Eendenborst met gembersaus, boksoi en rijst
Eendenborst met gembersaus, boksoi en rijst
Eendenborst met gembersaus, boksoi en rijst
Eendenborst met gembersaus, boksoi en rijst
Ingrediënten
4 personen
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Chilipeper
0,5
Citroengras
2 stengel
Arachideolie
1 scheutje
Gember
50 g
Vijfkruiden
1 snuifje
Honing
4 el
Sojasaus
5 el
Bruine fond
0,3 l
Citroen
1
Ajuin
1
Basmatirijst
250 g
Water
0,5 l
Water
1 scheutje
Eendenborsten
4
Boter
1 klontje
Boksoi
4 stukken
Maïzena
1 tl
Sesamzaadjes
50 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper, 1 stengel Citroengras
1
Snipper de sjalot en de look fijn. Snijd ook een chilipeper en een stengel citroengras fijn.
1 scheutje arachideolie
2
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot en stoof de sjalot, de look, de chili en de citroengras aan in de olie.
50 g gember, 1 snuifje vijfkruiden, 4 el honing, 2 el sojasaus, 0,3 l bruine fond, 1 citroen
3
Schil de gember en rasp hem erbij. Voeg er een flinke snuif five-spice kruiden aan toe. Giet de honing, de sojasaus en de bruine fond erbij. Breng de saus aan de kook op een zacht vuur. Tot slot pers je het sap van een citroen erbij, begin met een halve en proef dan voldoende of er een hele citroen bij mag. De saus moet een mooie zoetzure balans hebben.
1 ajuin
4
Pel de ui voor de rijst en snipper hem fijn. Laat wat olie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
250 g basmatirijst, 0,5 l Water, 1 stengel Citroengras
5
Voeg de rijst eraan toe en laat hem even stoven en voeg het water eraan toe. Kneus de citroengrasstengel en voeg hem toe.
4 eendenborsten, 1 klontje boter
6
Laat een klontje boter smelten in een pan. Snijd het overtollige vet van de eendenborsten weg en snijd de rest van het vet kruiselings in. Bak de eendenborsten op de kant van het vet in de boter. Kruid met peper en zout en laat rustig bakken.
4 stukken boksoi
7
Breng een scheut water aan de kook, snijd de boksoi ( indien nodig ) in twee en leg ze in een pan met water. Voeg een snuif zout toe en zet een deksel op de pot.
8
Draai de eendenborst om en bak even op de andere kant. Schuif de eendenborst 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Haal de eendenborst na 6 minuten uit de oven, draai hem om en laat hem nog eens 6 minuten rusten.
9
Giet de saus door een zeefje en kruid met wat peper en zout.
1 tl maïzena, 1 scheutje Water, 3 el sojasaus, 1 teentje Look
10
Meng de maïzena met het water en de sojasaus en rasp er een teentje look bij. Giet de maïzena mengeling bij de boksoi en breng het geheel even aan de kook, zodat de maïzena begint te binden en een laagje vormt rond de groenten.
50 g sesamzaadjes
11
Schep een lepel rijst op een bord, snij de eend in plakjes en schik ze op de rijst. Lepel er wat saus over en schik de boksoi erbij. Werk af met wat sesamzaadjes.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper, 1 stengel Citroengras
1
Snipper de sjalot en de look fijn. Snijd ook een chilipeper en een stengel citroengras fijn.
1 scheutje arachideolie
2
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot en stoof de sjalot, de look, de chili en de citroengras aan in de olie.
50 g gember, 1 snuifje vijfkruiden, 4 el honing, 2 el sojasaus, 0,3 l bruine fond, 1 citroen
3
Schil de gember en rasp hem erbij. Voeg er een flinke snuif five-spice kruiden aan toe. Giet de honing, de sojasaus en de bruine fond erbij. Breng de saus aan de kook op een zacht vuur. Tot slot pers je het sap van een citroen erbij, begin met een halve en proef dan voldoende of er een hele citroen bij mag. De saus moet een mooie zoetzure balans hebben.
1 ajuin
4
Pel de ui voor de rijst en snipper hem fijn. Laat wat olie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
250 g basmatirijst, 0,5 l Water, 1 stengel Citroengras
5
Voeg de rijst eraan toe en laat hem even stoven en voeg het water eraan toe. Kneus de citroengrasstengel en voeg hem toe.
