Instructies

4 personen
120 g rozijnen, 0,05 l calvados
1

Laat de rozijnen wellen in de calvados.

3 appels (bio), 2 el vanillesuiker, 1 scheutje calvados, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje
2

Schil de appelen, snijd ze in stukken en stoof ze aan in boter met vanillesuiker, een scheutje calvados, de helft van de zaadjes van de vanillepeul en een kaneelstok.

6 eieren, 0,2 l melk
3

Klop de dooiers met de melk los en klop de eiwitten stijf.

240 g bloem, 80 g suiker
4

Voeg de bloem, de suiker, een snuif zout en de andere helft van de vanillezaadjes toe aan de dooiers met de melk en roer tot een glad beslag.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
20 g boter
5

Laat de boter smelten in een pan en voeg ze toe aan het beslag.

6

Spatel de eiwitten onder het beslag.

7

Laat een klont boter smelten in een pan en giet een vierde van het beslag erbij. Laat even bakken.

8

Snijd de kaiserschmarrn in twee en draai de helften om met een spatel. Laat weer even bakken. Snijd de twee helften verder in stukken.

1 el vanillesuiker
9

Strooi er een deel van de suiker over en laat nog even karamelliseren.

appelcompote (om af te werken), pruimenconfituur (om af te werken), bloemsuiker (om af te werken)
10

Serveer de kaiserschmarrn met de appelcompote, in Calvados geweekte rozijnen, pruimenconfituur en wat bloemsuiker.