Voeg de trassi, de currypasta en de pindakaas toe en laat het geheel even bakken. Draai het vuur wat zachter.
1 blik kokosmelk, 1 l Water
6
Giet het water en de kokosmelk in de pan en breng de laksa aan de kook.
2 boksoi
7
Snijd de boksoi in twee en doe ze in een pan met een flinke scheut (kokend of koud) water. Zet de boksoi onder water en zet er een deksel op. Laat ze zachtjes garen.
400 g eiernoedels
8
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
1 scheutje Vissaus
9
Breng de laksa op smaak met een flinke scheut vissaus.
1 scheutje arachideolie
10
Verhit een scheut arachideolie in een wokpan.
600 g inktvis, peper, zout
11
Kuis de hoed van de inktvis, dep hem een beetje droog en snijd de hoed in fijne reepjes. Bak ze krokant in de hete olie en kruid met zout, peper en rode currypasta.
200 g Sojascheuten, 1 scheutje sesamolie
12
Schep de sojascheuten bij de boksoi en sprenkel er wat sesamolie over. Laat even meebakken.
100 g enokichampignons
13
Check de enoki champignons op onzuiverheden. Hier hoef je verder niets mee te doen.
koriander, 1 een partje limoen
14
Schep de gare noedels in een kom en schep de gebakken sojascheuten en boksoi erbij. Lepel er wat laksa bouillon over, gevolgd door de gebakken reepjes inktvis en de rauwe enoki champignons. Werk af met enkele takjes koriander en een partje limoen.