4 eendenborsten, 1 klontje boter
6
Laat een klontje boter smelten in een pan. Snijd het overtollige vet van de eendenborsten weg en snijd de rest van het vet kruiselings in. Bak de eendenborsten op de kant van het vet in de boter. Kruid met peper en zout en laat rustig bakken.
4 stukken boksoi
7
Breng een scheut water aan de kook, snijd de boksoi ( indien nodig ) in twee en leg ze in een pan met water. Voeg een snuif zout toe en zet een deksel op de pot.
8
Draai de eendenborst om en bak even op de andere kant. Schuif de eendenborst 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Haal de eendenborst na 6 minuten uit de oven, draai hem om en laat hem nog eens 6 minuten rusten.
9
Giet de saus door een zeefje en kruid met wat peper en zout.
1 tl maïzena, 1 scheutje Water, 3 el sojasaus, 1 teentje Look
10
Meng de maïzena met het water en de sojasaus en rasp er een teentje look bij. Giet de maïzena mengeling bij de boksoi en breng het geheel even aan de kook, zodat de maïzena begint te binden en een laagje vormt rond de groenten.
50 g sesamzaadjes
11
Schep een lepel rijst op een bord, snij de eend in plakjes en schik ze op de rijst. Lepel er wat saus over en schik de boksoi erbij. Werk af met wat sesamzaadjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Chilipeper
0,5
Citroengras
2 stengel
Arachideolie
1 scheutje
Gember
50 g
Vijfkruiden
1 snuifje
Honing
4 el
Sojasaus
5 el
Bruine fond
0,3 l
Citroen
1
Ajuin
1
Basmatirijst
250 g
Water
0,5 l
Water
1 scheutje
Eendenborsten
4
Boter
1 klontje
Boksoi
4 stukken
Maïzena
1 tl
Sesamzaadjes
50 g
Eendenborst met gembersaus, boksoi en rijst
Een sappig stukje gebraden eend kan toch eens smaken! Zeker in combinatie met een zachte gember-honingsaus, sticky boksoi en geparfumeerde rijst. Aziatische keuken op zijn best!Instructies
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper, 1 stengel Citroengras
1
Snipper de sjalot en de look fijn. Snijd ook een chilipeper en een stengel citroengras fijn.
1 scheutje arachideolie
2
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot en stoof de sjalot, de look, de chili en de citroengras aan in de olie.
50 g gember, 1 snuifje vijfkruiden, 4 el honing, 2 el sojasaus, 0,3 l bruine fond, 1 citroen
3
Schil de gember en rasp hem erbij. Voeg er een flinke snuif five-spice kruiden aan toe. Giet de honing, de sojasaus en de bruine fond erbij. Breng de saus aan de kook op een zacht vuur. Tot slot pers je het sap van een citroen erbij, begin met een halve en proef dan voldoende of er een hele citroen bij mag. De saus moet een mooie zoetzure balans hebben.
1 ajuin
4
Pel de ui voor de rijst en snipper hem fijn. Laat wat olie heet worden in een pot en stoof de ui erin aan.
250 g basmatirijst, 0,5 l Water, 1 stengel Citroengras
5
Voeg de rijst eraan toe en laat hem even stoven en voeg het water eraan toe. Kneus de citroengrasstengel en voeg hem toe.
4 eendenborsten, 1 klontje boter
6
Laat een klontje boter smelten in een pan. Snijd het overtollige vet van de eendenborsten weg en snijd de rest van het vet kruiselings in. Bak de eendenborsten op de kant van het vet in de boter. Kruid met peper en zout en laat rustig bakken.
4 stukken boksoi
7
Breng een scheut water aan de kook, snijd de boksoi ( indien nodig ) in twee en leg ze in een pan met water. Voeg een snuif zout toe en zet een deksel op de pot.
8
Draai de eendenborst om en bak even op de andere kant. Schuif de eendenborst 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Haal de eendenborst na 6 minuten uit de oven, draai hem om en laat hem nog eens 6 minuten rusten.
9
Giet de saus door een zeefje en kruid met wat peper en zout.
1 tl maïzena, 1 scheutje Water, 3 el sojasaus, 1 teentje Look
10
Meng de maïzena met het water en de sojasaus en rasp er een teentje look bij. Giet de maïzena mengeling bij de boksoi en breng het geheel even aan de kook, zodat de maïzena begint te binden en een laagje vormt rond de groenten.
50 g sesamzaadjes
11
Schep een lepel rijst op een bord, snij de eend in plakjes en schik ze op de rijst. Lepel er wat saus over en schik de boksoi erbij. Werk af met wat sesamzaadjes.