Bloem
240 g
Melk
0,2 l
Suiker
80 g
Pruimenconfituurom af te werken
Bloemsuikerom af te werken
Appelcompoteom af te werken
Kaiserschmarrn met appel en rozijnen
Een Oostenrijkse pannenkoek met appelcompote, in Calvados geweekte rozijnen, pruimenconfituur en bloemsuiker.Instructies
120 g rozijnen, 0,05 l calvados
1
Laat de rozijnen wellen in de calvados.
3 appels (bio), 2 el vanillesuiker, 1 scheutje calvados, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje
2
Schil de appelen, snijd ze in stukken en stoof ze aan in boter met vanillesuiker, een scheutje calvados, de helft van de zaadjes van de vanillepeul en een kaneelstok.
6 eieren, 0,2 l melk
3
Klop de dooiers met de melk los en klop de eiwitten stijf.
240 g bloem, 80 g suiker
4
Voeg de bloem, de suiker, een snuif zout en de andere helft van de vanillezaadjes toe aan de dooiers met de melk en roer tot een glad beslag.
20 g boter
5
Laat de boter smelten in een pan en voeg ze toe aan het beslag.
6
Spatel de eiwitten onder het beslag.
7
Laat een klont boter smelten in een pan en giet een vierde van het beslag erbij. Laat even bakken.
8
Snijd de kaiserschmarrn in twee en draai de helften om met een spatel. Laat weer even bakken. Snijd de twee helften verder in stukken.
1 el vanillesuiker
9
Strooi er een deel van de suiker over en laat nog even karamelliseren.
appelcompote (om af te werken), pruimenconfituur (om af te werken), bloemsuiker (om af te werken)
10
Serveer de kaiserschmarrn met de appelcompote, in Calvados geweekte rozijnen, pruimenconfituur en wat bloemsuiker.