dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ribbetjes met coleslaw (thumbnail)Ribbetjes met coleslaw

Ribbetjes met coleslaw

1u
16
100%
3.1K
Recepten

Ribbetjes met coleslaw

Ribbekes zijn verrassend veelzijdig en bovendien helemaal niet duur. Voor wie graag peuzelt aan tafel, zijn ze ideaal. Hierbij past een typisch Amerikaanse coleslaw, een van de smakelijkste manieren om witte kool te verwerken.
Ribbetjes met coleslaw (thumbnail)Ribbetjes met coleslaw

Ribbetjes met coleslaw

1u
16
100%
3.1K
Recepten

Ribbetjes met coleslaw

Ribbekes zijn verrassend veelzijdig en bovendien helemaal niet duur. Voor wie graag peuzelt aan tafel, zijn ze ideaal. Hierbij past een typisch Amerikaanse coleslaw, een van de smakelijkste manieren om witte kool te verwerken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten16
Beoordeling100%
Aantal likes3.1K

Ingrediënten

4 personen
Ahornsiroop
2 el
Ketjap manis
2 el
Mosterd
1 el
Ketchup
1 el
Cayennepeper
1 mespunt
Provençaalse kruiden
Varkensribben
600 g
Witte kolen
0,25
Wortels
3
Ajuin
1
Peterselie
0,5 bosjes
Appel
1
Mayonaise
2 el
Limoen
1
Peper
Zout

Benodigdheden

Een borsteltje, een rasp of mandoline

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De gemarineerde ribbetjes

1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2 el ahornsiroop, 2 el Ketjap Manis, 1 el mosterd, 1 el ketchup, 1 mespunt cayennepeper, Provençaalse kruiden
2
Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.
600 g varkensribben
3
Schik de ribbetjes op de ovenschaal. (Leg ze op een vel bakpapier of een siliconenmatje.) Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
4
Bak de ribbetjes 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.

De coleslaw

0,25 Witte kolen, 3 Wortels
5
Schil de wortels, was de witte kool en rasp alles fijn.
1 ajuin, 0,5 bosjes peterselie
6
Snij de rode ui zeer fijn en hak de blaadjes van de peterselie.
1 appel
7
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine kubusjes.
2 el mayonaise, 1 limoen
8
Schep de mayonaise in een potje en roer het sap van de limoen erdoor.
9
Neem een slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla.
peper, zout
10
Kruid naar smaak met peper en zout.
11
Versnij de ribbetjes en serveer met een flinke schep coleslaw.
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.

Instructies

De gemarineerde ribbetjes

1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2 el ahornsiroop, 2 el Ketjap Manis, 1 el mosterd, 1 el ketchup, 1 mespunt cayennepeper, Provençaalse kruiden
2
Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.
600 g varkensribben
3
Schik de ribbetjes op de ovenschaal. (Leg ze op een vel bakpapier of een siliconenmatje.) Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
4
Bak de ribbetjes 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.

De coleslaw

0,25 Witte kolen, 3 Wortels
5
Schil de wortels, was de witte kool en rasp alles fijn.
1 ajuin, 0,5 bosjes peterselie
6
Snij de rode ui zeer fijn en hak de blaadjes van de peterselie.
1 appel
7
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine kubusjes.
2 el mayonaise, 1 limoen
8
Schep de mayonaise in een potje en roer het sap van de limoen erdoor.
9
Neem een slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla.
peper, zout
10
Kruid naar smaak met peper en zout.
11
Versnij de ribbetjes en serveer met een flinke schep coleslaw.
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ribbetjes met coleslaw (thumbnail)Ribbetjes met coleslaw
4 personen
1u
Ingrediënten
Ahornsiroop
2 el
Ketjap manis
2 el
Mosterd
1 el
Ketchup
1 el
Cayennepeper
1 mespunt
Provençaalse kruiden
Varkensribben
600 g
Witte kolen
0,25
Wortels
3
Ajuin
1
Peterselie
0,5 bosjes
Appel
1
Mayonaise
2 el
Limoen
1
Peper
Zout

Ribbetjes met coleslaw

Ribbekes zijn verrassend veelzijdig en bovendien helemaal niet duur. Voor wie graag peuzelt aan tafel, zijn ze ideaal. Hierbij past een typisch Amerikaanse coleslaw, een van de smakelijkste manieren om witte kool te verwerken.
Instructies

De gemarineerde ribbetjes

1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2 el ahornsiroop, 2 el Ketjap Manis, 1 el mosterd, 1 el ketchup, 1 mespunt cayennepeper, Provençaalse kruiden
2
Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.
600 g varkensribben
3
Schik de ribbetjes op de ovenschaal. (Leg ze op een vel bakpapier of een siliconenmatje.) Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
4
Bak de ribbetjes 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.

De coleslaw

0,25 Witte kolen, 3 Wortels
5
Schil de wortels, was de witte kool en rasp alles fijn.
1 ajuin, 0,5 bosjes peterselie
6
Snij de rode ui zeer fijn en hak de blaadjes van de peterselie.
1 appel
7
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine kubusjes.
2 el mayonaise, 1 limoen
8
Schep de mayonaise in een potje en roer het sap van de limoen erdoor.
9
Neem een slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla.
peper, zout
10
Kruid naar smaak met peper en zout.
11
Versnij de ribbetjes en serveer met een flinke schep coleslaw.