Instructies

4 personen
4 braadworsten
1

Laat de worsten op kamertemperatuur komen.

1.000 g aardappelen, zout
2

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

3 ajuinen, 1 klont boter
3

Zet een pan met een klont boter op het vuur. Snijd de uien in halve ringen en stoof ze vervolgens aan in de hete vetstof.

1 teentje Look, tijm
4

Breng de stovende ui op smaak met een geperst teentje look en enkele fijngehakte takjes tijm.

2 el Luikse stroop, 3 el Picklessaus, 1 scheutje Water, 1 scheutje Oxo, laurierblaadjes
5

Voeg er de Luikse stroop, de pickles, een scheut water en een scheut Oxo bij. Laat het geheel inkoken met enkele blaadjes laurier.

1 klont boter
6

Bak de worsten in een pan met boter.

1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 eierdooier, zout
7

Giet de aardappelen af en voeg er melk, boter en een eigeel aan toe. Stamp fijn tot een puree en breng op smaak met zout.

1 bosje Waterkers
8

Meng er tenslotte de waterkers onder.

9

Serveer de worst met een toef puree en wat uiensaus op een bord.