Braadworst met uiensaus en waterkerspuree
Braadworst met uiensaus en waterkerspuree
Braadworst met uiensaus en waterkerspuree
Braadworst met uiensaus en waterkerspuree
Ingrediënten
4 personen
Braadworsten
4
Aardappelen
1.000 g
Zout
Ajuinen
3
Boter
3 klont
Look
1 teentje
Tijm
Luikse stroop
2 el
Picklessaus
3 el
Water
1 scheutje
Oxo
1 scheutje
Laurierblaadjes
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Waterkers
1 bosje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 braadworsten
1
Laat de worsten op kamertemperatuur komen.
1.000 g aardappelen, zout
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3 ajuinen, 1 klont boter
3
Zet een pan met een klont boter op het vuur. Snijd de uien in halve ringen en stoof ze vervolgens aan in de hete vetstof.
1 teentje Look, tijm
4
Breng de stovende ui op smaak met een geperst teentje look en enkele fijngehakte takjes tijm.
2 el Luikse stroop, 3 el Picklessaus, 1 scheutje Water, 1 scheutje Oxo, laurierblaadjes
5
Voeg er de Luikse stroop, de pickles, een scheut water en een scheut Oxo bij. Laat het geheel inkoken met enkele blaadjes laurier.
1 klont boter
6
Bak de worsten in een pan met boter.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 eierdooier, zout
7
Giet de aardappelen af en voeg er melk, boter en een eigeel aan toe. Stamp fijn tot een puree en breng op smaak met zout.
1 bosje Waterkers
8
Meng er tenslotte de waterkers onder.
9
Serveer de worst met een toef puree en wat uiensaus op een bord.
4 braadworsten
1
Laat de worsten op kamertemperatuur komen.
1.000 g aardappelen, zout
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3 ajuinen, 1 klont boter
3
Zet een pan met een klont boter op het vuur. Snijd de uien in halve ringen en stoof ze vervolgens aan in de hete vetstof.
1 teentje Look, tijm
4
Breng de stovende ui op smaak met een geperst teentje look en enkele fijngehakte takjes tijm.
2 el Luikse stroop, 3 el Picklessaus, 1 scheutje Water, 1 scheutje Oxo, laurierblaadjes
5
Voeg er de Luikse stroop, de pickles, een scheut water en een scheut Oxo bij. Laat het geheel inkoken met enkele blaadjes laurier.
1 klont boter
6
Bak de worsten in een pan met boter.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 eierdooier, zout
7
Giet de aardappelen af en voeg er melk, boter en een eigeel aan toe. Stamp fijn tot een puree en breng op smaak met zout.
1 bosje Waterkers
8
Meng er tenslotte de waterkers onder.
9
Serveer de worst met een toef puree en wat uiensaus op een bord.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Braadworsten
4
Aardappelen
1.000 g
Zout
Ajuinen
3
Boter
3 klont
Look
1 teentje
Tijm
Luikse stroop
2 el
Picklessaus
3 el
Water
1 scheutje
Oxo
1 scheutje
Laurierblaadjes
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Waterkers
1 bosje
Braadworst met uiensaus en waterkerspuree
Comfortfood o'clock! Dit trio van braadworst, waterkerspuree en uiensaus trappen het weekend alvast triomfantelijk voor je af. Vermijd dat je braadworsten zouden openspatten door ze tijdig uit de koelkast te halen.Instructies
4 braadworsten
1
Laat de worsten op kamertemperatuur komen.
1.000 g aardappelen, zout
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3 ajuinen, 1 klont boter
3
Zet een pan met een klont boter op het vuur. Snijd de uien in halve ringen en stoof ze vervolgens aan in de hete vetstof.
1 teentje Look, tijm
4
Breng de stovende ui op smaak met een geperst teentje look en enkele fijngehakte takjes tijm.
2 el Luikse stroop, 3 el Picklessaus, 1 scheutje Water, 1 scheutje Oxo, laurierblaadjes
5
Voeg er de Luikse stroop, de pickles, een scheut water en een scheut Oxo bij. Laat het geheel inkoken met enkele blaadjes laurier.
1 klont boter
6
Bak de worsten in een pan met boter.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 eierdooier, zout
7
Giet de aardappelen af en voeg er melk, boter en een eigeel aan toe. Stamp fijn tot een puree en breng op smaak met zout.
1 bosje Waterkers
8
Meng er tenslotte de waterkers onder.
9
Serveer de worst met een toef puree en wat uiensaus op een bord.