Laksa met inktvis
Laksa met inktvis
Laksa met inktvis
Laksa met inktvis
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Gemberklein
1 duim
Chilipeper
0,5
Arachideolie
2 scheutjes
Trassie
1 el
Rode currypasta
1 tl
Pindakaas
1 flinke eetlepel
Kokosmelk
1 blik
Water
1 l
Boksoi
2
Eiernoedels
400 g
Vissaus
1 scheutje
Inktvisgekuist
600 g
Peper
Zout
Sojascheuten
200 g
Sesamolie
1 scheutje
Enokichampignons
100 g
Koriander
Limoen
1 een partje
Benodigdheden
Blender, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Pel de ui en de look, snijd ze grof en doe ze in de pot van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 duim gember, 0,5 chilipeper
2
Schil de gember, snijd hem in stukken. Snijd de chilipeper grof en voeg beide toe.
3
Mix alles grof in de blender.
1 scheutje arachideolie
4
Verhit een flinke scheut arachideolie in een kookpot en stoof de kruidenmengeling erin aan.
1 el trassie, 1 tl rode currypasta, 1 flinke eetlepel pindakaas
5
Voeg de trassi, de currypasta en de pindakaas toe en laat het geheel even bakken. Draai het vuur wat zachter.
1 blik kokosmelk, 1 l Water
6
Giet het water en de kokosmelk in de pan en breng de laksa aan de kook.
2 boksoi
7
Snijd de boksoi in twee en doe ze in een pan met een flinke scheut (kokend of koud) water. Zet de boksoi onder water en zet er een deksel op. Laat ze zachtjes garen.
400 g eiernoedels
8
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
1 scheutje Vissaus
9
Breng de laksa op smaak met een flinke scheut vissaus.
1 scheutje arachideolie
10
Verhit een scheut arachideolie in een wokpan.
600 g inktvis, peper, zout
11
Kuis de hoed van de inktvis, dep hem een beetje droog en snijd de hoed in fijne reepjes. Bak ze krokant in de hete olie en kruid met zout, peper en rode currypasta.
200 g Sojascheuten, 1 scheutje sesamolie
12
Schep de sojascheuten bij de boksoi en sprenkel er wat sesamolie over. Laat even meebakken.
100 g enokichampignons
13
Check de enoki champignons op onzuiverheden. Hier hoef je verder niets mee te doen.
koriander, 1 een partje limoen
14
Schep de gare noedels in een kom en schep de gebakken sojascheuten en boksoi erbij. Lepel er wat laksa bouillon over, gevolgd door de gebakken reepjes inktvis en de rauwe enoki champignons. Werk af met enkele takjes koriander en een partje limoen.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Pel de ui en de look, snijd ze grof en doe ze in de pot van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 duim gember, 0,5 chilipeper
2
Schil de gember, snijd hem in stukken. Snijd de chilipeper grof en voeg beide toe.
3
Mix alles grof in de blender.
1 scheutje arachideolie
4
Verhit een flinke scheut arachideolie in een kookpot en stoof de kruidenmengeling erin aan.
1 el trassie, 1 tl rode currypasta, 1 flinke eetlepel pindakaas
5
Voeg de trassi, de currypasta en de pindakaas toe en laat het geheel even bakken. Draai het vuur wat zachter.
1 blik kokosmelk, 1 l Water
6
Giet het water en de kokosmelk in de pan en breng de laksa aan de kook.
2 boksoi
7
Snijd de boksoi in twee en doe ze in een pan met een flinke scheut (kokend of koud) water. Zet de boksoi onder water en zet er een deksel op. Laat ze zachtjes garen.
400 g eiernoedels
8
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
1 scheutje Vissaus
9
Breng de laksa op smaak met een flinke scheut vissaus.
1 scheutje arachideolie
10
Verhit een scheut arachideolie in een wokpan.
600 g inktvis, peper, zout
11
Kuis de hoed van de inktvis, dep hem een beetje droog en snijd de hoed in fijne reepjes. Bak ze krokant in de hete olie en kruid met zout, peper en rode currypasta.
200 g Sojascheuten, 1 scheutje sesamolie
12
Schep de sojascheuten bij de boksoi en sprenkel er wat sesamolie over. Laat even meebakken.
100 g enokichampignons
13
Check de enoki champignons op onzuiverheden. Hier hoef je verder niets mee te doen.
koriander, 1 een partje limoen
14
Schep de gare noedels in een kom en schep de gebakken sojascheuten en boksoi erbij. Lepel er wat laksa bouillon over, gevolgd door de gebakken reepjes inktvis en de rauwe enoki champignons. Werk af met enkele takjes koriander en een partje limoen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Gemberklein
1 duim
Chilipeper
0,5
Arachideolie
2 scheutjes
Trassie
1 el
Rode currypasta
1 tl
Pindakaas
1 flinke eetlepel
Kokosmelk
1 blik
Water
1 l
Boksoi
2
Eiernoedels
400 g
Vissaus
1 scheutje
Inktvisgekuist
600 g
Peper
Zout
Sojascheuten
200 g
Sesamolie
1 scheutje
Enokichampignons
100 g
Koriander
Limoen
1 een partje
Laksa met inktvis
Er staat een oosters geïnspireerde noedelsoep op het menu. De basis voor dit oriëntaals gerecht is laksa, een bouillon op basis van kruiden, pindakaas en kokosmelk. Gebakken inktvisreepjes en kort gegaarde groentjes zorgen voor een harmonieus resultaat.Instructies
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Pel de ui en de look, snijd ze grof en doe ze in de pot van de blender.
1 duim gember, 0,5 chilipeper
2
Schil de gember, snijd hem in stukken. Snijd de chilipeper grof en voeg beide toe.
3
Mix alles grof in de blender.
1 scheutje arachideolie
4
Verhit een flinke scheut arachideolie in een kookpot en stoof de kruidenmengeling erin aan.
1 el trassie, 1 tl rode currypasta, 1 flinke eetlepel pindakaas
5
Voeg de trassi, de currypasta en de pindakaas toe en laat het geheel even bakken. Draai het vuur wat zachter.
1 blik kokosmelk, 1 l Water
6
Giet het water en de kokosmelk in de pan en breng de laksa aan de kook.
2 boksoi
7
Snijd de boksoi in twee en doe ze in een pan met een flinke scheut (kokend of koud) water. Zet de boksoi onder water en zet er een deksel op. Laat ze zachtjes garen.
400 g eiernoedels
8
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
1 scheutje Vissaus
9
Breng de laksa op smaak met een flinke scheut vissaus.
1 scheutje arachideolie
10
Verhit een scheut arachideolie in een wokpan.
600 g inktvis, peper, zout
11
Kuis de hoed van de inktvis, dep hem een beetje droog en snijd de hoed in fijne reepjes. Bak ze krokant in de hete olie en kruid met zout, peper en rode currypasta.
200 g Sojascheuten, 1 scheutje sesamolie
12
Schep de sojascheuten bij de boksoi en sprenkel er wat sesamolie over. Laat even meebakken.
100 g enokichampignons
13
Check de enoki champignons op onzuiverheden. Hier hoef je verder niets mee te doen.
koriander, 1 een partje limoen
14
Schep de gare noedels in een kom en schep de gebakken sojascheuten en boksoi erbij. Lepel er wat laksa bouillon over, gevolgd door de gebakken reepjes inktvis en de rauwe enoki champignons. Werk af met enkele takjes koriander en een partje limoen.