Ribbetjes met coleslaw
Ribbetjes met coleslaw
Ribbetjes met coleslaw
Ribbetjes met coleslaw
Ingrediënten
4 personen
Ahornsiroop
2 el
Ketjap manis
2 el
Mosterd
1 el
Ketchup
1 el
Cayennepeper
1 mespunt
Provençaalse kruiden
Varkensribben
600 g
Witte kolen
0,25
Wortels
3
Ajuin
1
Peterselie
0,5 bosjes
Appel
1
Mayonaise
2 el
Limoen
1
Peper
Zout
Benodigdheden
Een borsteltje, een rasp of mandoline
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De gemarineerde ribbetjes
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2 el ahornsiroop, 2 el Ketjap Manis, 1 el mosterd, 1 el ketchup, 1 mespunt cayennepeper, Provençaalse kruiden
2
Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.
600 g varkensribben
3
Schik de ribbetjes op de ovenschaal. (Leg ze op een vel bakpapier of een siliconenmatje.) Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
4
Bak de ribbetjes 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.
De coleslaw
0,25 Witte kolen, 3 Wortels
5
Schil de wortels, was de witte kool en rasp alles fijn.
1 ajuin, 0,5 bosjes peterselie
6
Snij de rode ui zeer fijn en hak de blaadjes van de peterselie.
1 appel
7
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine kubusjes.
2 el mayonaise, 1 limoen
8
Schep de mayonaise in een potje en roer het sap van de limoen erdoor.
9
Neem een slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla.
peper, zout
10
Kruid naar smaak met peper en zout.
11
Versnij de ribbetjes en serveer met een flinke schep coleslaw.
De gemarineerde ribbetjes
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2 el ahornsiroop, 2 el Ketjap Manis, 1 el mosterd, 1 el ketchup, 1 mespunt cayennepeper, Provençaalse kruiden
2
Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.
600 g varkensribben
3
Schik de ribbetjes op de ovenschaal. (Leg ze op een vel bakpapier of een siliconenmatje.) Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
4
Bak de ribbetjes 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.
De coleslaw
0,25 Witte kolen, 3 Wortels
5
Schil de wortels, was de witte kool en rasp alles fijn.
1 ajuin, 0,5 bosjes peterselie
6
Snij de rode ui zeer fijn en hak de blaadjes van de peterselie.
1 appel
7
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine kubusjes.
2 el mayonaise, 1 limoen
8
Schep de mayonaise in een potje en roer het sap van de limoen erdoor.
9
Neem een slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla.
peper, zout
10
Kruid naar smaak met peper en zout.
11
Versnij de ribbetjes en serveer met een flinke schep coleslaw.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Ahornsiroop
2 el
Ketjap manis
2 el
Mosterd
1 el
Ketchup
1 el
Cayennepeper
1 mespunt
Provençaalse kruiden
Varkensribben
600 g
Witte kolen
0,25
Wortels
3
Ajuin
1
Peterselie
0,5 bosjes
Appel
1
Mayonaise
2 el
Limoen
1
Peper
Zout
Ribbetjes met coleslaw
Ribbekes zijn verrassend veelzijdig en bovendien helemaal niet duur. Voor wie graag peuzelt aan tafel, zijn ze ideaal. Hierbij past een typisch Amerikaanse coleslaw, een van de smakelijkste manieren om witte kool te verwerken.Instructies
De gemarineerde ribbetjes
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2 el ahornsiroop, 2 el Ketjap Manis, 1 el mosterd, 1 el ketchup, 1 mespunt cayennepeper, Provençaalse kruiden
2
Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.
600 g varkensribben
3
Schik de ribbetjes op de ovenschaal. (Leg ze op een vel bakpapier of een siliconenmatje.) Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
4
Bak de ribbetjes 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.
De coleslaw
0,25 Witte kolen, 3 Wortels
5
Schil de wortels, was de witte kool en rasp alles fijn.
1 ajuin, 0,5 bosjes peterselie
6
Snij de rode ui zeer fijn en hak de blaadjes van de peterselie.
1 appel
7
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine kubusjes.
2 el mayonaise, 1 limoen
8
Schep de mayonaise in een potje en roer het sap van de limoen erdoor.
9
Neem een slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla.
peper, zout
10
Kruid naar smaak met peper en zout.
11
Versnij de ribbetjes en serveer met een flinke schep coleslaw.